copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 14
Mik spune:
Natalia, eu te intreb : l-ai invatat pe copilasul tau sa frineze ?
Si eu m-as fi i suparat daca eram in pozitia mamei care incheia fermoarul copilului mai mic (nu, nu-i dau dreptate sa palmuiasca).
Un copil care e pe bicicleta si mama nu e linga el (linga inseamna la maxim 1m-1m50) trebuie sa fie autonom si sa stie sa frineze si sa ocoleasca obstacole. In cazul povestit obstacolul (adica mama cu copilasul mic) era de ceva vreme pe trotuar - nu cred ca s-au aruncat cei doi in fata bicicletei.
Mai repet : nu lasati copilasii singuri cu bicicleta pe trotuar daca nu stiu decit sa pedaleze (si nu sa se opreasca la timp). Mai sunt si altii care au voie sa circule sau se afle pe trotuar.
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Nu vad crize de nervi la masinile parcate care blocheaza trotuare intregi, dar palmuim copii de sase ani si gasim si scuze pentru asta! |
Au fost sute de posturi despre masinile parcate pe trotuar , si mamici indignate ca nu pot sa mearga in siguranta. La fel despre ciini.
Dar cind e vorba sa mergem cu bicicleta pe trotuar, subit este voie si PIETONUL e de vina.
Mai, mai numai altii au voie
Natasa spune:
Nu m-ai inteles, AB, nu spuneam decit ca trebuie sa invatam sa ne toleram unii pe altii in conditiile date. Daca nebuna aia a palmuit un copil care a frinat pina in picioarele copilului ei si nu l-a lovit, atunci o sa spuneti ca si aia de l-a injurat pe fi-miu care a trecut pe linga ea cu pardon si multumesc, avea tot dreptul sa reactioneze asa. Si cu masinile parcate aiurea e altceva, de revoltat se revolta toata lumea in scris, dar de un sofer barbat si cu ceafa groasa nu se ia nimeni, dar intr-un copil de sase ani dam palme si avem si justificari pentru asta!
ab5174 spune:
citat din mesajul lui natalia_nica La un moment-dat s-a oprit cu bicicleta in picioarele unui alt copil de aprox. 4 ani, caruia maica-sa ii incheia fermoarul in mijlocul trotuarului, iar copilul meu nu a franat destul de repede. |
S-a oprit in picioarele copilului, nu LINGA picioarele copilului.
Natalia a mai schimbat un pic povestea, cind a vazut ca anumite persoane nu sint de acord nici cu atitudinea copilului ei.
Nu nici soferul care parcheaza pe trotuar, nici biciclistul nu au nici o scuza .....la fel ca si mama care a lovit copilul (care e chiar de condamnat).
Dar daca sint reguli hai sa le respectam, nu sa cerem numai de la altii .....cu scuze ca e singurul loc de dat cu bicicleta ......si pentru mama aia poate e singurul loc aproape de casa de plimbat.
Natasa spune:
Exact, ala e singurul loc in care ne putem plimba pe jos sau cu bicicleta si trebuie sa invatam sa convietuim. Daca se intimpla un accident, adultul raspunde, plateste etc. Oricum, pot face pariu pe orice ca daca in locul copilului de 6 ani se oprea in picioarele copilului un adult neatent, mama nu-l lua la palme si nu mai avea reactii de panica si ghici de ce? :)
Lala_D spune:
citat din mesajul lui Natasa daca in locul copilului de 6 ani se oprea in picioarele copilului un adult neatent, mama nu-l lua la palme si nu mai avea reactii de panica si ghici de ce? :) |
Poti sa spui si un copil de 12-14 ani chiar, nu numai un adult.
S-ar fi "gandit" de 2 ori inainte sa ridice palma. Ca unul de 12-14 ani putea sa fie cat ea de "mare" si eventual sa riposteze.
Natalia a facut plangere la politie, daca copilul ei nu ar fi avut voie legal ( dupa cum se tot insista pe aici) sa se plimbe cu bicileta pe trotoar, politistii ar fi amendat-o prima data pe Natalia ca doar se "autodenuntase".
Natalia, ai primit amenda? Ti s-a spus ca nu-i legal sa mearga pe trotoar pustiul de 6 ani cu bicicleta?
ab5174 spune:
Eu am vazut ca aici in Uk regulile sint facute si sint respectate, nu respecti platesti (si te cam ustura).
Cind si in Romania se vor respecta de catre apropate toata lumea .....poate putem sa spunem ca este tara civilizata.
Asa stam si ne tinguim pe forum, cind si noi incalcam reguli.....dar avem asteptari de la altii.
J.D. spune:
Daca se respecta asa bine legile in UK, spune/ne cate mame ar fi lovit copilul alteia intr/o asemenea situatie.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui J.D. Daca se respecta asa bine legile in UK, spune/ne cate mame ar fi lovit copilul alteia intr/o asemenea situatie. Finn Constantine 15.10.2009 si Euan Tudor 04.05.2012 |
Habar nu am, ca nu ma ocup de statistica....dar sint sigura ca ar fi trase la rasoundere ambele mamici.
Dar aici regulile sint respectate, de catre marea majotitate a polulatiei.
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Habar nu am, ca nu ma ocup de statistica....dar sint sigura ca ar fi trase la rasoundere ambele mamici. Dar aici regulile sint respectate, de catre marea majotitate a polulatiei. |
si copiii de toate varstele se plimba cu biclele pe trotuare fara sa-i aresteze nimeni....si chiar o fac haotic, trebuie sa te feresti si sa ii feresti...asta apropos de reguli...