Anul scolar incepe pe 17 septembrie
Raspunsuri - Pagina 7
ina.click spune:
pe mine nu ma afecteaza direct pentru ca pot lucra inca de acasa, etc, insa stiu ca fac parte dintr-o minoritate a angajatilor romani. nu prea stiu multi altii care pot sa vina la birou cum / daca pot. si de aici supararea parintilor.
Serialbastre spune:
La Suceava cresa functioneaza tot anul, exceptie facand zilele libere prin lege (25, 26 decembrie, 1,2 ianuarie, 15 august si altele).
DarkBendis spune:
Aoleu, ma gandesc cum as reactiona daca as fi angajata la vreo firma (acum lucrez free-lance, tocmai ca sa am flexibilitate cand e vorba de vacantele copilului) si ar trebui de azi pe.. saptamana viitoare sa anunt ca am nevoie de inca 5 zile libere!
Inainte lucram la o banca, aveam 5 saptamani de concediu pe an, sotul angajat in sistemul de sanatate la fel, bunici/alte rude in zona nu...La banca la care lucram trebuia sa dau "preaviz" cu luni de zile inainte ca sa pot sa imi iau concediu in perioada dorita, si acesta era aprobat doar daca in perioada respectiva nu isi luase liber un alt coleg (eram vreo 10 oameni care lucram in unitatea respectiva, si iti puteai alege perioada de concediu in functie de vechime si senioritate, adica angajatii mai vechi cu copii aveau prioritate fata de cei mai noi cu copii - macar atat, in perioada vacantelor se dadea prioritate la concediu celor cu familii cu copii de scoala sau gradinita). Deci sanse sa mi se aprobe zilele libera... cam foarte mici spre imposibil. Copilul cu mine la servici nu as fi putut sa mi-l duc, deci ramanea doar sa rog in stanga si in dreapta printre amici, amici de amici, vecini etc, sa gasesc pe cineva contra cost (probabil ma va costa mai mult decat castig eu intr-o saptamana, plata cu ora in situatiile astea urca rau dar "beggars can't be choosers"), sau sa risc sa declar ca sunt bolnava si trebuie sa stau acasa (si nimeni nu ma va crede, deoarece toata lumea stie ca am copil de varsta scolara/la gradi de stat si ca stau acasa cu el, deci daca seful e mai al dracului poate sa ma dea afara).
Deci in nici un caz nu as sari in sus de bucurie (yay, inca o saptamana de vacanta, ce bine!), ba dimpotriva, solutii as gasi cumva dar mi-ar fi foarte greu.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi parerea mea e ca s-au luat in calcul mai multi factori printre care si faptul ca multe scoli nu sunt pregatite din punct de vedere tehnic sa inceapa in conditii normale. la conditii tehnice ma refer atat la faptul ca nu s-a terminat igienizarea/ reparatiile, cat si la faptul ca poate nu au personalul didactic complet. nu cred ca s-a amanat cu o saptamana doar ca sa mai stam noi cu copiii acasa sau sa ne terminam planurile de vacanta. pentru marius o sa se tina festivitatea pe 15 . adica nu e un misto, chiar asa am auzit... |
Stii ce s-a luat in calcul ? NIMIC ! Am auzit intamplator inregistrarea cu sedinta de guvern in care s-a modificat data inceperii anului scolar, redau aproximativ conversatia:
Ponta: "Ne apropiem de inceperea anului scolar. Si sa ne spuna domnul ministru de ce incepe anul scolar pe 9 septembrie ??? "
Ministrul: "Pentru ca 15 e intr-o sambata"
Ponta: "Pai si nu poate incepe pe 17 ? Ca sa aiba timp, sa fie totul pregatit ..."
Ministrul: "Ba da"
Si asa se modifica data inceperii anului scolar, ce atata pregatire ?
Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
marius spune:
citat din mesajul lui maru marius, incerc sa ma conving ca Lema ta a fost o gluma nu f reusita, pentru ca altfel imi explic de ce invatamantul e vazut ca o gluma de catre societate. ganditi-va ca nu incurca numai parintii, ci si cadrele didactice. Planurile pedagogice facute deja, ca sa nu mai spun de cei incepatori ce fac planuri de lectii, numar de ore alocate care trebuie rearanjat... aici cadrele didactice sunt platite pentru perioada in care lucreaza, perioada in care cotizeaza pentru vacanta. Sunt si teacheri care prefera banii intregi apoi pe vara iau banii de concediu si pentru cateva saptamani nimic. Asa ca daca guvernul decide sa amane inceputul scolii, atunci teacherii raman fara plata pentru saptamana aia. Apoi parintii: scoala incepe la 8 se termina la 3. Pana termina parintii serviciul copii stau la dayschool, platit. Cine acopera costurile astea? in loc sa platesti 3 ore zilnic, sa platesti toata ziua? Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Ok am inteles dizertatia despre sistemul de acolo, ce legatura are cu faptul ca vor incepe cursurile scolare in 17 sept? Si mai ales cu catalogarile facute.
De exemplu sunt in procent majoritar convins ca daca ar fi inceput in 10 sept. intre 10-15 sept nu s-ar fi facut mai nimic spectaculos la scoala nu atat de dramatic incat sa spui: "Whauuu ce pierdere dom'le"
La gradinita ... nici atat. La cresa.... si mai si....
Am sa ma interesez in mod direct de data aceasta pt ca m-ati provocat despre programul creselor si gradinitelor in perioada 10-15 septembrie.
Daca voi afla ca au fost deschise, ca au fost primiti copiii in mod firesc fara nici o rezerva si ca singura exceptie a fost (pt gradinita ca la cresa nu este cazul) ca nu s-au efectuat programe educative dar au avut program supravegheat, au mancat si dormit normal (pt cele cu program prelungit) va voi considera neserioase in discutie. Daca voi afla ca au fost inchise ca au avut lacatul pe usa imi voi cere scuze eu.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
maru spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Ok am inteles dizertatia despre sistemul de acolo, ce legatura are cu faptul ca vor incepe cursurile scolare in 17 sept? Si mai ales cu catalogarile facute. De exemplu sunt in procent majoritar convins ca daca ar fi inceput in 10 sept. intre 10-15 sept nu s-ar fi facut mai nimic spectaculos la scoala nu atat de dramatic incat sa spui: "Whauuu ce pierdere dom'le" La gradinita ... nici atat. La cresa.... si mai si.... Am sa ma interesez in mod direct de data aceasta pt ca m-ati provocat despre programul creselor si gradinitelor in perioada 10-15 septembrie. Daca voi afla ca au fost deschise, ca au fost primiti copiii in mod firesc fara nici o rezerva si ca singura exceptie a fost (pt gradinita ca la cresa nu este cazul) ca nu s-au efectuat programe educative dar au avut program supravegheat, au mancat si dormit normal (pt cele cu program prelungit) va voi considera neserioase in discutie. Daca voi afla ca au fost inchise ca au avut lacatul pe usa imi voi cere scuze eu. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
deci copii astia merg la scoala ca sa mearga la scoala, nu fac nimic serios acolo, noroc cu meditatiile si parintii care au grija de asta...
ma retrag din discutie, e tipul de conversatie cu care nu mai sunt obisnuita. Si nu astept lamuriri despre ce catalogari vorbesti... nu are sens.
capcaunul spune:
Inceputul anului scolar se amana ...
Alegerile parlamentare se amana ...
Intrarea in Schengen se amana ...
Dorsilia spune:
Da, si pe la noi lumea nu e framantata atat de ce pierd copiii sau nu, fiindca nu incepe scoala in 10 sept sau de faptul ca poate scolile so gradinitele chiar nu sunt pregatite din nici un punct de vedere sa i primeasca pe cei mici la ore, ci de faptul ca parintii si-au facut deja programul de lucru pe baza programului de scoala si de gradi al copiilor (afterschool si programul prelungit pt gradi)....ala e baiul major
acum, nu stiu ce sa zic, aici la gradinita de stat vad ca deja sunt copii ce frecventeaza de dupa 20 august gradinita cu PP. Deci...poate ca sunt gradinite care s deja functionale. Despre scoli nu as crede insa. Guvernantii se gandesc ca unde au stat copiii toata vara mai pot sta o saptamana in plus :)
oricum in societatea noastra bolnava, pt ca asa este, de cand cu emanciparea femeii si cu dezintegrarea nucleului familiei, de cand cu segregarea generatiilor, nu mai exista o retea ferma de suport, de aceea gafaim toti la orice bataie a vantului si schimbare a programului, copiii nu mai au bunici si strabunici aproape, uniti in jurul tinerilor, nu mai exista acei oameni de baza, din umbra, care sa preia tinerilor parinti grijile acestea marunte dar nemaipomenit de importante- cresterea, ingrijirea, educarea copiilor si gospodaria. Acum in modernism .... e ca...nu mai zic cum e...ca stiti si voi...
