Eu romanca vs eu japoneza(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danuka30 spune:

fetele misto faza cu valiza ambele variante :))) nu zic ca as aplica metoda valizei doar ca m-ati amuzat Sa-mi fac valiza si sa plec ; pai ce poate fi mai simplu ? Renunti si gata mai greu este sa faci fata ;) mi-am facut valiza imaginara de multe ori si am plecat si acasa doar in mintea mea . In realitate stiti voi cum este
Casatoria nu merge asa " gata imi iau jucariile si plec " Sa divortezi aici este si mai simplu ; ca si casatatoria aici te duci la primarie intr-un colt sunt puse la dispozitie niste "formulare" si de acolo alegi stanga sau dreapta sau invers formular pentru casatorii-formular pentru divorturi iei hartiuta te duci acasa cititi semnati si unul din voi duce hartiuta la primarie si gata te-ai casatorit sau ai divortat . Eu daca as alege sa
Divortez ar insemna ca renunt la copil ( de obicei copilul il
Ia cel care are mai multe "finante" ) si odata ce am iesit din tara asta si am divortat (aici si dupa casatorie esti tot cu viza) "viza de nevasta" se anuleaza si nu numai ca nu as mai avea o viza ca sa pot intra in tara asta dar nici nu mi-as putea permite din Romania sa-mi platesc biletul de avion care este destul de scump . Dupa toate astea eu nu cred ca sotul mi ar face chemare aici si mi-ar plati biletul
De avion sa vin sa-mi vad copilul . Si mama soacra credeti ca ar fi asa de bunevoitoare sa-si ia nepotul de mana sa-l aduca in Romania sa-si
Vada mama ?

Mergi la inceput

In certurile noastre La nervi si suparare fara sa mai gandesc ce spun am zis si eu "iau copilul si plec " dar sotul mi-a spus destul de clar ca nu m-ar lasa sa iau copilul si nici pe mine nu m-ar lasa sa plec . Sau daca am pleca ar veni si el cu noi . Si nu am zis ca iau copilul fiindca nu ar fi el un tata sau un sot bun ci in sensul ca , daca ii este atat de greu sa ne duca "in carca" noi ii redam linistea bucuria , libertatea de a fi singur ;)
Sa bag eu pe cineva la valiza oho! As baga eu pe cineva la valiza dar stiti in ce sens ?
Persoana in cauza "bagata la valiza" si dusa par avion c u destinatia Romania
Nu as fi chiar atat de rea si i-as lasa si o scrisorica cu urmatorul continut :
Sunteti in aeroportul Otopeni .Bun venit in Romania ! Indicii: Aici se vorbeste limba romana dar daca vb limba engleza nici o problema sunt oameni care nu ezita sa se foloaseasca ne cunostintele lor in ceea ce priveste lb engleza. Ca orice tara avem si noi si oameni buni si oameni rai . daca ati aterizat la o ora tarzie luati un taxi daca nu un autobuz . Nu trebuie sa plecati capul si plata nu se face inainte . Nu astepta sa-ti dea 10 bani restul aici se face suma rotunda iar taximetristul nu considera spaga cei 10 bani ai dv pur si simplu nu are rest si este mai usor sa faci suma rotunda;) taxi sau autobuz ambele te duc la gara asta daca nu vreti sa ramaneti in Buc .mijloace de transport in comun (locale) tramvai,autobuz , microbuz , troleibuz ( troleu, trole-buz) , autocar , avion ( depinde de destinatie) . Pentru urgente sunati la 911 sau 112 . Avem si banca si posta , primarie , spitale , clinici si MC' , fastfood , restaurant si in unele locuri puteti plati si cu cartea de credit . Acum cu informatiile pe care
Le aveti si avand in vedere ca sunteti o persoana puternica si descurcareata va urez o viata cat mai placuta in Romania!
Ps daca nu stiti cum sa ajungeti undeva întrebati soferul autobuzului , vatmanul etc. Sau trecatorii . pentru orice alte nelamuriri trecatorii va vor
Ajuta :)
Dar cum valiza va depasi greutatea admisa renuntam :)
Nu va speriati am glumit si eu daca tot ati facut voi glumita asta cu valiza .
Dar mi-ar placea sa vad cum s-ar descurca in Romania o persoana care afirma ca totul este atat de simplu pentru un strain intr-o tara straina :)
Iar despre seppuku ( la femei ) si harakiri(la barbati) desi inseamna acelasi lucru si era specific samurailor la femei consta in taiatul "jugularei" la barbati "taierea burtii"
Si deci ce-ati zis voi cu seppuku ar insemna sa-mi tai eu "beregatile" deci sa ma sinucid
si mai nou in zilele noastre pentru unii japonezi seppuku sau harakiri consta in aruncarea in fata trenului de buna voie si nesilit de nimeni ( decat de viata pe care nu o mai suporta )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Danuta,hai sa nu exageram.Viza de nevasta nu se anuleaza,nu stiu de unde ai auzit tu asta,si nici copilul nu se da neaparat celui cu mai multe finante.Am cateva cunostinte romance(una are 3 copii),vreo 2-3 filipineze care sunt mame singure ,divortate si isi cresc copiii singure aici,in Japonia.
Nu sunt omul sa dau sfaturi,sau sa ma bag in viata altuia;dar cred ca trebuie sa privesti totul cu maturitate,sa te gandesti bine ce vrei sa faci si ce crezi ca este mai bine sa faci pentru familia ta.

Aaaa,si ,dupa cum probabil stii,inca de acum 3 ani romanii nu mai au nevoie de viza pentru a vizita Japonia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mackaroo spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYUMI

Danuta,hai sa nu exageram.Viza de nevasta nu se anuleaza,nu stiu de unde ai auzit tu asta,si nici copilul nu se da neaparat celui cu mai multe finante.Am cateva cunostinte romance(una are 3 copii),vreo 2-3 filipineze care sunt mame singure ,divortate si isi cresc copiii singure aici,in Japonia.
Nu sunt omul sa dau sfaturi,sau sa ma bag in viata altuia;dar cred ca trebuie sa privesti totul cu maturitate,sa te gandesti bine ce vrei sa faci si ce crezi ca este mai bine sa faci pentru familia ta.

Aaaa,si ,dupa cum probabil stii,inca de acum 3 ani romanii nu mai au nevoie de viza pentru a vizita Japonia.

http://naokisiryuji.blogspot.com

Ayumi,prietenele tale nu au declarat divortul la immigration.Daca il declarau aveau 6 luni la dispozitie sa paraseasca tara.
In schimb,daca ai rezidenta permanenta ai dreptul sa ramai.

Alta varianta ar fi sa divortezi si sa iti schimbi viza,din spouse visa in long-term.

Ce mi se pare aberant este ca legea asta se aplica si in cazul unui deces al spouse-ului..Iar cu noul resident card trebuie sa declari orice schimbare de statut in interval de 14 zile la..primarie.Deci,nu prea mai e posibil sa ascunzi,ca inainte pt ca au unit baza de date.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mackaroo spune:

Da,am uitat sa precizez-se poate schimba in long-term cand ai copil/copii rezultati din casatorie.
Altfel,treci pe work visa,daca e vreun angajator dornic sa te sponsorizeze.

Mergi la inceput

Danuka nu are viza permanenta?Scuze,nu am stiut.
Dar este mama unui copil japonez,asa ca nu ar trimite-o acasa.Dar cred ca ea nu vrea sa ajunga pana aacolo incat sa divorteze.Din cate cred eu,e dezorientata doar si vrea sa fie cu baietelul ei.

Mergi la inceput

Si fetele de care ziceau au declarat divortul la emigration,dar avand copiii in grija si stand in Japonia au primit viza.

Mergi la inceput

Ayumi eu asa am auzit ca in cazuri nefericite se poate intampla si asa . Mai ales daca nu stii ce si cum . Nu ca as vrea eu sa mi fac bagajele si sa plec ( doar raspundeam la ce s-a scris aici daca ar fi sa ...)probabil de asta sunt si asa de dezinformata ca nu m-am interesat in mod special de custodie viza etc. Neavand intentia de a-mi destrama familia si curajul de a începe totul de la zero de viza ca s a scos stiam ca este valabil doar 2 ani adica pana in 2011 n am mai intrat pe site la ambasada noastra in ultima perioada . Cat despre daca ar fi ca eu si sotul sa nu ne mai intelegem m-as folosi de oportunitatea de a locui in ambele tari asa cum i-am spus si lui "Dragul meu daca te "saturi" de mine trimite-ma in vacanta in Romania vre-o doua trei luni si ai sa vezi ca ma întorc "fresh""

Mergi la inceput

mackaroo, Ayumi bine de stiut si ce mi-ati spus voi Multumesc
Ayumi eu acum am viza pe 3 ani valabila pana anul viitor . Si sunt curioasa de ce s-a mai schimat in ultima perioada si ce viza mi or da anul viitor . Probabil pe 5 ani si abia dupa viza permanenta . Nu ca ma intereseaza viza neaparat dar anul viitor as fi vrut sa merg in tara sa stau mai mult pe acolo dar fiindca imi expira viza trebuie sa plec ori inainte ori dupa . Si sa ma tarai prin tara pe la ambasada nipona ca mi a expirat viza .... Nu as vrea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Viza vei primi numai pt.si cat aplici.Viza pe cinci ani nu am auzit sa existe ,toate cunostintele mele au primit doar pe trei ani si asta pt.ani de zile.Trebuie sa acumulezi un nr.de ani(am uitat cati)pt.a putea aplica pt.viza permanenta.Nu cunosc nici eu foarte bine noul sistem,se poate sa fi bagat viza pe cinci ani.Despre divortul in cazul casatoriilor mixte am auzit acum doi-trei ani ca s-ar fi schimbat legea si ca ea nu va permite parintelui strain sa paraseasca tara cu copilul japonez(poate doar daca parintele japonez e de acord,nu stiu).Legea s-a schimbat pt.ca foarte multi japonezi si-au pierdut copiii in urma divorturilor.Banuic ca in cazul asta acorda viza celuilalt parinte ca sa poata fi si el alaturi de copil.Nu cunosc toate detaliile,se poate sa fie altfel sa se mai fi schimbat.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput