Idei de...refolosit mancarea

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

De cand a inceput scoala fiu-miu imi aduce cate doua -trei cornuri(reminiscenta din anii trecuti cand avea responsabilitate se hraneasca un animalut,iar colegii lui stiau asta).Noi la tara nu am mai ajuns si am ramas cu ele in casa.Astazi am hotarat sa toc doua in cubulete precum Kubeti,le-am stropit cu ulei de masline si sare si le-am dat la cuptor.
Incurajata de repeziciunea cu care au disparut,am mai taiat vre-o trei felii in subtiri,ca bake rolls-urile din comert,cu acelasi topingulei masline si sare,si cuptor,de-a zis copilul ca maine nu mai vrea alt pachet la scoala.
Pentru ca tot mai erau 3 cornuri,le-am taiat fasii,le-am bagat la cuptor si maine le dau prin masina ,le cern si gata pesmetul .
Date tehnice la cuptor,12-15 minute la 180 grade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Daca nu va place nici unuia pieptul de pui la rotisor (desi mie personal imi ploua in gura numa icand ma gandesc la el), nu e mai simplu si mai economic sa cumparati doar pulpe de pui si sa le rotisati pe alea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

burtocika mie imi place totul de la pui cu exceptia pieptului, imi place spatele, tartita, asta e motivul pentru care iau tot puiul si nu doar pulpele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Alaturi de sosul ce ramane mereu de la ardeii umpluti fac chiftelute cu piure de cartofi.Fierb 1 minut chiftelutele in sosul acesta pana se intrepatrund aromele...
Friptura rece devine pachetel pentru lucru ,intre doua felii de paiine cu ce mai gasim prin frigider.
Intr-o zi am facut o delicioasa ciorba prea deasa...O parte din legumele ce prisoseau au fost scoase din ciorba si mixate asa fierbinti impreuna cu unt si smantana,au fost garnitura ce insotea ficatelul de pui cu salata de varza...
Daca am paiine foarte multa o fac paiine cu ou.Pun si sare.Se intelege demential cu cacaua dulce!
Daca supa e exagerat de grasa,o las la frigider cateva ore sa pot aduna usor untura de deasupra.Acasasta untura da savoare piureurilor sau pilafului de orez!
Daca din ciorba de fasole se mananca multa zeama si carnea...fasolea ramasa devine fasole batuta.Poti praji rapid cativa carnatia afumati langa ea.Eu folosesc robotul pentru o nimicire categorica!
Rasolul fiert in supa de vita,il scot din oala si-l mancam separat cu sos de hrean ori de usturoi,langa cartofi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

irinabobe,da la mine pieptul d epui,ca eu si baiatul "ne batem"pe el!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Andacos, dau si eu! Mi se pare prea uscat si fara gust.



Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui chris27

Alaturi de sosul ce ramane mereu de la ardeii umpluti fac chiftelute cu piure de cartofi.Fierb 1 minut chiftelutele in sosul acesta pana se intrepatrund aromele...
Friptura rece devine pachetel pentru lucru ,intre doua felii de paiine cu ce mai gasim prin frigider.
Intr-o zi am facut o delicioasa ciorba prea deasa...O parte din legumele ce prisoseau au fost scoase din ciorba si mixate asa fierbinti impreuna cu unt si smantana,au fost garnitura ce insotea ficatelul de pui cu salata de varza...
Daca din ciorba de fasole se mananca multa zeama si carnea...fasolea ramasa devine fasole batuta.Poti praji rapid cativa carnatia afumati langa ea.Eu folosesc robotul pentru o nimicire categorica!
Rasolul fiert in supa de vita,il scot din oala si-l mancam separat cu sos de hrean ori de usturoi,langa cartofi.


Super idei, chris!

DE VANZARE, PENTRU COPII SI MAMICI. SUPER OFERTE!!!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

salut!
si eu sunt adepta reciclarii...
-laptele desfacut pe care nu il mai bem il transformam in crema de zahar ars
- painea in blat pentru pizza, pe care punem tot ce gasim prin frigider...
- branza ajunge in aluat de saratele
- fructele in functie de sortiment ajung fie compot (nu pentru iarna, ci pe care il bem pe loc)fie in tarte cu fructe fie daca se pot da pe razatoare in negresa.
- maslinele care deja se usuca, stafidesc le pun imediat intr-un sos pentru limba sau piept de pui (ala fad pe care multi nu-l agreaza)
Nu imi mai aduc aminte de alte retete dar in general nu prea aruncam mancare...si in ultima instanta ce nu se poate folosi merge duminica la tara la catei, purcei...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Ieri aveam vreo 4-5 pere si 3 mere mici care erau cam pe "duca", asa ca le-am ras pe toate si le-am calit cu scortisoara si zahar (nu prea mult ca perele sunt dulci), am luat cateva piscoturi ramase intr-o punga si o crema de vanilie si am ambalat un fel de prajitura ( piscoturi trecute prin sirop, crema, piscoturi din nou si apoi fructele) care a avut super succes .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Cateva idei de refolosire&organizare in bucatarie pe care le-am aplicat zilele acestea:
- duminica am fiert o gaina de la tara pentru supa. A iesit o oala mare de supa. In jumate am fiert taietei si am mancat 3 zile, iar jumate am pus-o intr- cutie de plastic in congelator. O sa o scot peste vreo doua saptamani si o sa ma scutesca de gatit supa :)
- ieri am fiert linte+legume pentru supa crema. Am fiert mai multa decat trebuia, asa ca jumate am pus-o intr-un recipiet in congelator. o sa o folosesc alta data.
- am avut ramasa o jumate de paine care s-a cam intarit. Am transformat-o intr-o "pizza delicioasa pe blat de paine". In loc de blat de pizza am folosit felii de paine. A trecut toata!

Mergi la inceput