Vreau sa ajut!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Cred ca dupa decesul fostei sotii, tatal avea dreptul sa-l ia fara sa mai recurga la tribunal. Daca a fost nevoit sa recurga la justitie insemana ca bunica era "autoritara".

Nu chiar, intrucat mama avea copilul incredintat.
Intr-o lume normala, tatal ar fi avut dreptul sa ia copilul, fara sa recurga la tribunal.

Pentru ca nu e normal, el a trebuit sa se lupte cativa ani sa-si obtina un drept.

Eu am inteles oarecum cum era bunica. Daca era ok, tatal nu s-ar mai fi luptat prin tribunale pentru un drept, ci i s-ar fi favorizat si incurajat legatura sa cu copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

Multumesc tuturor pt raspunsuri.Legat de confidentialitate,directorul scolii nu i a dezvaluit scoala unde copilul a fost transferat,nu stiu daca stia sau nu,n am intrat in amanunte.
Legat de bunica-nu e exclus sa n am tabloul complet,eu n o cunosc decat de la gradinita.pt ca nepotul ei era in aceeasi grupa cu baiatul meu.Insa faza cu tatal care a incercat sa rapeasca copilul e certa,mi a povestit educatoarea copilului.Apoi,pot spune despre bunica cu mana pe inima ca si iubeste nepotul.E o femeie simpla,marcata si fizic de nenorocirea de a si fi pierdut fiica si Deceneus,in niciun caz nu voia sa l pastreze doar pt a i fi ajutor la batranete.Ea e destul de batrana[nu stiu cati ani are,dar arata de 70 de ani],nu cred ca va mai trai sa si vada nepotul mare.Am admirat o pt ca ,desi impovarata de griji,cu situatie materiala modesta,incerca sa i faca pe plac nepotului.De exemplu,i a serbat ziua de nastere la un loc de joaca unde e destul de scump[stiu pt ca a fost invitat si fiul meu ],doar pt ca asta isi dorea copilul.Ce am mai remarcat e ca venea in fiecare seara cu copilul in parc,desi locuiesc la curte si ar fi putut sa nu se mai deplaseze in parc,dar pt ca nepotul sa se joace cu ceilalti copii,venea cu el in parc.
O alta chestie-copilul meu a avut ceva divergente cu el,pt ca baietelul il tot jignea si Cris l a impins o data,iar bunica m a oprit intr o zi si,cu lacrimi in ochi,m a rugat sa i spun copilului meu sa nu l mai impinga,ca ea stie ca nepotul il necajeste,dar sa l necajeasca si fii miu,insa sa nu l impinga..Mi a venit sa plang de mila bunicii.Astazi zicea ca in 6 ani taica sau nu i a adus o bomboana si ca ea i a propus tatalui sa vina sa se obisnuiasca copilul cu el,sa l plimbe impreuna,dar cu tatal nu se putea discuta.Si da,inclin sa cred ca a avut pile atunci cand a obtinut incredintarea justitiei de a lua copilul,pt ca si a fluturat calitatea lui de ''avocat'' inclusiv la scoala.Eu m as rasuci in mormant sa stiu ca vreunul din copii ar suferi asa,fiind smuls din sanul familiei pe care o cunostea,doar pt ca un tata egoist nu stie sa rezolve lucrurile altfel.Ok,e copilul lui,dar putea proceda altfel daca i pasa de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Ce-ar putea face bunica? In instanta, dar cu martori, cu acte...nu cu povesti...dar e greu, insa nu imposibil daca dovedeste ca tatal nu e un tata bun pt copil.
Adevarul nu il stim, nu stim de ce tatal nu venea sa isi vada copilul, nu stim daca legatura tata-copil n-a fost intrerupta fortat de catre bunica, dupa moartea mamei.
Bunica sigur a stiut de demersul in instanta al tatalui, din citatie, insa s-a culcat pe o ureche zicandu-si ca "lasa muica ca nu are cum sa mi-l ia ca doar de la moartea mamei a stat cu mine", atunci trebuia sa lupte cu toate armele.....na, nu stiu cum sa-i zic, o delasare caracteristica oamenilor ce nu isi cunosc drepturile si legile.
Cu alte cuvinte...daca vrei sa o ajuti cumva, indrum-o spre un avocat cu care sa stea de vorba, un avocat caruia sa-i povesteasca tot, fara secrete sau musamalizari, care e situatia....doar el ii poate spune daca se poate face ceva ori ba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui monalac
E o femeie simpla (...) destul de batrana[nu stiu cati ani are,dar arata de 70 de ani](...) cu situatie materiala modesta

