Cine este responsabil de alungarea rromilor?

Cine este responsabil de alungarea rromilor? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Iata ce spunea dl. Presedinte Basescu: "Nu Romania este responsabila de alungarea rromilor din tara..." si eu mi-as permite sa adaug, ci saracia lucie in care se afla TOATA populatia tarii!http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13210840-basescu-suntem-deschisi-cooperarii-privinta-romilor-inclusiv-retrimiterea-politisti-franta-nu-alungam-niciun-cetatean.htm
Acest mesaj am vrut sa-l transmit si in subiectul pe care mi l-a inchis, asa la nervi, moderatorul Laura25.
Poate am facut o incercare nefericita in finalul postarii dand o nuanta mai putin dramatica in acel subiect.

Nu putem insa neglija acest subiect care incinge liniile diplomatice dintre cele doua tari:Franta si Romania.
Realmente ceea ce spun in titlu este adevarul.
Tarile carora nu le convine un exod dinspre Est( desigur nu numai rromii sunt o problema pt. ei!), daca sunt "fratii mai mari si mai destepti" cred ca ar trebui sa vina cu solutii si nu cu insulte si trimis la colt!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Pai de ce nu-i integreaza maica, ne reprosau noua ca nu stim sa-i integram...acum nu mai stiu cum sa scape de ei...integrati-i voi inteligentilor, europenilor si civilizatilor care sunteti - dar nu cu spagi de 300 EUR, ca nu mai scapati de ei ca de raie - dati-le locuri de munca, sa vedeti cum face un tigan cand e pus sa munceasca

Oarecum offtopic: b.nica, atunci cand am vazut titlul primului subiect scris de tine, acela cu "ce rusine pe noi", eram convinsa ca te referi la bombardarea cu pietre a Orient Express-ului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Sper sa reziste subiectul asta si sa nu aiba soarta celui care a fost inchis la foc automat acum cateva zile.
Atitudinea tiganilor e o problema care nu se rezolva bagand capul in nisip precum strutul.

Aici au tot fost in ziare articole despre o familie de tigani pe nume Nicolich, care a distrus numeroase case care i-au fost alocate de catre primariile oraselor in care au locuit. Au lasat moloz, dezastru si mizerie in urma iar totul a culminat cu decizia unei primarii de-a-i lasa sa locuiasca intr-o vila imensa intr-o zona rezidentiala.... Asta dupa ce fusesera evacuati cu surle si trambite din toate casele pe care le ocupasera, lasand in urma pagube de sute de mii de euro.
Ieri am citit ca sunt iarasi pe strada, unde se ocupa de prostitutie, fac scandal si betii.

Ce-ar trebui facut cu aceasta familie? Sanse li s-au dat, multe: ajutoare sociale, acoperis deasupra capului, subsidii pentru toate cheltuielile posibile (factura la energie, asigurare de sanatate, etc). Deci nu li s-a aratat usa, asa cum procedeaza francezii, ci au fost luati cu binisorul, insa pentru ei n-a contat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Coracora, solutii poate s-ar gasi, categoric nu in cazul prezentat de tine, dar nu stiu daca este si interes pt. ele.
O solutie, dar cu rezultate in timp, ar fi EDUCATIA in cazul copiilor de rromi.
Daca de mici sunt antrenati intr-un sistem de educatie intensiv si care sa le stimuleze aptitudinile, poate vor ajunge la maturitate cu alte prioritati in viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

cora, au ajuns rromii si in Bahamas?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Coracora, solutii poate s-ar gasi, categoric nu in cazul prezentat de tine, dar nu stiu daca este si interes pt. ele.
Daca de mici sunt antrenati intr-un sistem de educatie intensiv si care sa le stimuleze aptitudinile, poate vor ajunge la maturitate cu alte prioritati in viata.

