Suedia (7)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

PS Sa-mi tineti pumnii luni, am o prezentare orala si e cea mai neplacuta parte a facultatii. Se pare ca anul asta ne vom "distra" in mai multe randuri asa, ne pregatesc intens pentru sustinerea examenului de diploma...nu ca r fi ceva rau dar eu URASC sa vorbesc in fata publicului. Si in suedeza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Ooo, Mihaela - succes, iti tin pumnii pt luni! O sa reusesti, normal. Apoi o sa-ti mai creasca si increderea, ca doar asa merge,nu? (inteleg cu vorbitul in public, mai ales strain si pe limba lor) La multi,multi ani fericiti si sanatosi Silviutei! Petrecere frumoasa!
Sarah - noi locuim in Landskrona.Multumesc de oferta de ajutor. Poate ne intalnim sa-mi dai niste meditatii la calcule chimice (mai in gluma, mai in serios..., mai pe cale virtuala..) )vezi ca te iau in serios, chiar daca ai spus-o doar sa fii amabila )
Cati ani are Patrick cel mic?
Al meu nu avea SI diaree iar vomele au fost produse de mucozitatile vascoase adunate in gat, combinate cu tuse cu limbuta scoasa. Ei bine, am zis sa-i dam sa bea ceva si mama mea a exagerat cu ceaiul de musetel si acum are si diaree. El bea micutul, nu cred ca-i deshidratat. Azi am dat-o pe ceai de menta si maine putin mucilagiu de orez.
M-au sfarsit zilele astea! si scoala, azi am avut la spalat ce s-a adunat dupa toate seriile de vome in paturi , plus un pitic moftangiu,plus raceala mea care nu se mai duce pe pustii odata. Offf, sper sa am taria sa trec anul asta scolar cu toate adiacentele vietii private...!
Va pup si duminica placuta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc Foxy! E prima data cand nu sunt acasa de ziua uneia dintre fete...ma simt asa aiurea...in plus nu e nici sotul meu, ca lucreaza in Stockholm lunile septembrie si octombrie...saracuta Silvia...i-am trimis mesaje azi dimineata, abia astept sa vorbesc cu ea, imediat e acasa de la scoala.

Prezentarea a fost OK. Desi stiam ce nu fac bine...ca citesc prea mult de pe tabla, ca nu pot vorbi liber, mi-au spus sa am incredere in mine ca stiu suedeza. N-eu filmat, apoi ne-am uitat la filmari si fiecare am comentat despre noi si despre restul. A fost foarte fain, mi-a placut modul asta deschis si cu feed-back in care s-a facut prezentarea.

Eu sunt racita bocna, abia ma tin pe picioare de trei zile si ieri am facut drumul la Kalmar...azi aveam curs de dimineata dar nu m-am putut duce, m-am pastrat pentru prezentare...azi merg inapoi acasa, maine plecam la Stockholm si miercuri zburam in Ro. Ce sa va aduc?

Foxy cum a fost la laborator? sper ca e mai bine Kristian.

Iri ai dat testul? Cum a fost?

Restul fetelor? Nu mai zice nimeni nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Multa, multa sanatate, draga Mihaela! Cred ca te simti oribil pt ca nu esti cu Silvia.Greu cateodata.. Merge si ea cu voi in Ro? O sa petreceti atunci ceva timp impreuna daca e.
La lab a ... ok. Nu am predat toate calculele, am inteles gresit cand si unde. O sa le dau maine. Stii, am pipetat doar apa. Toate socotelile alea m-au ametit ...
Sper sa am timp sa ingerez tot ce ni se da ( sa mai si pricep). Maine mai am curs, apoi pana vineri liber. Dar sunt acasa sa pun temelia. Si mai avem si protectia muncii in lab din care o sa am förhör (??? cum merge aia, ne asculta??)
Kri e mai bine, maine merge si la doc.
Pupicesc pe toata lumea. (sarah s-a speriat de mine hi,hi,hi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da, merge si Silvia. :)

Pai numai apa trebuia sa pipetati, apoi sa o cantariti,sa o transformati in volum si sa stabiliti eroarea la pipete. Mi se pare ca la laboratorul asta am facut calcule statistice, de care nu am auzit pana acum, dar le-am facut in Excel direct, adica ezista acolo formula si tu numai bagi datele: standardavvikelse si mai erau dar nu le mai stiu...voi ati facut asa ceva?