mianna spune:
citat din mesajul lui marius Lema: "Al naibii treaba, daca scoala incepe in 17 in loc de 10 ale lunii X e ceva irefutabil de neserioasa." |
tu chiar n-ai priceput nimic din topicul asta, nu? e chiar atat de greu de inteles ca sunt parinti care nu au cu cine lasa copilul in saptamana aia care pentru tine constituie o dovada de o extrema seriozitate?
oricum, modificarea asta nu se compara, dupa mine, cu situatia de acum cativa ani (nu mai stiu cati), in care auzeam la stiri, in seara de 14 septembrie, o fraza care m-a marcat: "Sunt sanse mari ca scoala sa inceapa in 15 septembrie!". daca retin bine, 15 pica atunci intr-o vineri, si se dezbatea daca incepe de vineri sau de luni, dar ridicolul situatiei mi-a ramas intiparit in minte. nu mai stiu cand si cum au aflat parintii si copii daca sansele alea marei s-au implinit sau nu (probabil mergand a doua zi la scoala si gasind portile inchise - sau nu).
aschiutza spune:
citat din mesajul lui Dorsilia oricum in societatea noastra bolnava, pt ca asa este, de cand cu emanciparea femeii si cu dezintegrarea nucleului familiei, de cand cu segregarea generatiilor, nu mai exista o retea ferma de suport, de aceea gafaim toti la orice bataie a vantului si schimbare a programului, copiii nu mai au bunici si strabunici aproape, uniti in jurul tinerilor, nu mai exista acei oameni de baza, din umbra, care sa preia tinerilor parinti grijile acestea marunte dar nemaipomenit de importante- cresterea, ingrijirea, educarea copiilor si gospodaria. Acum in modernism .... e ca...nu mai zic cum e...ca stiti si voi... |
Acum in modernism bunicii inca mai lucreza, virsta de pensie fiind mai crescuta, in multe orase mici nu se gaseste serviciu pt generatia tinara care e nevoita sa plece de linga generatia batrina, iar salariul barbatului nu ajunge adesea incit sotia sa isi permita sa stea acasa.
Exact asa e si in Germania si in multe alte tari. Mitul ala cu familia mare nu mai e valabil din evul mediu decit partial pt mediul rural, cei de la orasi plecind de generatii cu traista in bat dupa locuri de ucenicie si apoi dupa locuri de munca. Copii cresteau pe strazi si multi incepeau sa lucreze destul de devreme.
Cit priveste schimbatul din senin al inceperii scolii: guvernantii si scolile au avut timp APROAPE 3 LUNI! Sau s-au trezit acu guvernantii veniti de prin concediile lor unde i-a batut soarele in cap, ca incepe scoala si au uitat sa isi faca temele ? Asa ca o saptamina va rezolva ce nu au rezolvat 3 luni? Si asta in Romania?
Bun, sa zicem ca incepe cresa si gradinita. Si cu copii de 7 - 8 ani ce faceti? Ii lasati cu cheia agatata la git si cu mincarea pe aragaz ca pe vremea comunismului? Sau aveti norocul sa va lasa firma sa instalati MSN sau ICQ pe calculatorul de la servici ca sa va supravegheati copii?
Asta cu iupiiii, inca o saptamina de vacanta e un pic cam puerila. Materia ramine aceeasi si va fii inghesuita, semestrul 1 devine si mai scurt. Apoi cred ca Romania are una dintre cele mai mari vacante de vara din lume. Chiar mai e nevoie de inca o saptamina vara? Mai bine o pastrau pt iarna cind multor copii le e greu sa ajunga pe nameti la scoala (si mai economiseau si banii de lumina si incalzire a scolilor )...