dezvoltarea prematurului

dezvoltarea prematurului | Autor: carlo04

Link direct la acest mesaj

Buna mamici,nu prea stiu sa incep ceva pe aici,daaaaaaaaaaar,n am gasit ceva atat de apropiat de dezvoltarea prematurului,vreun subiect...de fapt informatiile gasite erau preaaa...ca la carte..nu povesti reale...asa live...eu am o fetita de 8 ani si 7 luni,YNA,perfect sanatoasa,fara probleme crunte si grave ...nascuta la termen cu 2.900kg si 49 cm..in afara de lupta cu grasimea (are 43 kg si 1,50cm) nu are nimic grav...decat un apetit sanatos,pe care in ultimul timp il tinem sub control cu succes.Este un copilas cu inima maaaaaare,iubeste tot ce e viu si e foarte silitoare dar si extrem de zgarcita cu toti in afara de membrii familiei;ACUM,vine si partea a douuua...baietelul CRISTIAN,nascut la 34 de saptamani,DAR..nu asta a fost problema,avea 2.400 kg si 45 de cm la acele saptamani,statea chiar FOARTE BINE,daca doar asta era problema...ma iertati..ma striga datoria..dar promit sa revin MAINE,cu trista lui poveste...intre timp,poate vreuna din voi dragute mamici...poate puteti scrie si voi despre nasterea si dezvoltarea micutilor vostrii...prematuri..dar EROI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiana20 spune:

Buna ziua tuturor mamicilor de esente!
Sunt si eu o mamica de prematur nascut la 25 saptamani, 890g. Socul a fost mare pentru amandoi dar, incet incet ne-am revenit.
Acum avem 8 luni corectate si inca nu stam in fundulet. Umblam la fizioterapie dar nu stiu daca ajunge. Am tot cautat si eu subiecte despre dezvoltarea prematurului dar nu prea am gasit. Poate sfaturile mamicilor care au trecut prin asta sunt mult ma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiana20 spune:

mult mai utile.
Scuze....este prima oara cand scriu si
Mami fericitade David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Nu stiu daca, daca va spunem cum s-au dezvoltat copii nostrii va ajuta. Fiecare copil e unic si creste in felul si in ritmul lui. Totusi o sa va povestesc despre Karla.
Nascuta la 28 de saptamani, 1050 gr., 37 cm. Trei saptamani nu a putut respira singura, doar cu mascuta de oxigen pe nasuc. Facea frecvent crize de apnee. Singurul lucrul bun in perioada aceea a fost foarte buna toleranta digestiva ceea ce afacut ca cantitatea de lapte sa creasca intr-o saptamana de la 2 ml la 20 ml la o masa. O luna a mancat prin gavaj apoi am inceput lupta de a invata sa sugem. Am invatat in cca. 2 saptamani si dupa 10 saptamini am ajuns acasa cu 2200 gr.
Am avut retinopatie de gradul 2 care s-a rezolvat de la sine si un canal deschis la inimioara care la fel s-a inchis singur.
Dar cea mai mare problema a noastra a fost hipertonia musculara la membrele inferioare. Asta inseamna o incordare prea mare a muschilor. Desi de la 7 luni sedeam nu mergeam in 4 labe si nici nu ne ridicam in picioare la 11 luni. Am inceput atunci kinetoterapia. La noi a dat rezultate nevisate. Dupa trei sedinde mergeam de-a busilea si dupa cinci sedinte ne ridicam in picioare in patut. Am mers singuri la un an si trei luni. Hipertonia musculara se vede uneori si acum caci mai mergem uneori pe varfuri si ne mai incordam dar in general s-a rezolvat, sarim, alergam, ne jucam ca toti copii.
Este totusi un copil agitat si are nevoie de multa atentie dar are o inteligenta peste medie si gandeste foarte sanatos. In doua zile implinim 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiana20 spune:

Multumesc Johanna pentru raspunsul tau. Binenteles ca ne ajuta foarte mult tot ceea ce ne impartasiti din experienta voastra. Ce m-ar interesa pe mine este ce fel de exercitii facea micuta la kinetoterapie. Noi facem o asa numita fizioterapie dar nu-mi dau seama daca e acelasi lucru.
D.mami fericita de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Kinetoterapia a presupus masaj si gimnastica. Acum noi am facut la o varsta destul de mare, 11 luni, pentru bebelusi nu stiu ce anume se face.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiana20 spune:

La fel facem si noi gimnastica si masaj. Multumesc pentru raspuns!
mami fericita de David

Mergi la inceput