Vreau sa ajut!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu - justitia a luat o decizie prevazuta de lege si in conformitate cu procedurile legale care urmaresc interesul minorului.
Ca sunt sau pot sa fie si nemultumiti (ca e tatal/bunica/vecinul) tot ce este posibil insa legea este clara si se aplica ca atare.
Repet nu contest afirmatiile de mai sus. Poate ca sunt adevarate. Sau poate ca nu. De aceea exista tribunal si proceduri si probe si sentinte motivate tocmai pentru a nu se baza pe terte afirmatii orisideunde ar proveni acestea.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu fac speculatii.
Pe de alta parte nu cunosc natura juridica a situatiei.
In egala masura un copil are doi parinti.
Daca justitia a luat o decizie nu a facut-o pe speculatii.

Marius, justitia a luat o decizie in urma unei operatii matematice: 2 parinti - 1 parinte = 1 parinte. Asa l-au incredintat pe baiat tatalui. Ei insa nu au analizat ce fel de parinte este tatal, daca e cu adevarat in stare - material si emotional - sa aiba grija de copil.
Tocmai de-asta eu cred ca merita sa ii fie prezentat justitiei tabloul complet, prin instiintarea organelor abilitate despre comportamentul deviant al tatalui.
Mie astea nu mi se par deloc speculatii, ci doar o metoda integra de-a apara interesele acelui copil.

Tu chiar crezi ca justitia a incredintat copilul asa cum spui tu, fara sa se asigure ca tatal poate acorda minorului minimul de comfort, siguranta? Astea sunt speculatii, ca justitia a facut... ai vazut ordinul judecatoresc? Ai fost prezenta la sedinte??? Nu cred. Asa ca, pur si simplu speculezi.
Deci, da-mi voie sa speculez si eu: Bunica nu i-a dat voie tatalui sa isi vada copilul, asa ca tatal a obtinut ordin judecatoresc sa isi creasca copilul. Ce a fost inainte, in timp ce mama era inca in viata, nu stim si nici nu (mai) este important! Important e ca tatl vrea sa-si creasca copilul.

Mergi la inceput

Monalac, tie in afara de bunica, ti-a mai confirmat cineva ca s-a intamplat ce spune bunica? Sincer, in locul tau nu m-as implica in asta. Bunica poate sa apeleze la justitie daca crede ca tatal nu ar trebui sa creasca acel copil, nu la invatatoare/educatoare, vecina.

Mergi la inceput

Ah, inca o chestie. Sper ca nu i-a spus nimeni la ce scoala a fost transferat. Daca tatal copilului, cel care are ordin judecatoresc, si cui ii este LEGAL incredintat copilul, nu vrea sa stie bunica unde e baiatul, atunci scoala nu are dreptul sa ii dea aceasta informatie bunicei. Ma gandesc ca exista o confidentialitate, totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cel mai probabil s-au efectuat vizite ale autoritatii tutelare in ambele locuri (si la tata, si la bunica), asa ca decizia s-a luat in deplina cunostinta de cauza avand in vedere inteesul copilului.

Este regretabil ca lucrurile ajung sa se intample asa. Dar oricat de multe detalii picante ar avea povestirea care sa ne faca sa uram tatal, interesul baietelului este, cel mai probabil, sa fie crescut de tata, intr-o familie normala. Pacat ca nu s-a putut indeplini acest lucru inca de cand a murit mama lui si tatal a trebuit sa se lupte in justitie inca 2 ani pentru a-si obtine un drept. Si mai pacat ca a fost supus baietelul unor asemena traume. Dar cred ca multa lume ar avea ceva de invatat dintr-un astfel de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Cel mai probabil s-au efectuat vizite ale autoritatii tutelare in ambele locuri (si la tata, si la bunica), asa ca decizia s-a luat in deplina cunostinta de cauza avand in vedere interesul copilului.

Precis.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

In primul rand este admirabil ca tatal a dorit sa-si asume o asemenea mare responsabilitate. Evident ca nu si-a luat copilul acasa din dorinta de a-l abuza sau de a se razbuna pe bunica, ci pentru el chiar doreste sa se ocupe de el, acum cand mama nu mai exista.

In al doilea rand, daca tatal doreste sa se ocupe de cresterea si educarea copilului, pai locul copilului este langa tata. Modalitatea prin care acesta a luat copilul nu este una fericita, dar probabil ca daca bunica ar fi inteles si cooperat, si ar fi permis sa imbunatateasca relatia copilului cu tatal sau, lucrurile ar fi stat diferit. Altfel eu nu inteleg de ce tatal a trebuit sa mearga sa "rapeasca" (? cum adica sa-l rapeasca cata vreme el e tatal lui, singurul acum responsabil) copilul de la gradinita daca ar fi avut posibilitatea sa-l ia de la bunica.

