Urgent: Se poate recupera examenul de corigenta???
Am nevoie urgenta de o idee care ar putea salva de la repetentie un baiat de clasa a V-a!
Copilul a... ratat examenul de corigenta din toamna, e o intreaga poveste cum si de ce l-a ratat, ideea e ca nu s-a prezentat, iar acum parintii incearca disperati sa convinga scoala sa ii acorde o sansa de a sustine acest examen. Examenul era programat pe 28 aug, iar parintii au venit cu copilul abia luni, pe 3 sept.
E vorba de un copil cumintel, care nu a mai ramas corigent pana in clasa a V-a, se poate face ceva, legal, pt ca scoala (sau o alta scoala) sa ii acorde sansa unui alt examen de corigenta?
Pana la urma, chiar si studentii au sansa de a recupera un examen ratat prin neprezentare. Pt un copil de clasa a V-a nu se poate face nimic?
Raspunsuri
Lala_D spune:
Nu stiu ce sa iti raspund dar poate ar fi bine sa postezi la "in panica", e o zona mai vizibila .
Eu am gasit asa ceva dar nu am o baza legala:
"Numai daca are o motivare temeinica:boala,accident,deces in familie,catastrofa naturala!
si eu am elevi care nu sepot intoarce din:Italia,Spania;altii nu pot strica totusi concediul parintilor;altii au asteptat 3 septembrie-ca asa se dadea candva!si cand au aflat ca au ratat-au venit cu niste scutiri medicale"beton""
Este un citat dintr-o discutie pe edu:
http://forum.portal.edu.ro/index.php?s=175d32ffc659bb3d5004f6da97388d8a&showtopic=167817&st=0
Lala_D spune:
art. 74 (2) Dupa īncheierea sesiunii de corigenta, elevii care nu au promovat la o singura disciplina de studiu/un singur modul au dreptul s#259; solicite reexaminare. Aceasta se acorda de c#259;tre director, īn cazuri justificate, o singur#259; dat#259;, dup#259; consultarea īnv#259;#355;#259;torului sau a profesorului #351;i la solicitarea scris#259; a elevului sau a p#259;rintelui/tutorelui legal. Cererea de reexaminare se depune īn termen de 24 de ore de la afi#351;area rezultatelor examenului de corigen#355;#259;. Reexaminarea se desf#259;#351;oar#259; īn termen de 2 zile de la data depunerii cererii, dar nu mai tārziu de data deschiderii cursurilor noului an #351;colar. Comisia de reexaminare se nume#351;te de c#259;tre director
witeflower spune:
Multumesc!
Am inteles din cele scrise de voi ca trebuie sa fie vorba de "motive temeinice", dar fiind vorba de copii, uneori se pot intampla lucruri mai ... imprevizibile decat o calamitate naturala, o boALA ETC. si termenul de 24 de ore de la afisarea rezultatelor examenului nu e intotdeuna de folos...
Din fericire, cazul copilului despre care am scris s-a solutionat, se pare ca, cu putina bunavointa si intelegere se poate, e vorba pana la urma de un gest uman, de a intelege un copil, care nu functioneaza psihic la fel ca un adult, e vorba de parinti care pot fi mai mult sau mai putin responsabili, iar copilul nu trebuie sa plateasca un pret atat de mare, care l-ar putea marca pe viata.
Insa, in mintea ramane ingrijorarea pentru alti copii care ar putea fi in situatii similare... si care depind pana la urma de bunavointa cadrelor didactice sau/si a directorului, fiindca legea nu ii ajuta prea mult. Si, in cele din urma, realizez ca acesti oameni risca si ei, incercand sa ajute copilul, pentru ca actioneaza cumva la limita legii si pot fi orcand pusi la zid de inspectoratele scolare.
As vrea sa cred ca se poate schimba ceva in urma unor astfel de intamplari...
andacos spune:
Totusi ce a fost atit de urgent incit parintzii(da eu cred ca parintzii sunt responsabili in acest caz,un copil de 10-11 ani nici nu cred ca stie ce e ala examen de corijentza)nu s-au putut prezenta la data stabilita?
Chiar sunt curioasa sa vad ce s-a intimplat de parintzii n-au putut lua legatura cu scoala,chiar si in ziua stabilita sa anuntze ca nu s epot prezenta si otivul temeinic.
Dana
sorana spune:
Cu scuzele de rigoare pentru o eventuala jignire ...
Eu cred ca parintii sunt "foarte" de vina. Cum a ajuns copilul sa aiba corijenta in clasa asa mica? Ei au stiut demult ca are note de 3 si 4. Ca doar nu avea 7-8 si a ramas corijent.
Dupa ce ca n-au facut nimic tot anul pentru a indrepta situatia, macar peste vara au facut ceva? Intucat n-a ajuns la examen tind sa cred ca nu le pasa deloc. Asa ca nu inteleg la ce mai conteaza ca repeta clasa sau nu .... nu-i tot aia?
Iar copilul e clar ca nu e interesat deloc de scoala. Probabil ii deranjeaza pe toti ca e invatamantul obligatoriu 10 ani (o gramada de timp). Eu inca mai cred ca ar trebui sa fie doar 4 ani de invatamant obligatoriu, pe astfel de oameni ii chinui efectiv degeaba cu atata scoala.
Scoala e pentru cine vrea si cine poate, cine nu, mai bine sa fie lasat in pace .....
emanouela spune:
Nu stiu daca sa ma burur ori ba, cert e ca s-a facut ceva ilegal pt acest copil, ceea ce mie nu imi denota "bunavointa si intelegere" si nici nu e o lectie pt parinti si pt copil, e doar un exemplu de "se rezolva"...si uite asa parinii vor sta culcati pe o ureche ca "se rezolva", si mai putin responsabili decat pana acum iar copilul va trage ponoasele.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui witeflower Multumesc! ...... Insa, in mintea ramane ingrijorarea pentru alti copii care ar putea fi in situatii similare... si care depind pana la urma de bunavointa cadrelor didactice sau/si a directorului, fiindca legea nu ii ajuta prea mult. Si, in cele din urma, realizez ca acesti oameni risca si ei, incercand sa ajute copilul, pentru ca actioneaza cumva la limita legii si pot fi orcand pusi la zid de inspectoratele scolare. As vrea sa cred ca se poate schimba ceva in urma unor astfel de intamplari... ..... |
da ar fi bine ca parintii acestor copii sa faca un efort si sa devina responsabili, mi se pare lipsa de responsabilitate din partea lor, dupa ce au stat si au privit un an de zile cum copilul nu face fata cerintelor materiei sa stea apoi pana in ultima clipa si apoi sa cerseasca intelegere..ca deh e vorba de un copil...e vorba de un copil aflat la mana unor parinti carora nu le pasa
ma bucur ca s-a rezolvat, la fel se vor tot bucura unii si altii cand se vor rezolva pe sub mana si pe dupa perdea situatii din ce in ce mai delicate in care sunt implicati copii..admiteri la licee, promovarea bacalaureatului, admitere la facultati peste rand..etc.
andacos spune:
Eu sper ca autoarea subiectului sa ne spuna de curiozitate(da...stiu ca asta a omorit pisica)ce au avut atit d eimportant in ziua respectiva parintzii de nu au putut duce copilul la corijentza.
macar daca a cerut informatzii ,sa ne dea si noua raspunsuri!
Dana