Clasa a I-a...2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 11
Muso spune:
Am si eu o intrebare, nu stiu la altii cum e, dar la noi sunt reguli mai drastice la scoala, ca sa ma exprim asa, am aflat dupa ce am cumparat hainele de scoala ca doamna director a solicitat ca copiii sa fie imbracati in costum de haine negru(fara bleu marin) pantofi inchisi la culoare, normal, si cu camasa ''pepita'' aia in carouri mici pe care am purtat-o si eu pe vremea comunismului, spre deosebire de atunci acum vad ca regulile sunt mai drastice, atunci era voie cu costum de haine negru sau bleu marin, acum doar negru, asa ca am rugamintea daga cineva stie pe unde sunt reglementate aceste cerinte ii rog sa-mi transmita si mie sa ma documentez, ptr ca daca e asa, de maine trebuie sa umblu iar sa-i cumpar costum si camasi, alti bani alta distractie.
La scoala nu e nimic afisat privind tinuta obligatorie, dar se transmite verbal de doamnele de la secretariat, ceea ce mi s-a parut curios si ma gandesc ca nu e legal ce cer si si de asta nu afiseaza nimic.
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorana noi nu suntem credinciosi :D. Copilul poate va fi, poate nu, oricum eu nu i-as impune o religie anume, sa aleaga ea ce vrea, daca vrea. Sorana si Monica (28.09.2002) |
Sorana, e botezata?
J G spune:
citat din mesajul lui Muso Am si eu o intrebare, nu stiu la altii cum e, dar la noi sunt reguli mai drastice la scoala, ca sa ma exprim asa, am aflat dupa ce am cumparat hainele de scoala ca doamna director a solicitat ca copiii sa fie imbracati in costum de haine negru(fara bleu marin) pantofi inchisi la culoare, normal, si cu camasa ''pepita'' aia in carouri mici pe care am purtat-o si eu pe vremea comunismului, spre deosebire de atunci acum vad ca regulile sunt mai drastice, atunci era voie cu costum de haine negru sau bleu marin, acum doar negru, asa ca am rugamintea daga cineva stie pe unde sunt reglementate aceste cerinte ii rog sa-mi transmita si mie sa ma documentez, ptr ca daca e asa, de maine trebuie sa umblu iar sa-i cumpar costum si camasi, alti bani alta distractie. La scoala nu e nimic afisat privind tinuta obligatorie, dar se transmite verbal de doamnele de la secretariat, ceea ce mi s-a parut curios si ma gandesc ca nu e legal ce cer si si de asta nu afiseaza nimic. |
Cred ca fiecare scoala are libertatea de a impune ce uniforma vrea. La noi la scoala s-a afisat la avizier anuntul ca trebuie sa mergem la croitoria X sa facem comanda de uniforme. Cred ca tot ce poti face este sa incerci sa vinzi ce ai cumparat (eventual aici la bazar) si sa cumperi ce trebuie.
Lala_D spune:
Uniforma este stabilita NUMAI prin regulamentul intern al scolii.
In prima zi de scoala elevii citesc sau li se citeste acest regulament, cei mari il semneaza ( cei de clasa I inca nu deoarece nu stiu teoretic sa scrie).
La prima sedinta cu parintii se semneaza si de catre acestia acest regulament intern.
Asa se procedeaza la noi in scoala si asa precizeaza si legea ca normele interne sa fie aduse la cunostinta elevilor si parintilor.
anya spune:
Muso, mi se pare cam exagerata "tovarasa" voastra directoare. Inteleg sa nu vina cu costum rosu, dar intre bleumarin si negru...La noi la scoala exista uniforma, dar exista si copii care nu si-o permit (financiar). Ei vin imbracati cu o pereche de pantaloni nergii/bleumarin/albastri si o camasa alba/albastra...decenta sa fie, in conditiile in care ar trebui sa fie alba cu vesta si sacou rosu cu niste ecosez pe la buzunare/guler. Peste iarna i-am dat si eu baiatului meu helanca alba si polar rosu.
Eu zic sa lasi asa si sa vezi la sedinta cu parintii cum sta treaba.
Referitor la ora de religie, nu le convine sa fie retrasi copiii pt ca ar trebui sa aiba grija de ei. La mine, la cel mare, invatatoarea s-a oferit sa il ia cu ea la cancelarie si sa faca lectiile, dar pana la urma nu a fost cazul pt ca a fost ba prima, ba ultima ora. Anul trecut am avut mare noroc ca era ultima ora vinerea . Tot noroc am avut ca profesorul de religie e ok, fara sperieturi cu iadul si alte alea. Au fost zile cand, desi era retras, baiatul a asistat la ore (si l-am lasat). Noi incercam sa-i crestem agnostici (sa gandeasca inainte sa se arunce cu capul inainte). Mai tarziu treaba lor ce vor vrea sa creada. Ideea e ca puteti retrage copilul (dati cererea la secretariate) si daca profesorul e ok sa ramana copilul in clasa si sa faca ora.
Corrinna spune:
Buna! Stie cineva ceva despre doamna invatatoare Maria Cojocaru,care are clasa I la scoala 97 din Bucuresti? Orice informatie ar fi de mare ajutor. Mulumesc mult!
gabitza2005 spune:
Iata ca ne-am vazut si noi in seara asta pe lista, suntem la invatatoarea dorita DAR sunt 30 de copii in clasa.
Asa cum banuiam cand am vazut numarul de elevi inscrisi, in loc sa faca 7 clase au facut 6 clase de cate aprox 30 de copii
Asta este, mergem inainte si ne vedem luni la ora 9 in prima zi de scoala
madyrizi spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 Iata ca ne-am vazut si noi in seara asta pe lista, suntem la invatatoarea dorita DAR sunt 30 de copii in clasa. Asa cum banuiam cand am vazut numarul de elevi inscrisi, in loc sa faca 7 clase au facut 6 clase de cate aprox 30 de copii Asta este, mergem inainte si ne vedem luni la ora 9 in prima zi de scoala |
din pacate a trebuit sa se faca o alegere si cred ca a fost destul de simpla: sunt mai multi copii in clasa sau raman clase intregi fara cadru didactic.
bumbita spune:
buna
Corina si noi suntem la 97 si azi am aflat ca suntem la invatatoarea iancu,noua in scoala....nici eu nu stiu nimic de ea...desi mi -as dori tare mult....
Albinutzza spune:
Nu stiam de discutiile legate de cartile de religie, noi vom astepta sa vedem despre ce e vb. Suntem credinciosi, si cred ca fiecare dintre noi credem in ceva. Alegerea copiilor nostri ramane la latitudinea lor, dar noi ii invatam ce inseamna biserica, ce inseamna Dzeu. asa mi se pare normal.
In alta ordine, s-au afisat si la noi listele, sunt cate 25 in clasa, suntem unde ne-am dorit, iar luni la ora 9 vom fi la deschidere