sistemul de educatie de acum ii exclude cumva? sau ei au nevoie de tratament diferentiat...de asta s-a ajuns la situatia asta, pentru ca au fost tratati din start diferentiat ca fiind obligatoriu "descremenati", acum gasesc ca doar Romania este vinovata, pai daca Romania graia ceva in aparare toata Europa sarea in aer strigand discriminare, acum ne paseaza noua cartoful fierbinte, nu le mai arde sa se joace de tolerantii si primitorii...vor sa presteze activitati economice, cand ii mituiau nu ii durea lipsa activitatilor economice

ps. daca ii ia cu japca sa-i duca la scoala tot nu va fi bine, sa auzi atunci urlete si reclamatii la UE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Si cine sa-i educe? ca degeaba incearca un invatator si 5 profesori, acasa tot in acelasi mediu traiesc. Ce invata acasa e mai puternic decat ce invata la scoala, dpdv al caracterului unei persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Vina este impartita, intre tigani (cu toate obiceiurile, viata lor) si statul roman, cu carmacii lor intelepti, care nu poate duce in spinare problema integrarii, pentru ca nu poate duce in general mai nimic. Nici cu tigani, nici cu restul lumii.
De data asta francezii au pus problema corect, in sensul ca Romania, cu bani europeni pentru integrare, sa rezolve problema. Pe care, evident, nimeni nu se repede sa o rezolve.
Parerea mea este ca discutam (mai) degeaba.

PS: b.nica, moderatorul Laura25 ti-a inchis subiectul doar pentru ca a fost mai rapida decat mine sau oricare alt moderator. Fara nici o suparare, subiectul e subiect (real), insa abordarea a fost una nefericita si, oricat as fi in asentimentul tau, nu se poate trece cu vederea. Sunt absolut convins ca intelegi.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Sper sa reziste subiectul asta si sa nu aiba soarta celui care a fost inchis la foc automat acum cateva zile.
Atitudinea tiganilor e o problema care nu se rezolva bagand capul in nisip precum strutul.

Aici au tot fost in ziare articole despre o familie de tigani pe nume Nicolich, care a distrus numeroase case care i-au fost alocate de catre primariile oraselor in care au locuit. Au lasat moloz, dezastru si mizerie in urma iar totul a culminat cu decizia unei primarii de-a-i lasa sa locuiasca intr-o vila imensa intr-o zona rezidentiala.... Asta dupa ce fusesera evacuati cu surle si trambite din toate casele pe care le ocupasera, lasand in urma pagube de sute de mii de euro.
Ieri am citit ca sunt iarasi pe strada, unde se ocupa de prostitutie, fac scandal si betii.

Ce-ar trebui facut cu aceasta familie? Sanse li s-au dat, multe: ajutoare sociale, acoperis deasupra capului, subsidii pentru toate cheltuielile posibile (factura la energie, asigurare de sanatate, etc). Deci nu li s-a aratat usa, asa cum procedeaza francezii, ci au fost luati cu binisorul, insa pentru ei n-a contat.

Pai scuza-ma, da care-i primaria aia care da vile infractorilor dovediti, in loc sa ii trimita frumusel pe mana justitiei?
Ca eu asa stiu ca se face in tarile dezvoltate(imi place tare de tot asta cu tarile dezvoltate)
Infractorul(aka cel care comite o infractiune, de la distrugere la vatamare samd)indiferent de culoarea pielii, religiei sau pasaportului, nu capata ´´sanse´´ din astea gen iti dau casa mare numa´ fii cuminte ( ) !

Si daca esti prins o data pe strada facand prostioare, a doua oara nu mai e vina ta ca faci prostioare, e vina celor care te lasa in continuare sa le faci

Deci sa vedem, a cui e vina? Ana, acul sau albina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Ca sa raspund la intrebarea din titlu: vina este a rromilor, care desi au oportunitati sa se integreze intr-o tara, prefera sa faca peste tot aceleasi ilegalitati: furturi, spargeri, sa lase acceasi mizerie in urma lor. EI ar trebui sa VREA sa fie integrati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

De multe ori m-am gandit si eu la aceasta dilema. Sunt multe vorbe frumoase si putina vointa pe de o parte dar si multa demagogie de ambele parti. Vorbele frumoase, intentiile inalte si elegante ... sunt de multe ori praf in ochi. Praf in ochii celor care isi doresc sa fie 'corecti din pdv politic' ...

Stiu, e nevoie de educatie - asta e prima conditie pentru integrarea in societate. Cred ca asta e singurul drum de iesit din drama acestor oameni - care apartin Europei.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput