copilul meu lovit in parc...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ca tot e vorba de UK si pentru ca lucrez relativ in domeniu (adica "am treaba" si cu politia britanica). Daca fie eu, fie juniorul de 3-4-5-10-16 etc ani intram cu bicicleta in copil/carucior/persoana ta (indiferent daca asta are loc pe pista de biciclete, trotuar, strada, parc etc) si tu [tu=generic, nu ma refer la o anumita persoana] imi/ii tragi o palma, vei fi arestat(a) si acuzat(a) de agresiune, care este "criminal charge" si te trezesti frumos cu cazier, chiar daca scapi doar cu amenda, si nu cu inchisoare (suspendata sau nu) sau munca in folosul comunitatii. Iar ca posesor de cazier inseamna ca NU vei mai putea lucra in nici un job in care ai putea sa ai de-a face cu copii, batrani, persoane vulnerabile, sau orice munca ce implica un oarecare grad de responsabilitate. Pentru ca una e sa nimeresti in cineva accidental, alta e sa lovesti pe cineva intentionat. Deci e vorba de implicatii serioase - asa ca sa gandeasca omul de 2 ori ce face daca ii vine ideea/tentatia sa loveasca pe cineva, adult sau copil (iar a lovi un copil se considera o agresiune mai grava)

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Ai dreptate DarkBendis , sint suficint de civilizati sa nu loveasca copiii altuia (nu vorbesc de zonele rau famate) dar si resprecta regulile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Am revenit, plecasem la "pescuit crabi" cu cel mic - bineinteles ca tot in apa au ajuns, dar el e incantat.

Chiar daca eu nu respect o regula (intru cu masina la tine in gradina, sau ma dau cu bicicleta pe unde nu am voie si mai ca te rastorn), asta nu iti da tie (la tine, tie=tot generic) dreptul sa ma lovesti. Fie ca sunt adult, fie ca sunt copil. Eu eventual voi fi amendata, daca am comis o infractiune "rutiera" ma pot trezi cu permisul suspendat, sau cu puncte pe permis, ma rog, probabil vor fi pedepsita in functie de gravitatea regulilor pe care le-am incalcat (daca incalcarea acestora consituie o infractiune), dar a lovi de cineva duce automat la dosar penal, pedepsele sunt mai grave si implicatiile la fel: imposibilitatea de a fi ingajat in anumite domenii: sanatate, invatamant, domenii financiare, asistenta sociala, etc, posibile greutati in a calatori in anumite tari e.g Mike [cetatean britanic fara cazier] poate calatori fara viza in USA, dar John [cetatean britanic cu cazier ca la o cearta la betie i-a tras o palma nevestei care-l batea la cap sa mai lase berile si sa vina casa] va trebui sa se deplaseze la ambasada USA si sa ceara viza, si cei de acolo vor decide daca i se va da sau nu.

Iar cel putin in sistemul scotian, odata ce "rotile" s-au pus in miscare, nu merge ca "ne intelegem noi dupa aceea, ne impacam etc", politia e obligata sa trimita dosarul agresorului la procuratura, indiferent daca eu imi sustin sau nu plangerea. Nu mai vorbesc ce se intampla daca victima agresiunii e un copil - cucoana care a lovit pe cel mic are mari sanse sa isi piarda (cel putin temporar) accesul la proprii copii, pana cei de la serviciile sociale se asigura ca acestia sunt in siguranta. Adica exact cum am vazut ca au pomenit niste fete mai devreme, se pune problema ca, daca la suparare/nervi/stres a lovit un copil strain, oare ce le face copiilor ei in conditii similare. Atat politia cat si serviciile sociale au "duty of care" sa investigheze asemenea situatii, si zau ca nu e de glumit cu ele. Repet, am lucrat cu politia si am vazut exact cum procedeaza acestia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Ai dreptate DarkBendis , sint suficint de civilizati sa nu loveasca copiii altuia (nu vorbesc de zonele rau famate) dar si resprecta regulile.

ab 5174, daca in UK se respecta regulile (si in Germania, Austria, Elvetia etc se respecta reguli) cum se explica faptul ca tot au loc accidente? mai grave chiar decat ce a povestit Natalia? vb de accident nu de reactia femeii aceleia, reactie care nu are nici o justificare!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Off topic
Eu nu inteleg de ce trebuie sa claxonam pietonii cand ne deplasam agale pe trotuar cu bicicleta. Ca sa ne faca loc? Dar de ce ar trebui sa se simta obligati sa faca asta?
Ii ocolim. Iar cine nu stapaneste bicicleta bine bine, nu are ce cauta calare pe ea, pe trotuar sau pe strada. Este periculos.

