Felicitari Dana! Haide Ramo! Hai Stelutz!(30)
Raspunsuri - Pagina 10
carinablanca spune:
Felicitari OLIVETE
Felicitari Mariana,
Acum am ajuns si eu la mesajele de ieri si am vazut ca pe cand am scris eu ca Olivete poate naste ea era deja cu bebe in brate!!!!!!!
Noi suntem bine, zic eu. Azi am control si sa vad ce zice de bebe, medicamente si analiza de streptococ.
Azi noapte am avut dureri de spate ca la ciclu insotite de contractii, dar si de data asta sau oprit. Vad ca bebe ma incearca sau e tare nehotarat cu data.
Didi.anda, sa stii ca si pe mine m-a apasat pe stomac ca sa pot naste ca pur si simplu nu am avut putere sa imping cum trebuie la final. Nu mi-a dat sangele sau ceva doar ca m-am resimtit cateva zile cand stateam in picioare si trageam tare aer in piept.
Acum nu vreau sa zic ca e bine sau rau ce a facut madicul pentru ca nu stiu dar asta a fost experienta mea. EU nu puteam sa imping si bebelina mea era afectata de fiecare contractie puternica asa ca trebuia sa iasa cumva.
Mami de fetita cu fundita Maria si 37 + cu http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png
carinablanca spune:
Olivia, tare m-am mai emotionat la povestea ta. Desi sunt la a doua nastere ma simt ca si cum as urma sa nasc prima data.
Bineinteles ca sunt doar la pg 7 dar iar nu am timp sa termin de citit ca mai am putina treaba in casa si trebuie sa ma pregatesc apoi de mers la medic. Poate reusesc sa intru diseara cu vesti.
Pupici
Mami de fetita cu fundita Maria si 37 + cu http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png
ANKA-iasi spune:
Felicitari proaspetelor mamici,sa va creasca bebelusii frumosi si destepti !!!!!!!!!!
N-am mai intrat de mult pe fb dar sunt taaaaare curioasa sa vad niste obrajori bucalati o sa dau o raita...
Spunea cineva cu ceva timp in urma ca ii amortesc mainile?!Parca era Adina,nu mai retin sigur...asta patesc eu de cateva zile.Ca imi amorteste mana de o tin sub cap e una,dar si cealalta ...e ciudat,trebuie sa stau ceva vreme sa-mi revin,ba o patesc si in timpul zilei cand storc buretele de vase sau deschid/inchid sutienul.Mi se pare ciudat dar si enervant rau,ma frig mereu cu ulei de fac chiar si un amarat de ou,ma ud toata pe burta de spal ceva ........mi se pare ca am devenit asa de neindemanatica Rabdare o fi cuvantul cheie ,dar nu prea ma caracterizeaza.
Olivette,esti tare!!!Nu te-ai pierdut deloc cu firea,sa dea D-zeu sa fim si noi asa ca tine cand ne-om trezi pe ultima suta de metri
nu_mai_stiu spune:
Gaitica,ce sa patesti tu la piata.Draga de tine.Eu fugeam acasa direct,tu ai mai avut tupeul sa mai si cumperi
Olivia,te felicit pentru insistenta de a da san mayei.Ce asistente cretine.Si cica se promoveaza alaptatul in spitale.Pe dracu...Sora mea dupa ce a nascut se ruga de asistente si plangea sa ii dea lapte praf celei mici si nu au vrut,tot timpul ii spuneai "cat lapte ai tu acum este suficient pt bebelus".La noi nu frate...ii baga LP...
Corina,felicitari pentru noua saptamana si ai sa ajungi la 38.Fara griji.Eu de la 35 ma tem,ca am o prietena care a nascut la 35 de sapt,dar Dumnezeu m-a ferit...
Felicitari si celorlalte fete care au schimbat saptaman!
Marikaki,cred si eu ca nu-ti faci probleme la 7 kg luate...
carinablanca,succes la dr si te asteptam cu vesti bune !
ANKA-iasi si eu ma ud pe burta cand spal vasele la bucatarie mie mi se pare comic.
