Ne muta clasa
Scoala 13 - Galati.
Buna ziua
Doresc sa intreb daca aveti idee ce putem face in legatura cu acest lucru. Am inceput anul trecut scoala, clasa I, asa cum se obisnuieste s-au strans bani (multi) si am igienizat clasa, am cumparat banci, draperii, am lacuit parchetul, am cumparat dulap si orice a mai fost nevoie. Toate acestea s-au facut din banii parintilor si evident avem facturi.
De anul acesta dupa cum stiti incepe Clasa 0, din toate clasele, a noastra e singura care e mutata fiindca ...asa a hotarat doamna directoare. Bun intelegem asa doreste, dar sala in care ne muta nu a mai fost varuita de 10 ani, de perdele draperii nici vorba iar bancile sunt mult prea mari pentru multi copii de clasa a doua.
Doamna directoare vrea sa faca o figura buna la deschiderea noului an prezentand clasa noastra drept clasa buna de primit bobocei. Ni s-a transmis prin doamna invatatoare, sa nu cumva sa o deranjam ca dumneaei nu are ce sa discute cu noi parintii. De asemenea ne-a transmis ca nu dumneaei ne-a pus sa facem toate acele investitii si nici in continuare nu avem nimic de dat.
Zilele trecute am incalcat interdictia si i-am facut o vizita l-a scoala, concluzia e ca nu avem voie sa ne atingem de clasa, nu avem voie sa mutam bancile...practic nu avem voie nimic, doar sa facem ce ni s-a transmis. Nu inteleg, am constatat ca in aceasta vara s-au varuit peretii pe holuri s-a mai vopsit cate ceva, cat de greu era sa se rezolve si acea clasa?
Putem rezolva cumva aceasta problema? Macar putem obliga cumva scoala sa ne varuiasca peretii si sa ni se permita mutarea bancilor?
Raspunsuri
ancamak spune:
O vizita la inspectoratul scolar, merita incercat.
Cand eram in liceu, tatal unui coleg a mobilat clasa, dar de acolo nu am mai plecat.
aschiutza spune:
Daca facturile sunt pe numele vostru si plata s-a facut prin voi si nu prin scoala si nu ati facut act de donatie, nu puteti sa va revendicati proprietatea?
Bineinteles varuitul si lacuitul nu il mai puteti scoate.
Ma intreb daca inspectoratul va putea face ceva in acest caz. Daca ati donat fara sa specificati ca ai vostrii copii trebuie sa fie beneficiari sau daca scoala a facut plata , cred ca bunurile apartin jurisitc scolii. Pune intrebarea si la juridice, poate Marius sau altcineva va poate sfatui cum sa faceti.
Aici functioneza bine sa iti iei un avocat si sa dai niste scrisori facute de el in care sa amenintati cu datul in judecata. Bineinteles daca aveti sanse sa dovediti ca lucrurile sunt ale voastre...
liliana29s spune:
Nu avem donatie facuta catre scoala si toate facturile sunt pe numele parintilor care au facut cumparaturile sau au achitat varuit, lacuit...
nadaflorilor spune:
mda, pot fi acuzati de distrugere,...sub ce forma ati obtinut aprobarea pentru ce ati facut in clasa?!
am o cunostinta al cauri copil e inca la gradi, primul an au luat o mare teapa cu dotarile si reamenjarea pe banii lor, apoi copii s-au ales cu reamenajarea, dotarile au fost redirectionate si nu au putut face nimic... au cumparat, televizor, videoproiector, laptop, au platit cablu tv, plus linie telefonica ...anul urmator, directoarea gradinitei, care e si cadru didactic la o scoala a luat toate dotarile si le-a mutat in scoala unde si-a facut o clasa superdotata...
inbox spune:
Mie mi se pare logic sa puteti pleca cu bancile, draperiile si alte bunuri mobile care sunt platite de voi cu factura pe numele vostru ( pentru clasa 0 s-au facut banci speciale)...in rest: zugravit, lacuit si alte minuni mai greu...mi-am adus aminte de cum renovam noi cate o camera de camin cap coada...stateam in ea un an si anul urmator ni se repartiza alta... si o luam de la capat...
Lucrurile astea cred ca trebuiau stabilite inainte cu conducerea scolii, eu din ce-mi aduc aminte in fiecare an ni se schimba clasa!
Oricum succes, si sper sa rezolvati ceva.
mimsi spune:
Cu hotarare luati bancile, perdelele, draperiile din acea clasa. Nu sunt bunuri ale scolii, sunt bunuri ale voastre care intamplator stateau in acea clasa. nu au ce va face. Iar cu o reclamatie la inspectorat + minister e posibil ca d-na directoare sa iasa un pic cam sifonata. Hotararea cu care va revendicati drepturile trebuie sa depaseasca tupeul ei.
meru spune:
Cat e de normal sa plateasca parintii toate dotarile unei clase, scoli? Evident, se fac presiuni asupra lor, sa dea ca asa e bine si se trezesc dupa un an in alta clasa, care, surprize-surprize,trebuie iar "imbunatatita". Metode perfectioniste de jupuit.