Cum frageziti puiul de tara ?
Raspunsuri - Pagina 2
manuelacrina spune:
O varianta ar fi sa dezosezi gaina/cocosul, sa dai carnea prin masina de tocat si sa faci ardei umpluti, sarmalute, piftelute ... nu se mai simte fibra si au un guuusst ...
ioanaiub spune:
noi am taiat anul asta vreo 10 cocosi, tineri, adica i-am cumparat in aprilie cand aveau o saptamana . carnea e delicioasa, mai tare decat cea a puilor din comert dar nu se compara la gust
eu am facut supa, cu taitei sau galuste si ostropel si tocanita (sau ciulama ), bune bune de te lingi pe degete. toate le-am preparat in oala sub presiune, mai mult pentru a economisi timp
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz eu nu-s adepta oalei sub presiune ... |
Pot sa te intreb de ce?Din motive de securitate sau...?
Dana
cristina30 spune:
Hi,
Poate se merita incercat un slow cooker..din asta am, trebe sa dau numai de o gaina, astea bio de aici sunt asa mai atoase...
Cristina
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
Rufus spune:
Mai, e clar ca nu se compara carnea de curte sau crescatorie, dar nu-i chiar asa mare diferenta, teoretic.
Cred ca vi se mai vinde si cate o gaina "reformata" care nu mai oua sau un cocos obraznic, pe care e musai sa-l taie. Adica mai batraiori.
Mie imi place gaina/cocos la cuptor. Fara fiert de supa. Am o verisoara la tara si de cate ori mergem taie o gaina/cocos, dar nu mai batrani de 1 an. Il face la cuptor, in punga.
Da, e diferenta...dar nici vorba sa nu se poata manca.
Rufus, Tora si iadele
Burtocika spune:
Marius, ma bucur ca te binedispune subiectul si te face sa razi Am zis la inceput "pui / gaina / cocos de la tara", deci am acoperit toate varietatile ...
Va multumesc pentru sugestii, stiu si eu ca la oala sub presiune ar trebui sa iasa mai fraged ... Va rog frumos, dati si detalii - CAT TIMP il tineti la oala sub presiune, la cuptor etc, asa, ca pentru o gospodina mai nepriceputa ...
marius spune:
Nu o lua personal...
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Dorsilia spune:
Scuze, n-am mai intrat pe net azi, raspund acum:
am mai zis, gaina/puiul ii fierb taiati in bucati mari (tampi, piept, aripi) cand vreau supa si carne rasol, si dezosez carnea, o toc cubulete mici-mici ca pt puii mei, cand vreau sa fac mancarici scazute si in acest caz nu apelez la cucta. nu e necesar. altfel, de fiecare data pun cucta in functie si nu am treaba, se face repede, curat si eficient
eu nu am tuci nici vase de ceramica mari asa ca nu va pot spune inca despre asta...poate in viitor o sa incerc. de gatit, gatesc la cuptor insa in vase de yena sau tavi de inox. Si nu carne de pui de casa. doar porc, vita, chiftele, carnaciori, sarmale, ardei umplutm si carne de pui de comert
aici am retete pe care eu le fac cel mai des
http://mihaelaliarusu.blogspot.ro/2011/11/mancarica-de-fasole-verde-cu-pui.html
kid spune:
Prin tineretile mele, cand aveam gaini de tara, mama punea cate un cui sau o coaja de la ou in ciorba, spunea ca fierbe mult mai repede carnea...
Eu in ultimul timp pun doar cate o bucatica de gaina de tara in ciorba, doar pentru gust, in rest, ce gasesc in comert....