Anul scolar incepe pe 17 septembrie(2)
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Unde se poate invatza in Romania MESERIA de croitoreasa?(nu vorbim de cursuri de asta gen"casa de cultura"sau scoala populara de arta) Dana |
La un colegiu tehnic profilul: design-textile
Raspunsuri
MACARIE spune:
pe 17 septembrie incepem si noi gradinita , nu mai devreme , asta este . am adus copilul de la tara dar se pare ca trebuie sa il iau cu mine la munca o daptamana intreaga ......sper sa nu ingros randul somerilor cu ocazia asta .......
-----------------------------------------------------------------------
Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658
andacos spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui sanziana27
La un colegiu tehnic profilul: design-textile Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008) Despre cei doi nazdravani Sapunuri 100% naturale |
Aha,deci tot colegiu se face si pentru meseria de croitor!
Dana
carolinah spune:
Ok, m-am lamurit. D-na Ministru a anuntat ca fiecare scoala face festivitatea de deschidere cand vrea: pe 15 sau 17, nu exista recomandare in acest sens...
Carolyne spune:
Fetelor, va deranjez cu o intrebare: cine-i Abramburica de o tot mentionati pe la acest subiect? Ce rol are ea vis-a-vis de hotararile legate de programa scolara etc ?
Ca sa fiu si la subiect: inteleg perfect ce inseamna pentru un parinte o zi libera neasteptata in programa scolara.
Aici ar fi ceva de necrezut sa dea o asemenea hotarare cu 3 saptamani inainte de termenul x sau y. Nu mi s-a intamplat niciodata de cand merge fii-mea la gradi si 3 ani de scoala.
Programa se respecta si stiu de la inceputul anului scolar daca are si o jumatate de ora plus sau minus in program.
Ca de obicei in Romania nimic nu se respecta... Bine, ca sa nu generalizez se respecta 5% din legi? Este extrem de frustrant!
danielag spune:
andacos, colegiu este o noua denumire pentru liceu (ma refer strict la Ro, stiu ca in alte parti colegiul poate fi si o institutie de invatamant superior). Vizavi de intrebarea ta, meseria de croitor se poate invata in vechile licee cu profil textil (acum sunt colegii tehnice). Uite un exemplu de www.sibiu.ro/ro2/textil.htm" target="_blank">colegiu tehnic textil.
(Atribuirea numelui de "colegiu" pentru liceele tehnice dateaza din 2000, de pe vremea ministrului Marga - Ordinul 3435/2000).
Carolyne, Abramburica era un personaj dintr-o emisiune pentru copii de acum 20 de ani. Prin extensie media si populatia i-au spus "Abramburica" actualului mistru al invatamantului (Ecaterina Andronescu) pentru "talentul" pe care l-a avut in a schimba normele / programa / probele de examinare, fara sa poata justifica aceste schimbari si fara sa se consulte in prealabil cu elevii, profesorii si parintii. Ecaterina Andronescu a mai fost ministrul educatiei in perioada 2000-2003 si in perioada 2008-2009.
adinag spune:
Mie personal mi se pare incredibil asa o schimbare cu asa putin timp inainte de inceperea scolii. Tot itesc si ma mir cum se accepta, cel putin unde stau eu ar fi o revolta uriasa daca s-ar intampla asa ceva...
Insa si mai mult ma mira parintii care se stiu ca au aranjamente la dispozitie (bunici, bone,...) care dua din umeri ironizanu-i pe cei care nu se descurca, nu au pe nimeni la dispozitie pentru a acoperi aceasta saptamana neprevizibila.
Nici eu nu as putea plati pe nimeni doar asa, sa am in caz de siguranta. As da aproape tot salariul meu in totalitate :(
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielag andacos, colegiu este o noua denumire pentru liceu (ma refer strict la Ro, stiu ca in alte parti colegiul poate fi si o institutie de invatamant superior). Vizavi de intrebarea ta, meseria de croitor se poate invata in vechile licee cu profil textil (acum sunt colegii tehnice). Uite un exemplu de www.sibiu.ro/ro2/textil.htm" target="_blank">colegiu tehnic textil. (Atribuirea numelui de "colegiu" pentru liceele tehnice dateaza din 2000, de pe vremea ministrului Marga - Ordinul 3435/2000). |
Stiu ca acum asta e denumirea liceelor,ce nu intzeleg eu este de ce trebuie liceu/colegiu sa devii croitoreasa?
Am impresia insa ca a ajuns o normalitate,nimanui nu i se pare un paradox faptul ca trebuie sa faci liceulca sa devii croitoreasa.
Dana
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Stiu ca acum asta e denumirea liceelor,ce nu intzeleg eu este de ce trebuie liceu/colegiu sa devii croitoreasa? Am impresia insa ca a ajuns o normalitate,nimanui nu i se pare un paradox faptul ca trebuie sa faci liceulca sa devii croitoreasa. Dana |
Explicatia este simpla: cand termina scoala generala elevii au 14-15 ani si NU pot fi angajati legal. Varsta legala este de 16 ani.
Este obligatoriu, prin lege sa aiba minim 10 ani de scoala.
Rezultatul logic: toti trebuie sa urmeze minim o clasa/ doua de liceu/grup scolar.
andacos spune:
Lala si in Germania copii tot la 16 ani temrina 10 clase!Apoi ins aunii se indrepata spre scoala de meserii(cum ar fi cazul croitoriei din exemplele noastre)care dureaza si pina la 4 ani,depinde de meserie,sau merg mai departe la gimnasiu!
Acum cred ca e mai clar ce vreau sa spun!
Liceul nu trebuie sa fie obligatoriu!
Dana