Anul scolar incepe pe 17 septembrie(2)
Raspunsuri - Pagina 3
Glicina spune:
quote]citat din mesajul lui danielag
Eu nu inteleg de ce pentru BAC-ul profesional s-a stabilit ca una dintre discipline sa fie educatia antreprenoriala. Mi se pare de ras, serios. Adica nu invata suficient pentru BAC-ul normal (indiferent daca merg sau nu la facultate), dar trebuie sa stie cum se face o afacere, ce este un plan de afaceri etc. etc. etc. Pai am nevoie la strung de educatie antreprenoriala? Nu, as avea nevoie sa stiu sa lucrez cu strungul, ma gandesc. Dar asta nu te invata in liceul teoretic, chiar daca primesti o diploma la final. Fie ea si de BAC profesional...
[/quote]
Sa zicem ca eu as fi un proaspat absolvent de liceu de... strungarie :) Si ca de undeva (mostenire, loto, n-are importanta) am o suma de bani, marisoara, suficient cat sa cumpar 10 strunguri si sa-mi permita sa deschid un atelier, de strungarie, evident :) Deci eu, popescu, sunt unul singur, nu pot lucra la 10 strunguri si sunt obligat sa angajez niste alti strungari. Imi trebuie cunostinte de antreprenoriat ca sa-mi conduc - bine - afacerea si sa o fac sa fie profitabila? Pai da!
Ma rog, poate n-am raspuns corect, recunosc, n-am citit f f atent subiectul. Dar mi-a picat sub ochi mesajul danielei. Imi fac temele si mai vin
eumada spune:
Andacos,sa am eu mintea de acum 17 ani.....as face o facultate si in paralel as invata practic o meserie utila...apoi firma si nu ar putea nici un angajat sa ma prosteasca sau sa faca treaba de mantuiala ca eu nu stiu...si uite-asa clienti multumiti...bani....
Pana o ajnge Eva in clasa 1 mai sunt 3 ani....dar sanatosi sa fim noi ca avem planuri mari...
capra cu trei iezi spune:
pt marius:
mie asa imi suna,a lipsa de profesionalism faptul ca se anunta cu o sapt inainte de inceperea scolii, iar motivul (sunt convinsa ca amanarea nu s-a facut la cererea parintilor) este nu au fost in stare sa definitiveze cu clasa pregatitoare.(cine are copii mici stie ce inseamna sa-ti faci un plan ca sa poti acoperi vacanta - cu concedii, tabere, bunici si sa te trezesti dintr-o data ca mai e o saptamana si nu stii cum sa o acoperi).
este una din fatetele lipsei de profesionalism a factorilor decidenti din invatamant (altele-vezi examenul de la clasa a8-a, vezi bacul, vezi programa pe care se tot lauda ca o vor imbunatati, vezi rezultatele...).
plus ca in fiecare an sunt aceleasi discutii interminabile despre data de incepere a scolii, pe care o tot muta...
danielag spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Glicina
Sa zicem ca eu as fi un proaspat absolvent de liceu de... strungarie :) Si ca de undeva (mostenire, loto, n-are importanta) am o suma de bani, marisoara, suficient cat sa cumpar 10 strunguri si sa-mi permita sa deschid un atelier, de strungarie, evident :) Deci eu, popescu, sunt unul singur, nu pot lucra la 10 strunguri si sunt obligat sa angajez niste alti strungari. Imi trebuie cunostinte de antreprenoriat ca sa-mi conduc - bine - afacerea si sa o fac sa fie profitabila? Pai da! Ma rog, poate n-am raspuns corect, recunosc, n-am citit f f atent subiectul. Dar mi-a picat sub ochi mesajul danielei. Imi fac temele si mai vin |
Daca ai atatia bani cat sa-ti faci o afacere e bine ca te gandesti ca iti trebuie cunostinte de antreprenoriat ca sa demarezi afacerea . Dar eu nu cred ca trebuie sa avem un bacalaureat profesional care sa se bazeze pe ipotetica situatie ca cei care promoveaza un astfel de examen au niste bani sa-si deschida afaceri. Majoritatea nu au.