Eu am savurat perioada de gravidie.Nu prea m-a enervat nimic.Nu prea imi place doar faptul ca am luat cam multe kg,dar asta este doar din vina mea.Ca toata ziua stau cu capul in frigiderele de inghetata,in rafturile cu ciocolata si in vitrinele de la cofetarii.In rest nu am avut crize de isterie,nu m-am certat din nimicuri cu cei din jur...cu alte cuvinte nu prea am fost hormonata
Astazi la dr a decurs bine consultatia,mi-a zis ca bebe este bine,este foarte bine pozitionat capul,colul este foarte foarte scurt,dar totusi inchis.Mi-a zis ca daca totul e in regula sa ne vedem joi.
Cam atat despre noi.
Va pupacesc !!!
ANDREEA 38+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png
UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012
Simonix spune:
Salutare fetele :))
Multumim mult de urari, suntem o familie implinita :) Bebe a fost grabit, dar deh, sa va maii zic ca e pe tiparul din familia mea? Robert a fost ca mine (37 sapt, aceleasi dimensiuni) iar asta noul e ca frate-miu (36 sapt, aceleasi dimensiuni).
Date tehnice: bebe a capatat si nume de prin ziua a doua: Radu Cristian. Io tot Mitica ii zic A avut peste 2 600 (nu stim exact pt ca se pare ca a fost o greseala la cantar) si 46 cm. Prematur dar viguros tare, nu a stat la incubator si e tratat ca aia marii E mult mai alert si vioi ca frate-su, chiar m-a uimit, si desi a fost mai mic are reflex de supt f bine format si am sperante sa il alaptez. Din pacate la noi asta e problema, se pare ca nu voi putea alapta decat cu tetine din alea de silicon sau cu pompa. deocamdata le folosim cu succes pe amandoo mletodele si la bebe grosul ii dau cu seringa (finger fooding :D) Asta este - faza e ca e fomila rau si deja ia in greutate, am tone de lapte efectiv,sunt mascota spitalului,,deja la pompa scot peste 100 ml... Uf.
Nasterea a fost si mai faina ca la Robert, a debutat fix la fel, s-a rupt apa fara nici un semn inainte, din contra, toate erau f bune. Nici macar oboseala sau greatza nu am avut inaainte. Bon, am chemat o prietena sa ramana cu Robert (era noaptea pe la 1) si noi am zbughit-o cu contractii frumoase la spital - dilatatie 3. Contractiile le-am simtit mai puternice ca la Robert. Imediat peridurala, apoi iar am stat cu Bobo si ne-am amuzat sa urmarim ritmul contractiilor pe monitor. Am si dormit cam o ora. Si acum faza tare: pe la dilatatie 9 raman fara doza de peridurala - trebuie sa apas singura pe un boton daca incepeam sa simt dureri, dar io, curioasa rau, am zis sa vaz cum este fara. Si am lasat, nu mai eram deloc amortita. Interesant, nu reuseam sa mai vorbesc pe contractie si zgariam patul asa dar nu mi s-a parut ceva de speriat. Erau tptusi puternice, durau mult, ma rog, dilatatie 9, ce sa zic. Si pana la urma o tanti m-a presat sa fac peridurala totusi, ca mai incolo nu mai pot, ca se sfarseste nasterea . Si facui - deci confirm ca merge periduralma la dilatatie 9. Si am avut controlul la impins si tot ce am vrut.
Revin, plange bebve
Kytana spune:
Am reusit sa ma conectez si eu la internet, dupa o zi plina de aventuri, nervi, plansete, dureri si bucatarit.
Sa incepem cu inceputul: am incercat sa imi cumpar credit pentru telefon, (expirase cartela) de pe contul de ING. Cand colo, dupa confirmarea platii, ioc cod, ioc mail cu cod, dar cu banii luati. Ma agit, caut stanga, dreapta, gasesc un nr de telefon unde o dra amabila imi spune ca au ceva probleme si daca nu imi returneaza banii automat in cont sa le dau mail cu extrasul de cont. Zis si facut, astept 10-15 min cat imi sugerase si ma apuc sa scriu un mail. Cum sa dau sent, ce credeti? Nema net!
