Spre prima zi de scoala.. cu speranta!
Raspunsuri - Pagina 2
eumada spune:
Neata...am venit de la Monica.....
Cu ce sa incep?
Drumul este ingrozitor,am mers cam o ora pe niste drumuri forestiere desfundate de am zis ca nu mai vad lumina zilei....asta dupa ce am mers pe european alti 50 km...sarmanii oameni,daca ploua acolo sunt condamnati.....Monica sta undeva pe deal,la ea se ajunge pe o poteca cu niste bolovani(cica piatra),la unghi de 50 grade so lata fix cat masina.....nu-s genul dar am zis ca acolo raman...pana la urma in poarta ei am intors masina era putin mai larg.
Monica e femeie frumoasa,curata,cu apa carata cu galeata in coasta muntelui acolo era atat de curat si miroseau asa frumos....copiii curati si atat de frumosi....baiatul mai mare,frumos si destept,dezghetat,fericit nevoie mare de cele doua perechi de adidasi ,cei cumparati de mine sunt "pentru fotbal" cum mi-a spus cu ochi stralucitori iar cei dati de Mariuca Sara,ADIDAS veritabili negri,piele cred,or sa fie de buni cand merge la nana in Onesti.Si la scoala.Doar ca acolo si 200 metri pana la magazinul din sat sunt enorm daca doar picura...
V-am zis,desi-s invatata cu tot felul de locuri,a fost nevoie de toata experienta mea de fost "off road-ist" cu ...he he ce vremuri,ca sa fac fata si noroc ca am plecat cu cea mare ca aia mica nu putea trece de rapele alea.
Sa revin ...casa curata,curtea cam saraca dar curata,o vacuta si un vitel mai mare,hrana lor,dar totul ingrijit.Ba ma astepta cu cafea si niste fursecuri cumparate....a zis ca nu se poate sa vin asa si plec neomenita din casa ei....
Am certat-o,delicat mai mult dojenita ca a cheltuit din putinii banuti sa cumpere,dar a zis ca tatal ei le-a luat.Omul care locuieste cu ei,tatal Monicai,ne-a lasat singure.
Nu-i venea sa creada cate am scos din masina....rechizitele,detergentul,uleiul,zaharul,dulciurile,pampersii,hainele,treningul,sapunurile,cosmeticele pentru bebe,pastele.....
Pun si poze mai tarziu.
Mai,femeia asta merita ajutorul nostru.
Zau,atat am pupat copiii aia,baiatul mare e asa de dragut si curat si destept....iar cel mic...nu stiu, e atat de ingrijit si curat,nu mirosea a pipi sau asa ceva....
Am discutat si de cel mic,mi-a dat niste acte,le studiez mai tz,m-am uitat cu cata dragoste il tinea baiatul mare in brate pe cel mic....
In fundul ala de lume,mama asta e o eroina,pe bune daca nu.
Ce sa mai spun?Intrebati si raspund...
Poze pun imediat ce le descarc,acu` trage Eva de mine ca azi e Mariuca si vrea sa ne jucam...
alinuk spune:
vezi Mada
..familia asta pe tine te astepta
cine ar mai fi razbit pe drumurile celea de care povestesti
Bravo, multumim ca ai dus la capat misîunea aceasta
asteptam si alte povesti cu si desprecopii
edit: te rugam sa scrii aici pe scurt cateva detalii despre numele familiei, localitatea unde stau, povestea lor
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
Melodia...unei veri tarzii
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
eumada spune:
Pana se trezeste Eva,o sa dau cateva detalii.
Se numeste VARLAN MONICA
Locuieste in Jud.Bacau,com.Gura Vaii,sat Paltinata
Baiatul mare e Gabi,trece in clasa a saptea,un baiat frumos curat si destept.
Cel mic...Stefan,este bolnav,nascut cu hidrocefalie operata cu shunt ventriculo-peritoneal(mi s-a facut rau cand am vazut pozele de la botezul lui,nu m-am putut uita)si are retard sever in dezvoltarea psihica si motorie,epilepsie..si este un copil atat de frumos,curat si bine ingrijit.....