Problemele cu BAC-ul asta profesional pe care le vad eu:
- nu stiu ce competente sunt atestate prin hartia in cauza (compentente in afaceri? hmmm)
- pot da BAC profesional si cei de la ramurile teoretice (la ei despre ce "profesie" vorbim daca BAC-ul e profesional?)
Mie imi pare ca singurul motiv pentru un astfel de examen e marirea ratei de promovare pentru anul scolar care incepe. Va fi un examen mai simplu, promovarea va creste, ministerul va fi fericit. Ce fac absolventii cu hartia asta e o alta discutie, vad ca cei din minister nu au dat niste argumente pertinente pentru care au optat pentru o asemenea solutie.
eumada spune:
Era undeva mai sus ceva de genul ce acte trebuie la inscriere,legat de avizele medicale...ei in dosarul EVEI am pus(de fapt mama s-a ocupat)si avize de sanatate pentru mine si sotul meu.Chiar am intrebat,cu diplomatia caracteristica mie,ce inseamna asta?Discriminare?Daca un parinte are sa zicem ceva congenital,sau s-a imbolnavit de ceva grav?Respinge copilul?Il marginalizeaza?Zau ca nu am priceput.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Era undeva mai sus ceva de genul ce acte trebuie la inscriere,legat de avizele medicale...ei in dosarul EVEI am pus(de fapt mama s-a ocupat)si avize de sanatate pentru mine si sotul meu.Chiar am intrebat,cu diplomatia caracteristica mie,ce inseamna asta?Discriminare?Daca un parinte are sa zicem ceva congenital,sau s-a imbolnavit de ceva grav?Respinge copilul?Il marginalizeaza?Zau ca nu am priceput. Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Iti spun eu ce raspuns am primit de la medicul gradinitei deoarece am pus aceiasi intrebare.
Nu este vorba de discriminare. Evident ca nu va avea nicio repercursiune asupra copilului legat de intrarea in colectivitate dar in cazul in care sa spunem, exista o malformatie congenitala a inimii la unul din parinti si copilul in programul gradinitei lesina ( de exemplu) atunci medicul gradinitei va lua in considerare si informatia aceasta din fisa. Fie ca o transmite medicului de pe ambulanta fie ca apoi informeaza parintii ca exista un risc si copilul ar trebui sa faca teste suplimentare. E o protectie viitoare pentru copil.
Aceiasi informatie iti este ceruta si cand inscrii copilul la un sport de performanta.
Edit: daca parintele sufera de TBC atunci iti va cere si analize pentru copil: IDR si radiografie pulmonara.
Cam asta vor cu testele pt parinti.
Lala_D spune:
Si iata ca a aparut si ordinul de ministru privind structura noului an scolar:
http://www.edu.ro/index.php/articles/16950
Este oficial: vacanta de primavara este doar de o saptamana
Si ca sa-i dea peste nas lui Funeriu s-a schimbat si denumirea saptamanii "Scoala altfel" in programul : „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”
Si evident ca e aceiasi Marie cu alta palarie, aceleasi tipuri de activitati si obligativitatea ramane Abramburica in Anexa stipuleaza clar ca elevii sunt obligati sa participe, absentele vor fi notate in catalog la rubrica "purtare" .
Asta ca tot declarase cu mult aplomb ca asta e tot o saptamana de ...vacanta
ligia13 spune:
m-da ..deci si vacanta de toamna la prichindei s-a amanat cu o saptamana!
Of of..mai mai!
Anka74 spune:
Mie "scoala altfel" imi suna mai bine ...adica altceva, la scoala faceau altceva decat ceea ce fac de obicei.
„Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” imi suna altfel ... a invata mai mult, a sti mai mult,...
Rufus spune:
Nu conteaza cum iti suna tie sau mie.
Important este sa-si puna Abramburica numele pe ceva...nu stiu, pe o tufa, un gard, orice...
Ma asteptam si inca ma mai astept la faze din acestea, de fapt legea se va schimba dramatic dupa cate inteleg eu, mai ales ca probabil academiciana asta va ramane ministra daca USL va casiga dreptul sa numeasca ministrii. Si, din cate vad, cam asa va fi.
Rufus, Tora si iadele