Ma enervez, incerc sa intru de pe tel unde mai aveam o urma de net, nu se conecta nici ala Ei hai, azi chiar nu e ziua mea! Incerc sa ma mobilizez, trebuia sa ajung la piata cu mama mea dar m-au luat niste dureri de burtica de am zis ca ma ofilesc pe hol. Ma vede si imi zice ca se duce singura. O rog sa isi ia telefonul la ea (uraste sa faca asta cand pleaca la piata) si nush de ce s-a enervat atat de tare incat a inceput sa spuna ca ea nu a avut ajutor de la nimeni si mai bine sa o ia Dumnezeu (eu ii sugerasem sa ia geanta ca nu avea buzunare) si a iesit val-vartej pe usa, lasandu-ma cu gura cascata. Mai trebuie sa va spun ca in secunda doi m-a bufnit plansul?
Am intrat plangand in cada sa fac baie si sa vedeti voi ce dureri m-au luat si ce a inceput ppingu sa se impinga in toate directiile, mi-au luat 2h sa il calmez (evident dupa ce m-am calmat eu)
Ulterior m-am apucat sa fac coliva si pandispan, caci maine este sarbatoare mare si am zis ca nu ar strica sa impart si eu una alta.
Ma bucur sa citesc ca sunteti toate bine,eu sunt inca ametita, incerc sa imi revin din nebunia de astazi. Nici acum nu am aflat ce are mama mea, nu vrea sa vorbeasca despre asta, in schimb este zambitoare si pare okay...
Olivia, cat ma bucur ca esti asa pe pozitii. Trebuie sa invat si eu de la tine sa fiu mai asa, cu avant! Sincer ma mira mirarea asistentelor la auzul cerintelor tale. Doar nu o fi primul bebic pe care il vad si ar trebui sa stie cat de mic au ei, dragii de ei, stomacelul in primele zile... Sunt absurda ca m-as astepta sa cunoasca detaliile astea?
Vroiam sa va zic mai multe, dar am mintea blank.
Ah, am gasit stapan pentru ciobilin, dar nu imi vine sa ii sun sa vina sa il ia...
36+ cu
-= Love life, live love =-
Mirabelac spune:
Olivia se pare ca tu ai trecut prin nastere naturala si cezariana, ai facut rahie dar si generala. Bine ca sunteti bine amandoua. Bine macar ca ti-l aduce la pat, la noi daca nu te ridici 3 zile nu ti-l aduce, eu cat am stat in spital am fost super nervoasa, era sa ma iau de gat cu cele de la copii la cate am tras cu privire la alaptat. Le bagau pe gat lapte praf si la alaptat ne uitam la ei cat de frumosi sunt... chiar a fost o faza strigatoare la cer, o mamica care nascuse natural luase copilul la san si incepuse sa suga iar o asistenta i l-a luat pe motiv ca n-are ce cauta la alaptat cu cezarienele, asa e regula la ei. Am zis ca mor, o iau de gat... in fine cat am stat 8 zile in spital am fost un pachet de nervi, eu am platit o groaza de bani pe o rezerva la care nu mergea apa, tv era stricat, usa se deschidea singura si trebuia sa ma ridic s-o inchid tot timpul, plus ca inainte de a sta eu acolo se perindase multa lume sa vada rezerva si cand m-am mutat nici nu au dezinfectat pe acolo, m-am luat cu ele la cearta... ca la nebuni... asta doar ca sa stau cu bb sa-l alaptez ca altfel imi pierdeam laptele, era singura rezerva unde puteai sa stai cu el. Zilnic vedeam mamici care plangeau ca-si pierd laptele in stilul asta si nimeni nu indraznea sa spuna nimic... groaznic nu alta, bine ca am scapat si am stiut ce sa fac dar erau multe la prima sarcina care deja ratasera alaptatul din cauza asta.
Kytana eu la cat is de nebuna imi vine de pe acum sa urc scarile zilnic si sa nu mai folosesc liftul dar nu ma lasa ai mei, imi aduc aminte ca sunt operata ca eu uit deja. Stau la et 6 si cred ca asta ar fi singurul mod de a face ceva miscare, la sala nu cred ca o sa ajung cu un bb mic si un copil la scoala.