Förhör n-am avut, numai dugga . Dugga e un fel de extemporal, dar in scris. Tin pumnii!

si pe saptamana viitoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

buna seara,

La multi ani Siliviei, efterskott! Felicitari Miha pentru prezentare, drum bun spre Romania si distractie placuta la nunta! Draga de tine, tot pe drumuri esti. Si noi mergem la o nunta sambata. Joi abia am muntligt si hörförståelse iar luni läsförståelse si uppsats-ul.
Foxy-le, nu...nu m-am speriat, numai ca-s cam prinsa un pic acum cu testul asta la suedeza! Ti-am zis, daca te pot ajuta cu ceva si stiu, cu multa placere! Da-mi teme, poate asa imi mai solicit si eu intelectul un pic si cu altele decat svenska . Ce calcule ai de facut? Noi mai faceam ceva calcule de deviatie standard pt a afla precizia cu care s-au efectuat masuratorile. Merge sa le faci in Excel dar ar trebui sa stii ce afli cu ele si la ce le folosesti.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Da Miha, drumuri bune,linistite si petrecere frumoasa!(dugga zici,ha? ; ))) Da, asta am facut la labul asta.
Sarah - iti tin pumnii, nu te deranjez.La hörsförståelse s-ar putea sa fie mai nasol pt se poate sa nu se auda bine. Oricum , iti recomand sa asculti intai toata fraza(conversatia) ca sa nu-ti strici concentrarea.Succes!
Asta cu standaravvikelse m-am prins cum s-o fac.(bine, nu in excel, nu stiu sa.l folosesc) Acum ma muncesc cu pH-ul si cu constantle acizi-baze .
Mda .... merg sa ma intalnesc cu pH-ul,pa,pa, noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edith_N spune:

Salutare tuturor!

Fetelor, sunteti harnice nu gluma! Ce de activitati aveti! Noi ne-am mutat, am primit cheia pe 31 august si azi pot spune ca suntem gata cu renovarea. Totul a decurs cum am planuit inainte sa venim, ba inca ne-am incadrat in bugetul prestabilit si am avut parte si de o surpriza placuta. Am primit din partea vecinilor urari de bun venit pe strada impreuna cu un ghiveci cu flori frumoase. Radea sotul meu ca eram vizibil emotionata, pai cum altfel sa fiu, ca nu ma asteptam la asa reactie?! De salutat ne salutam cu vecinii dar face bine moralului o astfel de primire din partea unor suedezi. Frumos dom’le din partea lor!
Am rezolvat cu telefoanele si internetul iar de luni pornim spre autoritati, incepe distractia actelor si cautatul de munca.
Gustaf, nu suntem milionari, desi nu ar fi fost deloc rau. Suntem doar doua persoane hotarate si organizate. Sotul a avut contact mai des cu Suedia si cultura suedeza si de un an incoace ne tot batea gandul sa plecam din Romania din motivele cunoscute de toata lumea, nu are rost sa le mai insir. Atunci am inceput sa cercetam problema plecarii din toate punctele de vedere si slava internetului ai acces la toate informatiile traduse in ce limba vrei, poti sa vezi cartiere, strazi, case prin satelit. Am cercetat intai zona in care vroiam sa ne mutam, am intrat pe paginile oficiale, am studiat piata muncii, scoli, gradi, distante, etc si am cautat case de vanzare in zona. Tot ce scriu eu aici a fost munca de cercetare de un an, nu ne-am trezit noi de pe-o zi pe alta ca plecam, am pus degetul legati la ochi pe harta si gata. Am vandut casa din Romania ca sa cumparam aici, nu mi-as fi permis sa risc aiurea decat daca eram singura ori eu am doi copii care depind de mine si nu pot sa ma joc cu viitorul lor. Cand am ajuns prima oara in Suedia eram cu planul facut, stiam exact unde trebuie sa mergem cu adresa cu traseu, intalnirile cu agentii imobiliare stabilite din timp, variante de rezerva in caz ca nu ne placea zona sau casa sau orice alt detaliu. In principiu instinctele noastre au fost bune, casa pe care am cumparat-o a fost cea vizata pe internet si ni se potriveste perfect, zona e ideala pentru noi, liniste, suedezi, suntem la 40 de km de Kalmar si la 13 de Nybro si nu ne deranjeaza cu absolut nimic. Am facut deja drumul asta in ultimele 2 saptamani de multe ori si nu mi s-a parut o corvoada. E adevarat ca mutatul nostru nu este emigratul tipic, pleaca unul din soti, gaseste de lucru, sta o perioada si cheama restul familiei dar nici vremurile nu mai sunt ca acu’ multi ani. Serviciul vine nu-mi fac griji si pana isi gaseste unul din noi avem din ce sa ne intretinem. Totul a fost calculat in detaliu.
Va salut si va tin la curent cu a decurs treaba luni cu autoritatile.
Spor la "trebi" si insanatosire grabnica bolnaviorilor mari si mici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K3loo spune:

Edith, si noi tot cu doi copii sintem, dar eu nu ma vad plecind in Suedia si cautind acolo job. E adevarat ca sa ai de la inceput casa ta este foarte linistitor, dar tot trebuie sa platesti o "intretinere" si sa maninci... Insa, tragind linie as zice ca va invidiez curajul :). Si va urez si sa va gasiti de lucru cit de repede vreti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

daaaa, deci! Scrisesem mesajul ca sa vad apoi ca nu eram logata...beah, s-a dus.
Felicitari Edith, bravo! F frumos ca ati fost primiti bine, ajuta la moral )))) Sa ne spui daca intalnirea cu autoritatile a fost duel sau doar o placuta sueta )))
Eu am avut un mic test azi, vedem ce-am facut.
Salutari si o saptamana buna sa aveti!

Mergi la inceput