Primele notiuni de pudoare, discretie.
Raspunsuri - Pagina 6
lalala13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click si eu am facut asta, cand am descoperit ca verisorii mei fac concursuri de facut pipi cel mai departe. competitiva fiind, m-am bagat si eu. Evident, pierdeam sistematic. Bunica mi-a spus, ani dupa, ca s-a speriat si se gandea ca oi fi picat in cap sau cine stie ce traumatism si ca m-am prostit brusc, din moment ce fac pe mine la ani distanta dupa renuntarea la scutece. ------------------------------------- Just derpin' around |
scuze dar nu m-am putut abtine
ina.click spune:
hahah.
Tin minte cand a venit mama - foarte lady like, foarte pudica, delicata, etc - si ne-a gasit pe toti 3 (eu si 2 verisori, cativa ani distanta...aveam oricum toti pana in 8 ani) facand baie intr-un fost cazan de tuica. Vai de mine. Ce fulgere si trasnete. Bunica era uimita "dar sunt copii", mama spumega de nervi.
Am realizat ca ne-am facut mari doar cand aveam cred vreo 9-10 ani. Am intrat peste var'meu care m-a dat afara neceremonios, zicand ca vrea sa se schimbe. Am vrut sa intreb "pai si ce daca?" apoi am inteles si am fost amarata toata ziua.
Pe la 11-12 ani a fost randul lui sa fie amarat, eram pe malul unui lac, a sarit in apa si am refuzat explicand ca nu am costum de baie. L-am vazut dand sa intrebe "pai ce-ti trebuie" apoi s-a razgandit.
Si uite asa, incetisor, s-a produs si segregarea.
In rest, notiuni de pudoare de la bunica paterna n-aveai sa dobandesti prea curand . Cand avea musafiri care nu mai plecau odata (de obicei aceeasi sleahta de babe care se uitau cu ceasurile pe la ea pe acasa si nu se dadeau duse), zicea "Eiiii....ia sa ma spal eu pe cap!" Si aducea ligheanul. Daca TOT nu se simteau, incepea tacticos sa se dezbrace, sa-si aduca pieptan, sampon, prosop, etc.
Bunica materna era mult mai pudica - si mai educata, o educatie destul de stricta, de pension, insa nici ea nu a fost prea rezervata cu explicatiile. Mi-a explicat actul sexual de la o varsta foarte mica, pentru ca deh, era sat, erau animale peste tot si vedeam...si intrebam. Mama imi povestea cu lux de amanunte horror despre operatia ei de cezariana. Tin minte si acum ce cicatrice groaznica, verticala, avea. Ma ingrozise.
in plus, pe langa animale, si oamenii erau destul de iubeti prin satul ala. Aveam o vecina cu o fata pazita foarte strict. Si pazita azi, pazita maine, de unde, ca a aparut cu o burta triumfatoare si au trebuit sa o lase sa se marite cu iubitul ei. Nu intelegeam cum fusese asta posibil din moment ce erau deoparte si de alta a portii in fiecare seara, vorbind in soapta. Mamaie-mea mi-a raspuns razand "ei, cum? prin gard! o sa le iasa copilul subtirel hahaha"
sau intr-o seara la poarta, femeile se aplecau de ras vorbind despre particularitatile fizice ale unei doamne. Nu pot sa detaliez care. Ma prindeti voi, ideea e ca erau atat de aparte incat starnisera hazul unui sat intreg. "de-aia ai luat-o de nevasta, hai?"
etc.
ma rog, ideea e ca eu am aflat diverse notiuni despre flowers&bees intr-un mod destul de sturlubatic, haios, etc. Sexul si tot ce mai era legat de asta, inclusiv nasterea, erau motiv de poante, glume, hahaieli. Daca stau sa ma gandesc bine, n-a fost rau deloc sa invat asta.
Mult mai bine decat sex / nastere = of si vai, pacat, nasol, etc
Just derpin' around
Ilinca_M. spune:
Femeie, scrie o carte!! Io stau cu banii pregatiti sa o cumpar!
Da' acum mor de curiozitate de particularitatile alea ale doamnei...in ce constau? Da macar un pm daca e prea de patratzel roshu!
ina.click spune:
o anumita chestie care de obicei e cat un bob de mazare era la doamna cat un motz de curcan.
de unde bani de publicat carte doamna, mai nou tre sa ti le publici singur cica.
Just derpin' around
eumada spune:
Ina,super tare familia ta.Ca sa parafrazez un subiect sunt(erau super-cool man!!!
M-a busit rasul instant ....