BEBE DISMATIL
Buna1
Deoarece sunt noua pe aici nu stiu cum se procedeaza cum se propun subiecte noi(daca am voie sa fac asa ceva),dar as dorii daca se poate sa mai tragem un semnal de alarma GRIJA PENTRU BEBELUSUL DISMATIL sunt multi (asistente de maternitati chiar, am patit-o eu) care nu stiu ce inseamna si ce trebuie sa pape un astfel de bebe.
Raspunsuri
J.D. spune:
Ce este si ce trebuie sa manance un bebe DISMATIL? nu am auzit de asa ceva pana acum. si nu am gasit nici pe net.
valerica78 spune:
Sincer iti spun ca nici eu nu am stiut pana nu m-am lovit de asa ceva.Bebe Dismatil este bebe nascut la termen dar cu o greutate mai mica de 2500 gr .
Pe 27 martie am nascut la 40 de saptamani o fetita de 2150 gr (al-3-lea copil)mai am doi baieti care au avut 3000 si 3150 gr.
Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu cu bebe plangand in brate ca nu papa,cum sa pape nu avea putere in doua zile a ajuns la 1900 gram.Atunci am vb. cu doctorul sa-mi dea voie sa-i dau sa pape cu sticla (ma mulgeam)dar bebe nu avea putere,dupa o saptamana o alta doctorita (nu cel la care eram cu bebe,acesta fiind seful sectiei de Neonatologie)a hotarat sa o hranim prin gavaj(cu o sonda introdusa pe nasuc).Metoda a fost buna insa problema a fost faptul ca asistentele ii suplimentau laptele meu cu lapte praf fara a lua in calcul greutatea cu care s-a nascut asa ca fetita vomita la fiecare masa,in 3 saptamani de spitalizare a pus pe ea 300 gr..
Deci daca este nevoie de supliment un bebe dismatil trebuie neaparat sa pape lapte pentru prematuri pana ajunge la 3000-3500 gr.
joklk spune:
Bebelusul este dismatur.
Acum referitor al cazul tau...eu ce pot sa spun fiind mama de bebelus prematur iti spun sigur ca nu greutatea are importanta. Fetita mea la 1500 gr sugea. Si crede-ma ca avea forta. Ca obosea e adevarat. Eu cred ca iti trebuia rabdare si trebuia invatat bebelusul sa prinda sfarcul cum trebuie si sa invete sa suga corect.
Laptele special pt prematuri e recomandat atunci cand tu nu ai lapte. Pentru orice bebelus cel mai bun lapte e cel al mamei.
valerica78 spune:
Termenul mi l-a spus dr. de familie sincer nu am auzit de el pana acum.
Stiu si eu ca cel mai bun lapte este cel de mama, dar unele asistente cred ca ele stiu mai bine.Cat poate sa pape un bebe de 2-3 zile la o masa ? eu duceam 70 ml si asistentele imi puneau pana la 100 -125 ml peste laptele meu(deci puneau cca 50 ml praf). Vi se pare normal asa ceva mie nu .Un bebe nu poate papa atat...Cum am ajuns acasa am hranit-o cum trebuie si nu am mai avut probleme,am fost externata cu bebe de 2200 gr. dupa 3 sapt. acasa in doua sapt. a ajuns la 3000 gr. si credetima cazul meu nu e sg. in spital.