Cine este responsabil de alungarea rromilor?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@ladyJ - statistica este o stiinta!
Daca statistic exista diferente infractionale intre anumite categorii de cetateni, tigani sau negrii, atunci exista o problema. Nu putem baga capul in nisip sa negam evidenta, pentru ca atunci nu se a rezolva problema niciodata si ea poate sa ia amploare.
Orice problema are cauze.
Unii, mai radicali, considera ca ar fi cauze genetice si atunci sunt fara leac.
Altii considera ca sunt cauze sociologice/culturale si se pot rezolva prin masuri/politici sociale.

Eu sunt in categoria celor care considera ca este o problema culturala, si ii consider "superficiali" pe cei care o neaga.
Autoritatile Italiene si Franceze au constientizat problema si solutia lor este expulzarea pe criterii etnice. De ce nu expulzeaza pe toti cetatenii romani? Pentru ca au stabilit ca exista diferente comportamentale. Sigur ca exista si romani care sparg bancomate, sau comit alte infractiuni, dar pentru oficialii occidentali tiganii sunt o problema mai stringenta decat romanii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Deceneus, de ce imi zici mie toate astea? Unde am bagat eu capul in nisip?
Romanii in general au o cultura pentru subestimarea, ca rasa (!!!) a rromilor. Copilului de roman i se spune inca de cand incepe sa umble ca daca nu e cuminte vine tiganu si il fura
Ma rezum doar la exemplul asta ca incep sa ma repet si nu am timp.

Francezii ar trebui sa aiba o problema cu infractionalitatea, indiferent sub ce haine etnice se ascunde ea! Romanul sadea e la fel de vinovat daca sparge un bancomat ca si tiganul, ca si tunisianul, ca si francezul. Unde vezi tu diferenta comportamentala ? Incalcatul legii este incalcatul legii, punct. De ce e un infractor o problema ´´mai stringenta´´ doar pentru ca are alta culoarea a pielii????

O idee mai proasta nici ca puteau avea francezii. Sa le dea rromilor bani sa plece din Franta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

LadyJ, nu vad unde am scris ca romanii sunt neprihaniti, poate imi arati tu. In ceea ce ma priveste, am avut de-a face cu doi tigani foarte muncitori si buni meseriasi, cand am construit casa. Dar cu doua flori nu se face primavara.

Experimental, nu vrei sa traiesti tu in mijlocul lor si dupa aia sa ne impartasesti impresiile ? Ca se pare ca unii nu pot nici macar sa treaca pe un drum din cauza lor... Mie mi se pare atat de degradant si de jignitor pentru Romania ca tara ceea ce s-a intamplat, ca oricine ar fi facut asa ceva, tot as fi pus linkul.

Citat:
De ce e un infractor o problema ´´mai stringenta´´ doar pentru ca are alta culoarea a pielii????

Nu din cauza culorii pielii, ci din cauza numarului, precum si a incapacitatii de a se adapta normelor societatii noastre. Infractori sunt si romani, unguri, francezi, norvegieni etc - dar nu constituie o masa critica din populatia respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Experimental, nu vrei sa traiesti tu in mijlocul lor si dupa aia sa ne impartasesti impresiile ?

Inteleg, deci tu vorbesti din auzite. Ca daca ai vorbi in cunostinta de cauza nu mi-ai delega pe mine sa adun info de la ´´fata locului´´.

Nu fi atat de sigura ca minoritatea rroma nu e capabila de adaptare. As miza mai degraba pe un refuz,pe nepasare, nu pe neputinta. Ceea ce e altceva. Nu ma mira deloc.

Pentru ca singura zici de cei doi rromi muncitori si meseriasi, eu nu as generaliza asa . Doi ai tai, plus doi ai mei, plus inca doi al vecinului si tot asa, ia uite ca-s mai multi de 10 rromi oameni normali in tara!

Este pur si simplu gresit sa ii bagi pe toti intr-o oala si sa inchei cu QED . E prea simplu, e o placa prea veche.
Da, stiu ca vorbesc la luna

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Este pur si simplu gresit sa ii bagi pe toti intr-o oala si sa inchei cu QED . E prea simplu, e o placa prea veche.
Da, stiu ca vorbesc la luna

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

E tota atat de gresit ca atunci cand se afirma ca nu se deosebesc de alte natii si doar imaginea este deformata.
Romanii nu suntem la fel de civilizati ca germanii si nici tiganii nu sunt ca alti europeni.
Vorbesc de civilizatie europeana, de respectul pentru proprietate in primul rand. Avem atitudini diferite.

Francezii aplica legea la toti infractorii, dar cersitul agresiv nu intra sub incidenta legii si nici minorii pusi de parinti sa fure nu pot fi condamnati. Se stie ca sunt instruiti si trimisi de parinti dar nu se poate dovedi. Sa institutionalizezi copii in masa nu se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Daca statistic exista diferente infractionale intre anumite categorii de cetateni, tigani sau negrii, atunci exista o problema. Nu putem baga capul in nisip sa negam evidenta, pentru ca atunci nu se a rezolva problema niciodata si ea poate sa ia amploare.
Altii considera ca sunt cauze sociologice/culturale si se pot rezolva prin masuri/politici sociale.

Eu sunt in categoria celor care considera ca este o problema culturala, si ii consider "superficiali" pe cei care o neaga.
Autoritatile Italiene si Franceze au constientizat problema si solutia lor este expulzarea pe criterii etnice. De ce nu expulzeaza pe toti cetatenii romani? Pentru ca au stabilit ca exista diferente comportamentale. Sigur ca exista si romani care sparg bancomate, sau comit alte infractiuni, dar pentru oficialii occidentali tiganii sunt o problema mai stringenta decat romanii.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Cand o avea romania presedinte tigan, atunci se pot compara si tiganii cu negri!
(PS: e o gluma, nu mai sariti cu dezprobarile de mesaj. )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:

Cand o avea romania presedinte tigan, atunci se pot compara si tiganii cu negri!

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

Se pare ca Romania a avut preseditne tigan inainte ca SUA sa aiba presedinte negru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

pai s-a tot spus despre Iliescu ca ar apartine etniei...sau era vorba despre altcineva? (intrebarea e catre cei mai informati in aria politica ..ca eu vorbesc doar din auzite)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

LadyJ, familia mea incearca momentan sa evacueze un tigan cu 7 copii dintr-o casa care ne-a apartinut, casa in care statea inainte de razboi un functionar al Ambasadei Americane (chirias). Acum casa e debransata de la utilitati, nu mai exista ferestre, omul toarna copii in prostie ca sa-i trimita la furat, cersit etc. Asa ca vorbesc din proprie experienta. Poate reusesti sa-i convingi cu vorba buna sa se apuce de munca

Sunt satula pana peste cap de corectitudine politica si de incercarea unora de a vedea lucrurile in roz cand de fapt ar trebui sa infruntam adevarul in fata : unii nu-s facuti - prin cultura, genetica etc- sa traiasca in societatea asta, normal ca exista si exceptii care insa confirma regula. Am mai explicat si cazul din Suedia, daca ai avut rabdare sa citesti, aia or fi tot rasisti si ingusti la minte ca romanii ?

Nu-s rotunda ca o luna, asa ca mi-e clar ca nu vorbesti cu mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Hmmm, se pare ca eu sunt in urma rau cu stirile. (NU ca ar fi vreo surpriza..., eu nu ma uit nici la stirile de aici).

Mergi la inceput