Duminica dregatorului bogat
Scumpe prietene , daca in fiecare duminica la biserica se citeste din evanghelie , dupa calendar , cum stiti de altfel , haideti sa ne dam si noi cu parerea , sa incercam sa patrundem in profunzimea Sfintei Scripturi.Poate astfel ne vom apropia mai mult de Dumnezeu si Il vom intelege mai bine.
Duminica dregatorului bogat , pazirea poruncilor Luca 18:18-27
Un fruntas a intrebat pe Isus: Bunule Invatator, ce trebuie sa fac ca sa mostenesc viata vecinica?"
Pentruce Ma numesti bun?" i-a raspuns Isus. Nimeni nu este bun decit Unul singur: Dumnezeu.
Stii poruncile: Sa nu preacurvesti; sa nu ucizi; sa nu furi; sa nu faci o marturisire mincinoasa; sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta."
„Toate aceste lucruri," I-a zis el, le-am pazit din tineretea mea."
Cind a auzit Isus aceste vorbe, i-a zis: Iti mai lipseste un lucru: vinde tot ce ai, imparte la saraci, si vei avea o comoara in ceruri. Apoi, vino si urmeaza-Ma."
Cind a auzit el aceste cuvinte, s-a intristat de tot; caci era foarte bogat.
Isus a vazut ca s-a intristat de tot, si a zis: Cit de anevoie vor intra in Imparatia lui Dumnezeu cei ce au avutii!
Fiindca mai lesne este sa treaca o camila prin urechea acului, decit sa intre un om bogat in Imparatia lui Dumnezeu."
Cei ce-L ascultau, au zis: Atunci cine poate fi mintuit?"
Isus a raspuns: Ce este cu neputinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu."
Raspunsuri
toni spune:
Citind acest pasaj , m-am gandit initial ca bogatii nu au ce cauta langa Dumnezeu.Si ca Dumnezeu ii iubeste numai pe saraci , pentru ca ei sunt mai napastuiti.Dar totusi mi-am dat seama ca Avraam , parintele credinciosilor , a fost unul dintre cei mai bogati oameni.Si cati muritori nu ar dori sa ajunga in sanul lui Avraam , adica in rai , acolo unde este Dumnezeu…
Deci pentru Dumnezeu nu bogatiile materiale au importanta…Atunci ce?
Am mai citit o data fragmentul si am inteles ce fel de ”bogatie” nu-I place lui Isus.
„Toate aceste lucruri," I-a zis el, le-am pazit din tineretea mea." – adica cu alte cuvinte fruntasul ar fi zis :„ in sectorul asta sunt perfect , nu mai am ce imbunatati.Ma intereseaza numai daca mai este ceva de facut , o lucrare mica , un amanunt , pentru ca restul e foarte bun".
Mi-am dat seama ca de multe ori si noi suntem bogati in felul acesta.Suntem stapani pe situatie , controlam toate lucrurile cu alte cuvinte le stim pe toate , le avem pe toate , suntem plini de noi insine.Numai ca aceasta avutie este incompatibila cu structura ce ne – o cere Dumnezeu.
Cred ca unul din mesajele ce le-am putea culege de aici , din partea Mantuitorului , ar fi:
„Dragul Meu , scumpul Meu ,
Eu te iubesc , si vreau sa te transform intr-un copil care sa semene din ce in ce mai mult cu Mine.De aceea fa-te sarac in ochii tai , goleste-te de tine insuti , si primeste-Ma pe Mine in tine.Lasa-Ma pe Mine sa vorbesc in tine , lasa-Ma pe Mine sa te conduc in actiunile tale zilnice ,lasa-Ma sa ma manifest in tine.Lasa-Ma sa locuiesc in tine , in inima ta , pentru totdeauna.
Si , daca crezi ca nu vei putea sa ma lasi , ca firea ta e mai puternica decat dorinta ta , nu trebuie decat sa ma rogi.Pentru ca ti-am mai zis: „Ce este cu neputinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu!”
alexxia spune:
Si eu m-am gandit de multe ori la aceasta pilda. Cunosc un baietel care atunci cand se roaga incheie rugaciunea cu " si Doamne ajuta-i pe cei bogati sa creada in Tine". Ma gandeam :"Cum de nu cred cei bogati in Dumnezeu . Cand au tot ce le trebuie. Ar trebui sa fie bucurosi si sa-i multumeasca Lui Dumnezeu pentru ceea ce au".
Dar oare eu fac asa ? Ii multumesc eu Lui Dumnezeu pentru ce am ? Sau de multe ori zic "eu am castigat aceste lucruri prin munca mea, prin zbaterea mea" uitand ca Dumnezeu e cel care mi-a dat sanatate,putere de munca si pricepere, fara de care probabil n-as fi castigat nimic.
Si apoi am vazut tendinta pe care o am de a ma atasa de bani si bogatii ( probabil ca toti o avem ).L-am rugat si-L rog in continuare pe Dumnezeu sa ma ajute sa-L pun pe El pe primul plan.
Bogatul din pilda a avut de ales bogatia sau Dumnezeu, imi doresc din suflet ca daca as fi pusa in o situatie asemanatoare sa pot alege fara ezitare pe Dumnezeu
Cu drag
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
http://community.webshots.com/user/aalexxia
lucian spune:
M-am obisnuit , atunci cand accesez pagina, sa caut aceste subiecte evanghelice de duminica.Marturisesc ca imi plac , nu numai pentru ca imi ung sufletul atunci cand le citesc ci si pentru ca parca simt ca imi vorbeste personal Dumnezeu.Te rog sa le continui! Eu simt ca imi sunt de folos azi cand toti alearga dupa bogatii pentru trup si aproape nimeni nu se mai ingrijeste de ceea ce are nevoie sufletul.