Cum frageziti puiul de tara ?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
40 de minute este suficient la foc mediu.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioanaiub/ioanaiub.jpg)
ioanaiub spune:
Citat: |
![]() intrebare pe linga : De la ce virsta (exprimat in luni) se poate minca un pui ? Nu vorbesc de gaini batrine si cocoshi obraznici. ![]() Off topic pentru Dorsilia, "tampi" e tzampi" cu "a" de la Romania ? Mik. |
adica i-am cumparat cand aveau o saptamana de cand au iesit din ou. i-am crescut noi, cu porumb si grau, macinate
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Bine le-ati facut.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eumada/eumada.jpg)
eumada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ioanaiub
adica i-am cumparat cand aveau o saptamana de cand au iesit din ou. i-am crescut noi, cu porumb si grau, macinate ![]() ![]() ![]() Mamica de D&M _ "Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate |
asa si eu.....Eva e amatoare de "picior lung"...adica un copanel rumenit bine,in dy cooker....doar asta mananca de la puii de tara...ei...la 30 de pui,care au fost 20 cocosi.....
Da` buni...acu` astept sa vad curcanii si curcile achizitionati ..vad ca se rorunjesc pe zi ce trece.....
Stie cineva un bait super pentru carnea de pui....ceva in afara de cel clasic?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
deci e tzamp cu a ca in Romania :P = pulpa, copan, ciocanel etc :)
corect si literar este pulpa de pui, dar na, m-a luat valul regionalismelor
iar cucta= oala sub presiune, nu stiu originea, o fi cuvant de origine slava sau maghiara, chiar nu stiu
daca fierbi puiul prea mult cade carnea de pe os si poti s-o faci ciulama sau tocanita
si nu e o tragedie daca opresti cucta dupa 20 de min de cand a inceput pufaiala si ai lasat clapeta de presiune in jos, testezi carnea si decizi daca o vrei mai fiarta sau nu; si eu la inceput asa am facut, am testat, daca a mai fost cazul, am mai pus capacul la loc si am mai fiert inca 10 min
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Dorsilia multzumesc de explicatzie,foarte bine ca ai scris ca asa mai invatz si eu una alta!
Drept s aspun n-am auzit niciodata d etzampi,ramineam cu gura cascata daca-mi oferea ciineva la masa tzampi la cuptor,insa eu nu ma jenez s aintreb!
Dana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)