Monica mi-a spus ca cel mare era stresat tot timpul ca mami nu are bani pentru scoala..si haine si papuci si nici nu stie cum arata un lego sau ce e ala..si abia cand i-am explicat ca pentru scoala nu trebuie sa-si faca griji,trebuie doar sa invete bine,ca vom mai avea grija de el...a zambit larg fericit...
Ce mai,capatul lumii si curatenia de pe lume,jur.
Partea buna e ca Monica mi-a spus ca a avut candva un cont dar ca nu stie daca mai este activ(au mai ajutat-o oamenii dupa articolele in presa)..o sa verific luni daca mai e activ(pot face asta) si daca nu a fost inchis il pun aici.
De asemenea,am verificat daca posta din sat e serioasa si mi-a spus ca da,oamenii o respecta si ii vor aduce pachetele.....
Mi-a spus cand am rugat-o sa ma lase sa-i fac poze ca pot sa filmez toata casa,cata vreme asta ajuta copiii...
Andreea_AS spune:
Buna seara dragele mele.
Joi am avut intalnire nesperata cu Iulia, moment in care i am inmanat ghiozdanul plin de rechizite pentru Alex. S-a bucurat enorm pentru ca trece prin momente grele, intrucat MArian, unul din baietii ei care a fost incredintat sotului anterior, a hotarat sa stea cu ea, in acest moment avand de finalizat clasa a 11-a.
Maine este momentul Isabela, va pleca spre ea ghiozdanelul plin de rechizite si un pachet facut de catre o amica a mea. Aurelia, mama Isabelei, multumeste tuturor celor care ne-au ajutat sa ii oferim celei mici prima ei zi de scoala.
Va multumesc si eu ca am avut ocazia sa fiu alaturi de acesti copilasi dragi mie. Isabela,in ciuda nevoilor si lipsurilor, a fost prima la gradinita. Sper ca asa va fi si la scoala.
alinuk spune:
AndreeaAs si noi iti multumim
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
mikaeela spune:
Buna fetelor.
Am reusit sa ajung si eu la familia Nita cu ghiozdanelele.
Nici nu va inchipuiti cata bucurie au fost pe copilasi cand le-au vazut.
Cum le-am dat ,au inceput imediat sa scotoceasca prin ele.
Baietelul de clasa a-3 -a, nu era acasa ,era plecat cu tatal lui .
Mi-au spus copiii si mamica lor ca va multumeste f mult,datorita voua anul acesta vor avea si ei ghiozdanele si rechizite.
Aici am pus si cateva poze:http://www.flickr.com/photos/76575529@N06/7976138364/
oanap85 spune:
pentru acele sufletele si pentru ca exista oameni ca voi
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
laura-s spune:
Buna tuturor,
am reusit sa descarc pozele si vreau sa simtiti ca ati fost acolo, ca ati dat caietele din mana voastra, sa va bucurati alaturi de ei...veti vedea fata nedumerita a lui Luca cand a primit ghiozdanul, nu stia ce trebuie sa faca cu el...fericirea cand a deschis primul fermoar si a vazut doua carti de colorat, apoi la insistentele mele a mai cautat prin ghiozdan si a mai gasit: acuarele intr-un buzunar, penar cu tot ce trebuie in alt buzunar, pix in altul si tot asa....Dani a fost foarte incantat de trening, dar si de stilou, Lavi de pensule si acuarele, Vasi de ghiozdanel si piticul Marius de biscuiti...
Am dus si o parte din hainele trimise de voi, dar nu toate pentru ca sunt de iarna si nu au loc in dulap sa le puna; vor face o triere a hainelor si luna viitoare le duc ceea ce am lasat acasa acum.
Manu sa te bucuri alaturi de Crina cand veti vedea pozele cu Luca, a stat la poze nemiscat, nu a mai trebuit nicio munca de lamurire...
Va multumesc tuturor si va las sa va minunati...de copiii nostri de la Garbau
http://www.flickr.com/photos/69163743@N03/7976342538/in/photostream
alinuk spune:
Speram ca si 'copilasii nostri' au emotii pozitive in aceasta prima zi de gradi/scoala.
Le uram tuturor mult succes si speram sa primim din cand in cand mesaje frumoase despre ei.
Sa mergeti cu drag la scoala copii!
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!