Astazi zicea ca in 6 ani taica sau nu i a adus o bomboana si ca ea i a propus tatalui sa vina sa se obisnuiasca copilul cu el,sa l plimbe impreuna,dar cu tatal nu se putea discuta.Si da,inclin sa cred ca a avut pile atunci cand a obtinut incredintarea justitiei de a lua copilul,pt ca si a fluturat calitatea lui de ''avocat'' inclusiv la scoala.

Incep sa mi se adevereasca banuielile...

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Eu chiar cred ca ati fi surprinsi sa aflati cate bunici de genul celei despre care se vorbeste nu stiu ce inseamna "tutela" sau "incredintarea minorului". Foarte multe.
Femeile simple, trecute de 70 de ani, au avut o viata in care nu s-au izbit prea des de "neologisme"; ele au muncit si au crescut copii.
Copilul ramasese fara mama. Ideal ar fi fost ca tatal lui sa il creasca impreuna cu bunica, pentru ca baiatului sa nu-i fi lipsit figura materna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

cum spune si emanouela ,ar trebui sa o sfatuesti ce sa faca..dar gandeste-te ca ai si tu o responsabilitate atunci cand" te bagi":) si daca vrei sa ajuti atunci ar trebui sa fii martora la ce s-a intamplat si educatoarea si cine mai stie de caz...
insa stau si ma gandesc si la bunica care are 70 de ani ,daca Doamne fereste se intampla ceva cu ea ce se va intampla cu copilul ?asta in cazul in care il da ei!va ajunge la orfelinat sau cine stie:(dar nici cu un tata rau:(
of,nu mai stiu ce sa zic ..dar ar trebui si copilul sa aiba ceva de spus chiar daca are doar 6 ani ..

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Eu sper si nu vreau sa cred ca un judecator ar desparti in mod abuziv un copil de singura persoana care l a crescut pt a l oferi unui necunoscut ce are drepturi doar de sange. Bunica poate fi o persoane neinstruita care nu a stiut ce sa faca la timp, o acuzati pe ea de necooperare, dar cred ca la fel se poate spune si despre domnul X care a luat copilul cu forta tragandu l de par. Intr o tara civilizata ar fi venit un asistent social sau mediator sa faca transferul, s ar fi stabilit zile de vizite, nu poti rupe un copil asa usor de mama lui( practic). Un tata normal si iubitor n ar fi facut in veci asa ceva, ci, ca un destept si grijuliu, ar fi cautat o metoda umana de al lua de acolo. In rest, dap, citesc mesaje super reci si jemenfoutiste despre soarta unui copil ...

Uite, chiar saptamina trecuta mi-a povestit o colega ce s-a intimplat in clasa copilului ei de 10 ani (CM2). Este vorba de o familie in care parintii au hotarit sa divorteze, copiii - fata din CM2 si un baietel de 4 ani - au fost, intr-o prima faza, incredintati mamei. Mama, la Orléans, s-a recasatorit cu un tip care mai avea 3 copii, dar care stateau cu mama lor. Tatal, la Angers, iar copiii veneau sa-l vada 2 week-end-uri/luna. Copiii s-ar fi plins ca e prea obositor sa faca naveta si Tribunalul din Orléans ar fi modificat hotarirea initiala, in sensul ca tatal ii vedea doar in vacante. Tatal a facut recurs si Tribunalul din Angers i-a incredintat copiii, mama fiind obligata sa-i vada doar in vacante (!!!) si atunci in Angers in prezenta unui tert.

Tatal s-a dus la scoala fetei de 10 ani, a fluturat hotarirea judecatoreasca in fata directorului si a vrut sa scoata copilul in mijlocul orei de curs. Fata s-a agatat de director, a inceput sa urle si a vrut sa fuga din scoala. Pina la urma, bineinteles, n-a avut de ales si a trebuit sa plece cu tatal ei, fara bagaje, fara nimic.

I-am spus colegei ca nu cred o iota din povestea asta, ca, asa cum zici si tu, o ancheta sociala trebuie facuta si, in general, copiii mici sint incredintati mamei. Ca o mama sa fie privata in felul asta de copii e posibil doar daca e complet iresponsabila, un pericol pt ei. A zis ca s-a facut o ancheta, care nu a gasit nimic impotriva mamei. Sotul colegei mele e jandarm si i-a spus ca rapoartele indicau ca mama si tatal vitreg erau OK si ca nici el nu intelege cum a fost posibil. Am ajuns la concluzia ca la tribunal, tatal a adus martori sau documente, cine stie, false si asa a avut cistig de cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Apai daca tatal chiar este avocat, bunica n-a avut nici o sansa.
Si daca nu este un nenorocit notoriu, nici in continuare nu sunt sanse.
Bunica trebuie sa treaca in defensiva ca sa-si mai vada macar nepotul. Asta este sfatul cu care o poti ajuta.
Asta daca in trecut nu s-a produs o ruptura prea mare intre soacra-ginere.
Pacat.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui monalac
Apoi,pot spune despre bunica cu mana pe inima ca si iubeste nepotul. E o femeie simpla,marcata si fizic de nenorocirea de a si fi pierdut fiica si Deceneus,in niciun caz nu voia sa l pastreze doar pt a i fi ajutor la batranete.Ea e destul de batrana[nu stiu cati ani are,dar arata de 70 de ani],nu cred ca va mai trai sa si vada nepotul mare.Am admirat o pt ca ,desi impovarata de griji,cu situatie materiala modesta,incerca sa i faca pe plac nepotului.De exemplu,i a serbat ziua de nastere la un loc de joaca unde e destul de scump[stiu pt ca a fost invitat si fiul meu ],doar pt ca asta isi dorea copilul.
..
Mami de Cris si Codrin

Poze Cris
Bebe Codrin

Nu contest si sunt convins ca si-l iubea, dar de cele mai multe ori din prea multa dragoste se fac erori.
Si daca-i singura poti fi convinsa ca pe la 8-10 ani incepea sa-l trimita la farmacie sa-i ia medicamente, dupa paine, cu gunoiul etc..
Sunt lucruri minore si necesare, sunt utile, dar fragmenteaza viata copiilor si asta-i tare iritant/sacaitor.
Dupa cum spui copilul avea ceva manifestari de comporament daca jignea alti copii si bunica incerca sa-i netezeasca viata si sa-i scuze iesirile, ceea ce nu-i in ordine.
Batranii sunt mai dificili de felul lor. In general au rabdare cu nepotii, dar mai au si iesiri necontrolate. Pe la 10 ani sigur il scapa de sub control.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Nu contest si sunt convins ca si-l iubea, dar de cele mai multe ori din prea multa dragoste se fac erori.
Si daca-i singura poti fi convinsa ca pe la 8-10 ani incepea sa-l trimita la farmacie sa-i ia medicamente, dupa paine, cu gunoiul etc..
Sunt lucruri minore si necesare, sunt utile, dar fragmenteaza viata copiilor si asta-i tare iritant/sacaitor.

Hai ca asta chiar ca-i gogonata, cum adica trimisul copilului de 10 ani cu gunoiul ii "fragmenteaza" viata..?! Dar ce chestii importante crezi tu ca face un copil de 10 ani de nu-si poate rupe 5 minute din pretiosu-i timp ca sa duca galeata la gunoi? Sau sa-i ia medicamente bunicii (iarasi nimic rau in asta!).
Copiii vor sa se faca utili, lor le place sa faca "servicii" adultilor. Nu mai spun ca invata si multe lucruri - cat costa o paine, de unde o cumperi, calculeaza restul, invata formule de adresare in conversatia cu vanzatoarea, samd.

Citat:
Dupa cum spui copilul avea ceva manifestari de comporament daca jignea alti copii si bunica incerca sa-i netezeasca viata si sa-i scuze iesirile, ceea ce nu-i in ordine.

Ei bravo... dar crezi ca parintii (unii dintre ei) nu fac la fel?
Si-nca cum...

Citat:
Batranii sunt mai dificili de felul lor. In general au rabdare cu nepotii, dar mai au si iesiri necontrolate. Pe la 10 ani sigur il scapa de sub control.

Pai taticul in discutie s-a scapat pe sine insusi de sub control, si nu cred ca are mai putin de 30 de ani!! Daca el asa intelege sa-si ia fiul acasa, atunci clar ca acel copil nu trebuie sa-i fie dat pe mana.

Mergi la inceput