cum acopar pete de ulei de in pe un perete alb
Am reusit sa stropesc cu ulei de in (din acela care se da pe lemn), petele sunt maricele.
Primul meu impuls a fost sa iau niste vopsea lavabila si sa dau peste.
Intreband in stanga si dreapta, toata lumea mi-a spus ca petele de ulei vor iesi prin lavabil si va arata la fel de urat. Ok, am inteles...dar nimeni nu are o solutie cum sa acopar petele...care bineinteles sunt la nivelul ochilor, intr-o zona vizibila.
Nu vreau sa ma apuc sa dau strat peste strat de lavabil in zona respectiva..o sa arate urat.
Aveti vreo solutie verificata?
Raspunsuri
marius spune:
Si eu am avut problema asta si mesterul a dat cu ceva vopsea alba dar trebuie sa intreb stiu ca a dat cu ceva peste si abia apoi a dat cu lavabil
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
joxy spune:
Buna ziua,
Incearca sa faci aracet+apa a.i. sa formeze o pelicula "impermeabila" deasupra petei, lasi sa se usuce apoi dai cu lavabila.
puisorul spune:
Cu vopsea de ulei alba merge garantat. Noi am acoperit niste pete imense negre de la un fost horn. Au trecut 7 ani si nu au iesit petele.
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada A dat cu amorsa si apoi cu var lavabil.Asa se procedeaza. Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Uleiul iese prin amorsa si prin lavabil. Asta deja stiu eu concret.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Cricor spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Problema nu e culoarea petei, ci faptul ca e ulei, care razbate prin multe solutii.
Daca mai aveti solutii verificate, va rog sa mi le spuneti si mie. Pe urma v-a trebui sa aleg una s-o aplic si eu :).
marius spune:
Pai deja a mai confirmat pe aici si altii nu eram sigur.
Curatat peretele, amorsat, vopsea alba - 2 straturi, amorsa, lavabil si gata.
CorinaDani spune:
incearca sa razui/scobesti peretele in zona cu pete, pana ajungi la beton/bca/caramida.
gletuiesti. netezesti cu smirghel fin. dai cu vopsea de ulei, alba, strict pe zona unde au fost petele. vopsesti din nou tot peretele, cu lavabila.
daca ti se pare prea complicat, acopera petele cu ceva : un corp de mobila, un tablou, un desen de-al copiilor, faci un model pe perete (dungi sau ceva cu sablon) samd. in ce camera sunt petele ? sufragerie sau dormitor ?
Cricor spune:
Multumesc Marius.
Corina Dani..da, mi se pare cam complicat..pentru ca nu vreau sa mai vad mesteri de aproape multa vreme de acum incolo..poate niciodata daca am mare noroc :). Eu speram la ceva simplu si rapid, sa putem face si noi doi (noi nefiind chiar neindemantici...desi stropitul peretelui imi apartine in totalitate...asa indemantica cum la laud ca sunt.)
E in sufragerie..chiar ma gandeam ieri ca imi doream de muuulta vreme o tapiterie din acelea care se gasesc la Muzeul Satului..poate e un semn ca trebuie sa las petele in pace si sa-mi iau o tapiterie sa o pun peste.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Picky_toto spune:
Incearca cu un burete nou uscat, de bucatarie cu partea groasa sa freci zona stopita de ulei sau mergi si cumpara un smirghel fin. Nu e nevoie de munca de profesionisti, pe bune, poti sa faci asta si singura. Apoi vopsesti...gletuiesti doar daca adancitura creata e prea vizibila si diferenta e mare, dar daca nu, dai cu lavabil.
Sau sunt bureti(guma de sters ptr perete) speciali ptr peretii colorati/mazgaliti de copii.. ai putea cauta sa cumperi si poate ai succes. Sunt de la mr proper... cred ca mr clean magic se numesc.
Succes