Mi-am facut timp in fiecare zi de cand sunt acasa sa ies cu David cate juma de ora, il alaptez pe piticot si ies afara, fie la farmacie, fie in parc. Pe Calin il scot doar pe balcon deocamdata, a fost vremea foarte urata cu vant si mi-a zis pediatrul sa mai stau, fiind nascut prematur mai bine evit. Si ce credeti ca patesc, stau pe banca in parc si ma apuca un somn ca aproape am adormit, imi cadea capul efectiv, se uita un barbat la mine, ce o fi zis, ca-s beata. E asa ciudat ca in timp ce alaptez ma apuca un somn teribil, din ala care nu-l poti controla. Prima data n-am avut asa. Ziua nu pot dormi cu copil mare pe langa mine, noaptea ma trezesc la orice miscare a lui bb, desi el doarme cateva ore insa e un cacacios si s-a iritat putin la fund si nu-mi vine sa-l las cu kk.
Lalu tu ce faci cum e cu bb? Sper ca esti bine.
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)
stella87 spune:
Buna seara, burticute!
Vaz ca nu e prea multa activitate... va pregatiti de weekend? Kytanutz, se mai intampla si d-astea... stii cum se zice, un rau nu vine niciodata singur, daaar dupa rau vine si bine, asa ca o sa se rezolve toate. Cu siguranta si mamica ta are emotii pt tine si, probabil, de asta a avut o reactie mai ciudata. Mama, de exemplu, ma suna de naspemii de ori pe zi si ma intreaba daca am vreun semn ca nasc I-am zis sa nu mai mai intrebe, ca mai rau ma indispune...
Mirabela, din ce povestesti, imi confirm inca o data ca am luat decizia cea buna, sa nasc la privat prima oara, cand vorba aia, sunt si io mica si nu stiu nimic Nu m-as fi descurcat in asemenea conditii, cred ca as fi plans, dar n-as fi rezolvat nimic... Probabil ca sotul ar fi facut nitel scandal, dar chiar nu asta-i mediul in care ar trebui sa aducem un bebe pe lume Asistentele astea se poarta asa, desi primesc bacsis??? Apropo, rezerva cat a costat? Scuze daca ai zis deja si n-am retinut
Si ca tot veni vb de diferenta de la stat la privat, doctorita mea de care va ziceam ca azi s-a simtit rau... M-a sunat asistenta de dimi pt reprogramare. Dar tocmai m-a sunat si dna doctor sa ma intrebe cum ma simt Am ramas chiar profund impresionata de gest, sa ma sune sa ma intrebe de sanatate. M-a intrebat daca am contractii si mi-a zis ca daca se intampla ceva peste weekend sa o sun, daca nu, ne vedem luni dimi la reprogramare. Asa medic mai rar, auzisem din mai multe surse ca pune mult suflet in relatia cu pacientii
Va , sper ca toate burticile si boboceii sunt bine!
fericita 39+ cu
Intimitate de cuplu
stella87 spune:
Simonix, tu esti pastila mea de optimism, ca si eu vreau sa nasc natural, dar cu epi! Ma bucur ca a doua nastere a mers la fel de lin ca prima Oricum, cred ca si atitudinea ta e super si te ajuta enorm! Sper sa-ti pot urma exemplul!
fericita 39+ cu
Intimitate de cuplu
Kytana spune:
Seara buna frumoaselor,
Cum mai sunteti voi? Va pregatiti de weekend, vorba fetelor? Eu m-am mai linistit, incerc sa citesc o carte si sa adorm.
Mirabela eu stau la 2 si inca mai urc scarile si sunt certata ca de ce nu urc cu liftul. Mai iau si liftul... dar ce sa fac daca imi plac scarile? Cat te admir pentru cum rezisti! Imi doresc sa pot fi si eu ca tine de puternica
Simonix, imi place tare cum ai nascut tu Vreau si eu asa,numai ca fara epi. Daca zici ca la dilatatie 9 nu erau totusi de nesuportat, deja ma simt mai bine Oricum cred ca depinde de fiecare cum e. Multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta
Steluz, bagam pilates dupa, din acela ca pentru sarcina, usor si simplu. Oricum daca alaptam, trebuie sa ne hranim bine. Si asa nu sunt adepta slabitului prin infometare. Tu cum te mai simti? Pana luni rezisti? hi hi hi
Va urez o seara si o noapte cat mai linistita, cu somn dulce si luuuung. Pe maine dimineata burtici, bebici si mamici
36+ cu
-= Love life, live love =-