Psoriazis
Baietelul meu de 8 ani a foat de curand diagnosticat cu psoriazis. Acum aprox 1,5 a aparut un rash, in zona fundului. Initial am crezut ca e un simplu rash, apoi cand nu trecea am mers la doctor si initial a fost diagnosticat cu dermatita. Dupa ce am incercat o gramada de creme, a fost diagnosticat cu psoriazis. Acum ni s-a dat Taclonex sau Hidrocortizon 2,5%. Dupa ce le folosesc pt 2-3 zile, rash-ul dispare si nu mai apare pt cca 1 saptamana, apoi apare iar. Ideea e ca amandoua sunt creme cu mult cortizon si pe termen lung mi-e teama de ele, deja incercam tratamente cu steroizi de aproape 1 an.
Sunt curioasa ce creme se folosesc in Ro pt psoriazis si daca au dat rezultate.
Mutumesc mult de sfat.
Raspunsuri
denisa220972 spune:
Carmenbr draguta ce tip psoriazis este?fiindca eu am un psoriazis vulgar, care toata viata recidiveaza .
Sunt doua tipuri de tratament unul mai agresiv si unul cu unguente si tot felul de creme, de scapat nu scapi de el definitiv. scopul este sa-l tii in frau.
eu iti spun cum este tratamentul meu nu-l recomand la nimeni, la mine a avut efect momentan , nustiu ce va fi mai tarziu:
-unul intern- tinefcon( pastilute- 30 de zile)
- un preparat din farmacie cu 50 %cortizon - 10 zile dimineata si seara , dupa incepe sa se micsoreze nr. de aplicatii , numai seara(10 zile) si dimineata un unguent de intretinere(vittela).
Dupa ce se termina zile cu preparatul- se aplica numai cu preparatul de intretinere(vittela).
Vad ca la mine a dat randament, dar sunt eu mai uituca si mai uit sa ma dau cu vittela.
dana vio spune:
Trebuie sa fii sigura ca este psoriazis. Eu am avut ceva cruste pe genunchi si la picior, la glezna, se ingrosau si nu treceau, crema preparata de la farmacie dupa reteta dr, era cu ihtiol, putea urat etc, asa ca nu m-am mai facut. Si m-am dus la alt dermatolog, care mi-a zis ca nici gand, mi-a dat DIPROSALIC crema si in 2sapt au disparut aproape de tot. Si le am de 4 ani.
Alexandra Maria
14.12.2007
Carmenbr spune:
Tocmai ca nici doctorii nu sunt siguri ca e psoriazis, se merge pe incercate si ghicite.
Multumesc mult de sfaturi. Apreciez orice alt sfat daca mai aveti.
Raza de soare spune:
Vorbeam chiar ieri cu o doamna, care s-a luptat multi ani cu aceasta boala. Dupa tratamente grele, o batrana care vindea plante la colt de strada, a sfatuit-o sa incerce...ceaiurile. Mai exact, baie in ceai de coaja de stejar si badijonari cu ceai de rostopasca (pe acesta il si bea, de altfel). Cantitatile, dupa dorinta. A facut acest lucru cateva luni si spune ca i-a trecut complet.
Poate nu strica sa incerci.
Sanatate multa!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
dana vio spune:
http://www.scribd.com/doc/22753366/Maria-Treben-Sanatate-Din-Farmacia-Domnului
Psoriazis/neurodermita (cica de-asta am eu ) la pag.104
Alexandra Maria
14.12.2007