Eu romanca vs eu japoneza(2)
Raspunsuri - Pagina 6
Danuka30 spune:
nadaflorilor, carmencat am inteles ce ati vrut voi sa spuneti
Va Multumesc ca inca o data ca ati avut rabdare cu mine si mi-ati explicat atat de bine si pentru a nu stiu cata oara cum sta treaba cu Soacra
Deja am sarit calul cu atatea "reclamatii " la adresa soacrei dar vad ca totusi m-ati iertat punand cap la cap tot ce mi-ati spun pana acum consider ca am strans suficiente informatii m-am mai "luminat " un pic si privesc prin alta prisma situatia
In doar cateva zile cat am scris aici iata cate am invatat de la voi si cat am invatat despre mine citindu-mi propriile postari :
Eu despre mine : -dezorganizare ( chiar si in acest subiect trecand de la eu japoneza la soacra de la soacra la sot si de la sot la religie )
- simtindu-ma mereu atacata sunt mereu "in garda"
-cand nu trebuie "las garda jos"
-cu aceasta sensibilitate iau fiecare nemultumire drept un atac
-ma manipulez singura cu gandurile astea negre total opus felului meu de a fi "o persoana pozitiva vesela si cu o energie interminabila
-cer prea multe de la mine si chiar eu imi cer imposibilul
- imi atribui niste obligatii nonsens incerc sa fiu pe placul tuturor sa Multumesc pe toata dar nu si pe mine
- si o "boala " din copilarie de e explica, demonstra , dovedi ( astea toate daca la inceput a fost doar o frica acum fac parte din caracterul meu si nu prea pot sa scap de ele)
-iar pentru ca scriu toate astea despre mine mai adaug si "am o parere proasta despre mine "
Danuka30 spune:
acum ce am invatat de la voi :
- soacra este soacra
- soacra nu este mama care mi-a dat viata este mama sotului meu
-nu te poti "lingusi" la soacra si nici nu te poti plange la soacra de orice cum ai face cu mama ta
- eu am viata si familia mea
- nu poti obliga o persoana sa te placa
- problema soacrei ca nu-i sunt pe plac e problema ei
-problema mea ca nu e soacra cum visam eu e problema mea
- daca soacra incearca sa fac o nora buna din mine nu inseamna ca si eu trebuie sa incerc sa fac o soacra buna din ea
- toate soacrele sunt aproximativ la fel
- nu sunt eu cea mai necajita nora si nu sunt singura nora careia i se spune una sau alta Sau a carei soacre are mereu ceva de zi
- chiar daca esti nora perfecta soacra nu o sa admita niciodata asta
-o Soacra nu are sa te puna mai presus decat fiul ei si daca are deja o fiica tu nu ai sa poti niciodata sa-i iei locul
-Soacra o sa aiba intotdeauna ceva de zis
- sa nu mai incerc sa fiu pe placul tuturor
-nu trebuie sa m#259; oblig sa fiu nora perfecta Si deci sa fac imposibilul (ceea ce am facut pana acum )
Danuka30 spune:
Am sa inchei capitolul "soacra" cu cu mine "Nora"
In primul rand imi pare foarte rau si regret si imi este rusine ca am "barfit-o" pe soacra
Nu asta a fost intentia mai mult vroiam sa descopar unele lucruri ; intr-un final de la descoperitoare am ajuns la "tsatsa" si la o persoana cu lipsa bunului simt . In fine ce am zis am zis "am spalat rufele in vazul lumii" ; nu ma mai uit inapoi la cele
Zise si scrise merg inainte si-oi vedea ce i de facut de-acum incolo.