Am vazut eu insami cazuri in care biciclistul a agatzat o persoana, ba chiar o cunostinta de-a mea a fost efectiv calcata de un biciclist, de a trantit-o cat colo. Nu in Romania.
Ce credeti ca a facut biciclistul? A fugit, evident. Gaseste-l! A avut noroc, ca cunostinta asta a mea se crede un fel de Xena si l-ar fi batut acolo in tara aia evoluata, de nu s-ar fi vazut. Si-a fracturat rau bratul si si-a julit genunchii si soldul.
Deci amenda, permis suspendat, puncte, samd, DA, cand il prinzi si daca-l prinzi pe vinovat.

On topic: Natalia, nimeni nu are dreptul sa dea in copilul tau, iar el trebuie sa stie asta!
Pentru a evita pe viitor situatii periculoase, invata-l pe cel mic sa anticipeze si sa franeze din timp. Unii oameni au reactii suprinzatoare. ( o paranteza: la coada la o farmacie un domn s-a zburlit la un altul din spatele lui ca de ce ii sufla in ceafa si ii da toti virusii. Cat pe ce sa se ia la bataie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

nu am suficiente metode sa aprob mesajele lui DarkBendis....accident vs intentie, pana la urma la asta se rezuma totul
Plus, cum sa ridici maa si sa sa dai intr-un copil de 6 ani? Mi se zburleste instant parul.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

mie mi se pare doar ca s-a trecut foarte usor peste "baiatul pe bicicleta a intrat intr-un copilas de 4 ani, care a fost ok", si apoi s-a trecut la aruncarea cu pietre in mama copilasului, care probabil a reactionat isteric.

chestia e ca la copilasul de 4 ani care s-a trezit cu un biciclist peste picioare, nu s-a mai gandit nimeni... el e ok, n-a patit nimic. nicio trauma, niciun cosmar... e ok sa ne calce biciclete cand suntem pietoni, pe trotuar... e doar un accident!

acestea fiind zise, sunt de acord cu antecomentatorii care spun ca daca-s reguli, sa ne tinem de reguli si abia cand suntem noi in legalitate deplina sa ne plangem ca ni s-au incalcat drepturile!

nu stiu cum as fi reactionat eu, sa fiu mama copilasului - sper din suflet ca nu as fi atins copilul de pe bicicleta, dar in starea aia de shock, nu stiu, sincer. viata mi-a aratat ca multe reactii sunt imprevizibile. insa daca m-as mai trezi si cu plangere penala, cred ca n-as sta cu mainile in san si as depune si eu plangere ca mi-a fost accidentat copilul, pieton fiind, pe trotuar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Pai ala micu NU a fost atins, de aia s-a trecut peste.
Nu a existat impact fizic intre el si bicicleta. 0, nada, niente.
Vezi postarea nataliei despre declaratia de la politie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Off topic
Eu nu inteleg de ce trebuie sa claxonam pietonii cand ne deplasam agale pe trotuar cu bicicleta. Ca sa ne faca loc? Dar de ce ar trebui sa se simta obligati sa faca asta?
Ii ocolim. Iar cine nu stapaneste bicicleta bine bine, nu are ce cauta calare pe ea, pe trotuar sau pe strada. Este periculos.

ca sa nu dea din maini cand trec pe langa ei. fac asta cand trec pe langa batranei sau copii nesupravegheati de adulti, sau oameni cu caini in lesa. Practic, avertizez.
Deci nu e "Feri incolo, pieton scarbavnic" ci e doar "Ba, vezi ca trec si io. Nu te panica, nu falfai din baston, nu chirai si nu da cainele pe mine"
sau ca sa se dea mai intr-o parte cand sunt pe respectiva banda de biciclete si ei tot pe ea. daca ei au loc sa se dea de pe banda, atentionez. daca nu se dau, ah well, ma dau eu. daca NU au loc sa se dea, (caz destul de des intalnit, pt ca au facut benzile astea cu kuru, la fel de late ca trotuarul, si unde nu e banda e masina parcata deci pe unde s-o mai ia si ala) atunci merg in spatele lui pana am pe unde ocoli si depasi.

dar un pot sa cred ca tre sa dau atatea justificari si explicatii pentru un rahat de claxon, frate, voi n-aveti biciclete?
in general intalnesc o inversunare absurda intre trei categorii: pietoni, biciclisti, conducatori auto, de parca ar fi trei caste ale Romaniei, si intrarea intr-una te exlude din altele doua.

Adica sunt singura care are si copil, si bicicleta, si masina, si caine si mai merge si pe jos? (evident nu toate concomitent)

Nu se poate sa nu ai empatie si respect pentru celelalte categorii in momentul in care faci parte dintr-una. Adica nu stiu, nu ma vad luand la injurat biciclistii la volan, zgariind masinile ca pieton, lasand rahati in urma pe trotuar cand ies cu cainele si pocnind copii pe bicicleta cand ies cu asta micu , sau ocupand banda de biciclete cu carutul parce'que, ce, n-am si io roti, de ce numai ei pe frumoasa banda verde, ia si io.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

observatii personale din parcuri:

1. Unii copii circula cu prea mare viteza pe aleile parcului sau pe cele din jurul parcului si NU stapanesc bicicleta, trotineta, rolele provocand, astfel, uneori accidente destul de grave. Se poate chiar ca, ciocnindu-se de un adult, sa cada tot ei si sa dea cu capul de pamant, sa-si fractureze o mana etc. Se poate sa dea peste un copil mult mai mic si sa-l faca una cu pamantul, sau sa-l accidenteze mai usor, sau doar sa-l sperie suficient incat sa aiba cosmaruri noaptea despre cum il calca ceva

Solutia: copiii sa fie invatatti ca plimbarea pe bicicleta presupune responsabilitate fata de ceilalti si fata de sine; sa fie invatati ca viteza este interzisa pur si simplu in spatiile aglomerate din parcuri si din jurul parcurilor, mai ales daca nu stie sa evite coliziunile/raschetarile la timp

2. lovirile celui care provoaca accidente NU sunt de dorit insa nici implicarea politiei NU e de dorit. Se cunosc toate circumstantele, contextul, antecedentele ? Stiu situatii in care un copil de 7-8 ani provoaca accidente constant in parc fie fiind violent, circuland nebuneste cu bicicleta printre grupuri de copii de 2-3 ani insirati pe aleile parcului cu masinute din alea de plastic, jucand fotbal si tragand suturi cu minge de piele capabile sa-ti dizloce capul de pe umeri pe iarba din parc, in preajma bancilor unde stau mame cu carucioare sau mame cu copii mici pe langa ele.

Eu nu stiu cine sunt personajele despre care se discuta aici, insa nu trebuie sa fim asa fermi ca dreptatea e de partea doar a celui ce reclama o situatie. Nu stim daca cele doua mame nu au mai avut "altercatii" verbale si in trecut. Sau stim doar ce ni se povesteste, nu am fost de fata acolo in parc. Asa ca ... pana nu putem auzi si opinia celeilalte mame nu putem noi stabili cine a fost victima si cine nu.

Pana la urma victimele sunt copiii aici, si unul si celalalt; unul e victima si are cosmaruri fiindca si-a luat o palma si a asistat la o cearta urata intre mama lui si cealalta mama. de ce? pentru ca nu fusese instruit sa evite viteza si sa stie sa foloseasca franele vehiculului. Si celalalt copil tot victima e pentru ca si el poate avea cosmaruri nocturne si el a asistat cum mama lui e angrenata intr-o cearta cu o alta mama.

asa ca...hai mai bine sa incercam ca parinti sa prevenim asemenea situatii educandu-ne copiii si discutand cu ei despre consecintele actiunilor mai ales cand iesim sa petrecem timp in locurile comune de joaca, in parcuri.

Mergi la inceput