E pacat ca se intampla lucrurile asa si ca oamenii nu coopereaza. Daca ar fi fost o mama care ar fi procedat la fel probabil ca subiectul nu ar mai fi fost deloc interesant.

Asadar, "tatal":

- nu si-a vazut copilul timp de 3 ani
- l-a luat cu forta dintr-un mediu cunoscut si de langa buni, cu care a stat zi si noapte
- i-a smuls parul din cap

Ce anume e de "admirat", femeie? Ca eu una, mi-am facut cruce!

marius, bunica nu poate depune plangere, cu dovezi si tot ce trebuie? Chiar e permis asa ceva, doar pentru ca un...nici n-am cuvinte sa-l descriu, e tata in acte? Nu pot sa cred ca nu se poate!

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

daca deja a fost un proces si tribunalul a incredintat copilul tatalui inseamna ca s-au adus argumente in favoarea tatalui, unde au fost martorii la aceste incidente cand s-a judecat incredintarea minorului? mi-e greu sa cred ca nu stiut sau ca nu avut citatie, in fond a existat o executare, ca iar nu cred ca s-a dus tatal de unu singur cu o hartie in mana, a dat buzna in casa bunicii si dai si lupta

pot sa cred ca a luat copilul dezbracat si ca micutul a plans, dar si bunicii trebuiau sa fie cooperanti din timp si sa lase tatal si fiul sa comunice si chiar sa se reuneasca, asa ce aiu obtinut? un copil traumatizat si chiar imposibilitatea de a-l mai vedea vreodata

pacat de toti cei implicati, dar daca bunica au ignorat un adevar (si anume ca baiatul are si mama si tata) e cam vina ei pentru modul traumatic in care copilul a fost recuperat de tata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Ah, inca o chestie. Sper ca nu i-a spus nimeni la ce scoala a fost transferat. Daca tatal copilului, cel care are ordin judecatoresc, si cui ii este LEGAL incredintat copilul, nu vrea sa stie bunica unde e baiatul, atunci scoala nu are dreptul sa ii dea aceasta informatie bunicei. Ma gandesc ca exista o confidentialitate, totusi...

O, Doamne...ma faci sa zambesc (amar, ce-i drept...).
In Romania nu exista confidentialitate, indiferent ce prevede legea.
Se poate afla orice despre oricine.

Chiar in cazul asta insa, nu-i vorba de confidentialitate. Procesele sunt publice, hotararile publicate pe internet...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Eu sper si nu vreau sa cred ca un judecator ar desparti in mod abuziv un copil de singura persoana care l a crescut pt a l oferi unui necunoscut ce are drepturi doar de sange. Bunica poate fi o persoane neinstruita care nu a stiut ce sa faca la timp, o acuzati pe ea de necooperare, dar cred ca la fel se poate spune si despre domnul X care a luat copilul cu forta tragandu l de par. Intr o tara civilizata ar fi venit un asistent social sau mediator sa faca transferul, s ar fi stabilit zile de vizite, nu poti rupe un copil asa usor de mama lui( practic). Un tata normal si iubitor n ar fi facut in veci asa ceva, ci, ca un destept si grijuliu, ar fi cautat o metoda umana de al lua de acolo. In rest, dap, citesc mesaje super reci si jemenfoutiste despre soarta unui copil ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu n-am citit niciun mesaj jemenfoutist(),eu am citit raspunsuri strict la subiect,raspunsuri bazate pe legea existenta!

ca raspunsurile nu corespund cu latura sentimenatal,e alta treaba,insa nu potzi intra si acuza aruncind vorbe in obrazul celor ce au scris la subiect!

Eu stiu ca dupa decesul unuia dinter arintzi autoritatea tutelara se autosesizeaza ,urmind proces de incredintzare a minorului parintelui in viatza!

Bunica ar putea incerca ,sub indrumarea unui avocat,eventual sa incerce sa-l decada din drepturile de parinte,insa va fi foarte greu!
Nimeni nu stie de fapt de ce sau cum au fost legaturile,de ce nu s-au pastrat acestea,poate tatal copilului nici n-a stiut d emoartea mamei!

Totusi daca copilului ii e bine linga tata,si aici sunt de acord ca s-au facut anchete in urma carora i s-a incredintzat copilul,trebuie lasat acolo!

E mai mult o problema sentimentala aici decit legala!Legea e clara,iar o cooperare intre tata si bunica nu ar putea fi decit benefica pentru copil!

Dana

Mergi la inceput