Ce i-am zis si nu i-am zis. Soacrei si cum ma comport eu ca nora
In fata soacrei nu mi permit sa i ies din cuvant nici sa i zic ca greseste chiar daca stiu ca am dreptate tac ( desi cateodata mai dau si eu replici)
In casa la ea nu mi permit sa ridic totul sa zic ce am de zis sau sa mi arat nemultumirile
Daca am ceva de zis zic cand vine ea la mine
daca in casa lor mi a zis cineva ceva l am lasat pe sotul sa vb in locul meu iar cand nu mi -a luat apararea m-am aparat singura dar in limita bunului simt si tinand cont ca sunt in casa lor
Imi cer scuze daca intrec masura iar cand sunt atentionata de o greseala recunosc si ma scuz pentru greselile neobservate de mine
Daca mi a zis soacra ce nu i convine la mine i am zis si eu ce nu mi convine de fiul ei cand intrec masura a doua zi imi cer scuze a m a luat gura pe dinainte
Daca si a cerut scuze pentru educatia fiului ei si s a invinovatit eu am dezvinovatit-o si i am spus ca nu este responsabila pentru ceea ce a facut fiul dupa 18 ani cand a parasit casa parinteasca si i am multumit pentru grija si educatia data sotului meu pana la 18 ani ; i am multumit ca i a dat viata sotului meu ca l a crescut ca l a hranit sanatos si i a permis sotului meu sa se casatoreasca cu mine
Nu i am spus ca stiu ca a vrut sa se sinucida pentru faptul a fiul sau vroia sa se casatoreasca cu mine
I am spus ca prefer sa ma plang la ea de sotul meu decat sa mi fac familia de ras la o prietena
Daca am "barfit-o " la o prietena si i am stricat imaginea tot eu am avut grija "sa-i repar imaginea soacrei mele "
Din respect pentru ei cand sunt de fata vb cu fiul meu in lb japoneza ca se inteleaga ce zic si sa nu creada ca vb ceva rau de ei iar dca vb cu fiul meu in romana traduc ce am spus" iar daca mi a zis sa nu mai folosesc drept scuza ca sunt straina nu am mai zis ca nu pot si nu stiu fiindca sunt straina am repetat ce a zis ea " da aveti dreptate este doar lipsa mea de interes"
I am spus ca sunt bucuroasa ca mai am o mama aici si ca o consider mama mea desi nu încurc una cu alta soacra cu mama si nu o desconsider pe mama mea dar nici pe ea
I am spus si socrului ca sunt bucuroasa ca in sfarsit am din nou un tata si am sa dac tot posibilul sa nu l dezamagesc si ca o sa
I dau importanta meritata
Ii numesc mama si tata mai nou mamaie si tataie ; le am spus ca nu pot sa
Le spun "jiji si baba " ( mamaie tataie in jp ) pentru ca in limba mea gigi si baba inseamna altceva
La inceput cand ii vedeam ii pupam si ii luam in brate dar daca am vazut ca nu le place
Am renuntat
L-am invatat pe fiul meu sa si iubeasca bunicii si le am spus si lor asta
Si le am spus si ca eu nu am fost iubita de bunicii din partea tatalui si nu am fost in relatii bune cu ei si mi as dori ca fiul meu sa nu fie asa si sa si iubeasca bunicii si sa fie iubit de ei ca sunt bunici de mama sau de tata sunt bunici si cum ei sunt singurii bunici aici in Japonia as fi si eu foarte fericita sa stiu ca sunt in relatii bune .
Si i am spus soacrei mele ca m am grabit sa nasc un copil pentru ca vroiam ca parintii ei sa si cunoasca stranepotul si desigur si bunica mea iar avand in vedere varsta lor a trebuit sa ma grabesc cat sunt ei in viata drept dovada tatal ei a decedat la scurt timp dupa ce si a vazut stranepotul iar bunica mea nu a mai "apucat" sa l vada
Si le-am spus ca pot conta pe ajutorul meu la batranete indiferent de relatiile pr care le avem ma simt datoare sa i rasplatesc pentru ajutorul acordat
Sfarsit
(tot ce am scris aici sunt partile mele Bune de partile rele cred ca v a#539;i dat deja seama si nu are rost sa le mai scriu )
ina.click spune:
dar asta stiai deja, Danuka, aveai nevoie doar de o reconfirmare publica.
Multa sanatate.
hannen spune:
Eu vreau sa te contrazic putin.Nu,nu toate soacrele sunt soacre si nu toate nurorile se simt nurori.Eu am o soacra pe care o doresc tuturor!O IUBESC pt. ca e MINUNATA!Atat.
Whatever happens don`t let go of my hand!
Deceneus spune:
Danuka este important ce-i spui, dar mult mai important este cum ii spui, pe ce ton.
Daca ceea ce-i zici nu concorda cu ceea ce simti, soacra percepe falsitatea si te considera ipocrita, si asta este mult mai rau decat sa fi sincera si directa. O disputa sincera este mai putin grava decat o aprobare ipocrita.
Nu trebuie sa taci daca esti convinsa ca greseste, dar nu trebuie sa o spui cu repros, sau cu un aer de superioritate si de satisfactie ca ea a gresit.
Poti sa-i spui pe un ton de nedumerire. De ce asa ... si nu asa...???
Cere explicatii, si explica punctul tau de vedere si sunt sanse sa ajungeti la un numitor comun, daca nu exista ambitia de a avea intotdeauna dreptate.
