Anul scolar incepe pe 17 septembrie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Pentru mine e o veste buna! Inca o saptamana de vacanta, mi se pare super. Cat despre teste, examene etc, cine invata le da oricand si oricum. Din cate stiu eu nu s-a anuntat niciunde ca nu s-ar da examen pt cls 8-a, ca asta ma intereseaza pe mine. Deci fica-mea invata pentru ea si nu pt note, asa ca testarile de acum de la inceputul anului nu ne sperie. Nu prea ne plac cele de final de ex, cand e canicula si copii- a mea cel putin- e foarte obosita.

As vrea vacanta de 6 saptamani dar nu cu programa incarcata de acum, ci cu una mai lejera.
Despre gradinite nmu stiu nimic, eu alesesem una cae avea un program mai ciudat adica mai lung ca sa acopere tot felul de cazuri.

Spor la invatat!
Salut Dana ce clasa e flacaul ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Oricum nici in Romania schimbarile(pentru anul viitor scolar )nu au cum sa fie esentziale,asa ca examen tot la romana ,matematica se va da!

Dana

Inainte de a face astfel de afirmatii citeste, te rog, legea educatiei si vorbim dupa aceea.
Examen doar la romana si la matematica nu se mai da de vrea 10 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Oricum nici in Romania schimbarile(pentru anul viitor scolar )nu au cum sa fie esentziale,asa ca examen tot la romana ,matematica se va da!

Dana

Inainte de a face astfel de afirmatii citeste, te rog, legea educatiei si vorbim dupa aceea.
Examen doar la romana si la matematica nu se mai da de vrea 10 ani.

Da ,stiu(si ma asteptam sa ma atentzionezi)insa nu mai stiam exact al treilea obiect si de asta am preferat sa nu scriu!Scuze,sper sa fiu iertata pentru dezinformarea mea!

Intzeleg revolta voastra vis a vis de sistemul de invatzamint romanesc,insa schimbarea datei de incepere a anului scolar,nu rezolva cu nimic problemele nemultzumirilor voastre.

Oricund ar fi,succes tuturor scolareilor,indiferent ca-s "micii gradinari"sau scolari!

Dana

Mergi la inceput

Anda, cred ca iti dai seama ca nu am nimic cu tine, nu ?

Nu schimbarea datei de inceput a anului scolar ma supara pe mine schimbarea "la minut" insa este "motto-ul" educatiei si ministerului in ultimii ( foarte multi) ani.
Asta ma supara pe mine.
Ca a devenit o obisnuinta nu o exceptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mie imi convine schimbraea, dar eu sunt dintre cei care pot sta acasa cu copiii, fiinde freelancer.
Personal, consider o crima sa faci scoala in spet cand e asa frumos la mare si la munte :D
Nu, nu glumesc.

in ceea ce priveste evaluarile si toate celelalte, am decis sa nu-mi mai pese, ca sa imi pastrez sanatatea . Altefl as lua-o eazna.
Am parte de un copil f inteligent, dar anxios si cu problematici, asa ca eu cu ea tre sa am o atitutinde f laid back.
Fortata fiind sa ma port asa, mi-am dat seama ca copiii buni si constiinciosi, cei care invata pt ca vor sa stie, se vor descurca bine indiferent de schimbarile astora.

Pentru ca scoala romaneasca a devenit scoala vietii, in niciun caz nu mai este mediu academic. Nu ii mai pot acorda niciun credit, asa ca...de ce sa ma enervez?

Lala, cand eram in clasa a 12-a ne-au dat examenul de pian de iarna putin dupa mijl lui noimbrie, in loc de decembrie. La ce program greu e in clasa terminala a fost cam stresant la inceput, dar la final ne-am descurcat cu totii f bine. Pur si simplu am reevaluat strategia de studiu.
Dar noi eram obisnuiti sa muncim constant.
asta a fost secretul.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Serialbastre

Nici eu nu ma bucur, nici ca parinte, nici ca elev. Si asta inseamna si prelungirea scolii pana pe 28 iunie.

De unde ai informatia asta cu 28 iunie?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

E doar o banuiala, bazata pe faptul ca pe structura veche (cursurile incepand pe 10) scoala se termina pe 21 iunie. Doar am adunat o saptamana.
O idee (zic eu buna) ar fi sa scoata saptamana numita "Scoala altfel". Luni ajung la scoala si-s foarte curioasa ce mai aflu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

mie imi convine schimbraea, dar eu sunt dintre cei care pot sta acasa cu copiii, fiinde freelancer.
Personal, consider o crima sa faci scoala in spet cand e asa frumos la mare si la munte :D
Nu, nu glumesc.

in ceea ce priveste evaluarile si toate celelalte, am decis sa nu-mi mai pese, ca sa imi pastrez sanatatea . Altefl as lua-o eazna.
Am parte de un copil f inteligent, dar anxios si cu problematici, asa ca eu cu ea tre sa am o atitutinde f laid back.
Fortata fiind sa ma port asa, mi-am dat seama ca copiii buni si constiinciosi, cei care invata pt ca vor sa stie, se vor descurca bine indiferent de schimbarile astora.

Pentru ca scoala romaneasca a devenit scoala vietii, in niciun caz nu mai este mediu academic. Nu ii mai pot acorda niciun credit, asa ca...de ce sa ma enervez?

Lala, cand eram in clasa a 12-a ne-au dat examenul de pian de iarna putin dupa mijl lui noimbrie, in loc de decembrie. La ce program greu e in clasa terminala a fost cam stresant la inceput, dar la final ne-am descurcat cu totii f bine. Pur si simplu am reevaluat strategia de studiu.
Dar noi eram obisnuiti sa muncim constant.
asta a fost secretul.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina, tu stii foarte bine ca am un copil ce in orice conditii, sunt convinsa ca se va descurca, academic, foarte bine. Nu ma plang pentru el, va fi ok, invata constant de cand a intrat in scoala.

Insa nu ma pot resemna, pe principiul "lasa ca merge si asa" sau "asta-i scoala vietii".

Nu pot ca nu-i normal

Pe de alta parte, amandoua, mai avem o "serie" ce urmeaza sa intre in sistem, in curand. Si la ei, mi-as dori sa fie normalitate, nu haos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

in 94 cand sotul meu a terminat facultatea, cu o luna inainte de sustinerea proiectului nu se stia daca se va sustine si examen de licenta...si s-au dat si probele scrise! Ne-am calit cu atatea schimbari pe ultimii cinci metri...
si eu am avantajul de a ma bucura de inca o saptamana de vacanta. Gradinarul meu va sta la buni iar noi, mai mari, mai fugim la soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

la noi scoala incepe intotdeauna in prima marti din septembrie si se termina o data cu luna iunie!
nu s-a pus niciodata problema ca data de inceput ori de final sa fie fluctuanta... niciodata! scoala e ceva f serios pe meleagurile astea si nu e la discretia niciunui guvern

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Lema:
"Al naibii treaba, daca scoala incepe in 17 in loc de 10 ale lunii X e ceva irefutabil de neserioasa."

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput