Vreau sa ajut!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Nu contest si sunt convins ca si-l iubea, dar de cele mai multe ori din prea multa dragoste se fac erori.
Si daca-i singura poti fi convinsa ca pe la 8-10 ani incepea sa-l trimita la farmacie sa-i ia medicamente, dupa paine, cu gunoiul etc..
Sunt lucruri minore si necesare, sunt utile, dar fragmenteaza viata copiilor si asta-i tare iritant/sacaitor.

Hai ca asta chiar ca-i gogonata, cum adica trimisul copilului de 10 ani cu gunoiul ii "fragmenteaza" viata..?! Dar ce chestii importante crezi tu ca face un copil de 10 ani de nu-si poate rupe 5 minute din pretiosu-i timp ca sa duca galeata la gunoi? Sau sa-i ia medicamente bunicii (iarasi nimic rau in asta!).
Copiii vor sa se faca utili, lor le place sa faca "servicii" adultilor. Nu mai spun ca invata si multe lucruri - cat costa o paine, de unde o cumperi, calculeaza restul, invata formule de adresare in conversatia cu vanzatoarea, samd.

@coracora - copiilor le place sa fie utili si este importan sa fie responsabilizati, dar conteaza cum fac ceea ce fac.
O fac ca le impune cineva, sau ca stiu ca au niste responsabilitati.

E deranjant sa intrerupi de la o activitate pe cineva, copil sau adult, sa faca ce-i soliciti la momentul respectiv.
Poate tocmai se uita la un film captivant si il trimiti sa faca ceva care poate fi facut si peste 20-30 min. E frustrant, e neplacut.
E bine sa stie ca are o lista de atributii pe care sa si le planifice singur, si atunci este cu totul altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
@coracora - copiilor le place sa fie utili si este importan sa fie responsabilizati, dar conteaza cum fac ceea ce fac.
O fac ca le impune cineva, sau ca stiu ca au niste responsabilitati.

E deranjant sa intrerupi de la o activitate pe cineva, copil sau adult, sa faca ce-i soliciti la momentul respectiv.
Poate tocmai se uita la un film captivant si il trimiti sa faca ceva care poate fi facut si peste 20-30 min. E frustrant, e neplacut.
E bine sa stie ca are o lista de atributii pe care sa si le planifice singur, si atunci este cu totul altfel.

Hai mai Deceneus...
Pai pe mine ma intrerupe seful meu in fiecare dimineata.... din somn. Adica trebuie sa ma duc la munca (,) cand de fapt eu vreau sa dorm si sa lenevesc.
Iar sotul vrea cafea cand eu imi fac manichiura... si las forfecuta din mana si pun de cafea.
Viata noastra e plina de frustrari si neplaceri, daca e sa judec prin prisma celor scrise de tine. Asadar nu e niciodata prea tarziu sa-l deprindem pe tanarul domnisor de 10 ani cu dusul galetii de gunoi. Stiu sigur ca in viitorul indepartat o sotie va fi recunoscatoare pentru acest "antrenament" timpuriu. :)

Mergi la inceput