De cele mai multe ori orgoliu joaca un rol important si fiecare avem orgoliu. Nu poti sa-i corectezi orgoliul ei, dar poti actiona asupra propiului orgoliu.
Intr-o alegere nu trebuie sa ai dreptate, trebuie sa primeze solutia cea mai buna.
Ar fi bine sa utilizeze Yoga, sa te convingi pe tine prin autosugestie, ca soacra nu-ti vrea raul.
Ea doreste fericirea fiului si a nepotului si implicit relatia ta cu ei face parte din acesta fericire.
Daca te "preseaza" si te "inteapa" o face ca sa te ambitioneze sa faci ceva, sa-ti corectezi un "defect" de comportament, si nu o face din ura. Esti novice in comportament japonez si ai nevoie de indrumare, si considera-ti soacra un indrumator.
Poate sa existe invidie, gelozie, dar asta nu-i un motiv sa te tachineze si sa te provoace.
Daca tu iti dai "aere" de superioritate posibil sa te "puna la punct", demonstrandu-ti ca nu-i asa.
Incearca sa accepti ca intre tine si soacra nu trebuie sa existe un razboi de uzura.
Chiar daca percepi din partea ei o ostilitate si o agresivitate, nu raspunde la atacuri ca sa nu escaladezi conflictul.
Regelementarea relatiei tale cu soacra poate sa-ti aduca liniste in familie si in suflet. Voi trebuie sa formati o echipa, nu sa va situati in tabere opuse. Pentru asta trebuie sa fi sincera, amabila, sa comunici asa cum comunci cu cineva care-ti vrea binele.
Daca comunici ca si cum ai ai avea dialog cu cineva care-ti vrea raul esti pierduta.
Tine minte ideea de mai jos.
Relatia noastra cu oameni cu care venim in contact, este o reactie la atitudinea noasta fata de ei.
Putem avea relatii mai bune cu oamenii, daca reusim sa controlam comportamentul si atitudinea noastra fata de oameni.
nadaflorilor spune:
din cate ai povestit tu, mie mi se pare un om extraordinar, e departe de ideea de soacra japoneza aia din povesti, pentru care fiul este un zeu si nevasta lui trebuie sa ii fie pres la picioare, de ce spun asta?!...pai cine a vazut/auzit soacra rea care sa-si ceara scuze/iertare de la nora pentru defectele fiului, spunand ca e vina ei ca nu l-a educat cum trebuie... cine a vazut/auzit de soacra rea care sa mearga cu nora sa rezolve probleme administrative, chiar daca a fost in van, nu stim toti toate demersurile care se fac prin primarii ca nu suntem pagini aurii ambulante.... eu vad la ea mai multe parti bune decat rele, o avea si partile ei mai putin atractive, dar sunt date de personalitate si daca unuia tanar ii e greu sa se schimbe ce asteptari sa avem de la un batran?!...
si nici tu nu esti mai prejos de ea, imi plac mai ales ultimele tale postari
Danuka30 spune:
] ina.click Multa sanatate si tie ! Am postat aici cu speranta ca am sa gasesc pe cinevA care sa ma contrazica sa mi spuna ca nu am dreptate . Vezi tu cand Ai dreptate in toate parca iar nu e Bine si una e sa ti se dea dreptate ca sunt Mai ieftini cartofii de la taraba decat cei de la aprozar si alta e sa ti se dea dreptate cand te indoiesti de parerile unui om . Cum cei apropiati mi-Au dat tot timpul dreptate mi s-a parut bizar sa am numai eu dreptate Asa ca am postat aici unde cei cu care vorbesc nu ma cunosc nici pe mine dar nici pe familia mea japoneza si deci sunt neutriiIar daca nu ma consultam cu cineva cunoscut si nu se ajungea la comparatia "soacra mea nu zice nu face asa" desi nu I dam dreptate in totalitate soacrei mele nu ajungeam nici in situatia de a nu I da dreptate in Mai tot ce zice iar ce mi spunea ea pana sa ma consult cu cei cunoscuti mi se parea oarecum ciudat dar ma gandeam ca Asa e normal si ca nu ar fi atat de nebuna sa mi faca rau ; facandu-mi mie rau nici nepotului ei si nici fiului ei nu I-ar fi bine oricum inca nu am declarat razboi soacrei si mi am invatat lectia "de a nu Mai discuta cu cei cunoscuti nemultumirile si indoilelile mele in privinta soacrei"
hannen nici eu nu pot sa spun despre Soacr#65345;mea ca este Raul intruchipat Asa cum am Mai zis are si ea partile ei bune Buna sau rea tot mama sotului meu ramane si tot bunica fiului meu este
nadaflorilor Multumesc pentru aprecieri ; nici nu indraznesc sa zic ca e cea Mai rea daca ma gandesc la mama mea care a avut doua soacre ( mama biologica a tatalui meu si mama adoptiva ) si nu a iubit-o nici una pe mama si nuau fost de acord cu casatoria nu doar la inceput ci cat Au trait ; atunci eu ma consider o Nora fericita ; insa cum am zis Mai sus ca nu Mai las sa se faca comparatie cu soacra mea si nu Mai compar nici eu soacra mea cu a alteia Raman la asta-I Soacr#65345; mea Buna si cam rea
Cel Putin Mai am o mama aici si am din nou un tata = am cui sa I spun tata
Deceneu , am sa tin minte ce mi Ai spus tu , Ba Mai mult am sa mi notez
Relatia noastra cu oameni cu care venim in contact, este o reactie la atitudinea noasta fata de ei.
Putem avea relatii mai bune cu oamenii, daca reusim sa controlam comportamentul si atitudinea noastra fata de oameni.
Dar si parte cu MINTILE REDUSE DISCUTA OAMENII
Am sa o retin . Nu stiu daca la mine te refereai cand Ai scris asta insa eu ma simt cu musca pe caciula si o sa fiu Mai atenta
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Danuka30 ] .............. Nu stiu daca la mine te refereai cand Ai scris asta insa eu ma simt cu musca pe caciula si o sa fiu Mai atenta "Cine poate oase roade cine nu nici carne moale" Mami de Leon Mihail 12.09.2009 |
vezi cum interpretezi gresit?! ... asta este semnatura lui nu face referire la tine sau la mine, sau la x de pe forumul asta, nu te mai subestima, ai vazut ceva negativ in textul lui DCN si gata te-a iganit sa ti-l lipesti in frunte...
ps. asta imi aminteste o faza de fff multi ani in urma, in tineretile mele aveau o catralion de complexe, cum se facea o remarca cu perdea imediat imi iamginam ca se face referire la mine (ca si tine cu semnatura lui DCN), intr-o zi ma duceam acasa, era vara, eram franta de oboseala, deabea imi taram picioarele, din sens opus veneau doi tineri se hlizeau si radeau si cand au ajuns suficient de aproape de mine sa si aud ce spuneau aud urmatoarele: ba, ce tzatze are asta, daca vrea si le poate arunca peste umar sa si care in spate... am ramas blocata, m-am oprit in mijlocul trotuarului sa analizez situatia, am tras concluzia ca nu eram dotata deloc cu asa podoabe incat sa provoc nici rasul nici plansul publicului, nu aveam "platfus" dar nici nu excelam in niciun fel la capitolul ala, asa ca pentru prima oara in viata mea am realizat ca este posibil ca remarca sa fie despre altcineva...cum langa mine nu era nimeni am intors capul si ... din spatele meu venea o femeie care avea niste sani imensi ...
Danuka30 spune:
Ps Deceneu , cu "tonul" ( nu pestele ton) tonul pe care spui ce Ai de spus discursul "formal" sau cum vreti voi sa I spuneti vorbitului de om cult +ton pe aici se numeste "keigo" ca sa vorbesc "keigo" am nevoie de un maestro vreau sa invat dar deocamdata n-am gasit Persoana care sa mi devina "sensei" eu vorbesc cum am invatat de la sot (singurul meu profesor) cu "tonul" am inteles si eu de curand ca este o mare problema Mai sunt si vorbele cu dus si intors ca la Noi si faptul ca unii dintr-e ei nu spun direct ce Au de spus . O faza tare amuzanta pe tema asta ; cu un an in urma nu -mi Mai incapeam in piele ca ma laudase bunica sotului meu ca am picioare lungi si frumoase desi la 1.65 m inaltimea mea e clar a nu am picioare de "barza" in fine ca mi admira picioarele cineva nu era prima oara si nici nu era o lauda falsa dar ceea ce a vrut sa mi spuna femeia asta atunci era "-fusta ta este prea scurta ( ca se vad picioarele) picioarele lungi( adica fusta este intr-atat de scurta ca pot observa lungimea picioarelor) mie mi-a luat un an sa mi pice fisa Sa inteleg singura ce a vrut sa zica bunica stiu multe dar tot multe Mai am de invatat despre ei
Ps din nou : astazi avem intrunire de familie socrii cumnatii cu Noi laolalta
Am sa va spun cum a decurs intrunirea si cum m am comportat eu dupa ce am discutat cu voi atat de multe astazi sunt japoneza !