suzeta la bbii alaptati
pitic are 6 saptamani;
familia ma tot bate la cap ca i ar trebui suzeta, ar fi mai usor de linistit cand eu nu sunt acolo si el e mancat, deci nu plange de foame; sau si cand sunt eu acolo dar nu pot raspunde instant cererii lui de atentie pt ca ma ocup de cel mare (cel mare avand totusi 3.5 ani, adica nu foarte mare)
eu recunosc ca sunt destul de contra.. poate nu asa rau ca la primul copil dar oricum...
pe de o parte inteleg rationamentul celor din jur cand vb de necesitatea ei, dar pe de alta parte nu imi e prea clar cum ii mai dai la cerere san (pt ca ziua si noaptea suge la maxim 2-3 ore dar seara, dupa 18:30 si la juma de ora) dc de fapt ii dai suzeta etc
m ar ajuta ff experienta mamelor care au alaptat/alapteaza si ai caror bbii au si suzeta
Raspunsuri
roxanaz spune:
Patrick a fost alaptat exclusiv pana la 4 luni - si a iubit-o si pe suzi. Eva pana la 6 alaptat exclusiv, dar a urat-o din prima secunda pe aia de plastic
si alaptati la cerere, fara program. dar depinde mult de copil, Patrick a avut din prima zi o regularitate in supt, Eva.. haotica
incearca. daca o vrea.. o vrea. daca nu... nici nu ai sanse sa il convingi.
R
andacos spune:
Conteaza mai putzin ce spun cei din jur,copilul e cel ce decide daca o vrea sau nu!
Al meu n-a suportat-o!
Insa mi.-a fost dat sa vad,copil alaptat pina la 18-19 luni,care nu a vrut niciodata suzeta,insa la virsta asta mama i-o ofera!Copilul o ia,e drept ca nu l-am vazut prea des cu suzeta(oricum nu e treaba mea)insa ,cum e cu oferitul suzetei la virste de astea "mai mari"?
Dana
AgnesLuca spune:
Fiica-mea a fost alaptata exclusiv pina la 6 luni si 1 an si 10 luni in total si a avut suzeta. Nu e nici o problema cu alaptatul la cerere, fii linistita ca daca vrea tzitzi o sa-ti arate el chiar daca ii dai suzeta. La fel cu nevoia de apropiere, n-o sa se multumeasca el cu suzeta daca de fapt vrea la tine in brate.
Oricum, posibil sa nu vrea suzeta de loc.
oanap85 spune:
eu pot sa spun ca pentru mine suzeta mi-a fost si imi este un real ajutor
altfel statea numai cu titi in gura:)
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
J.D. spune:
cel mic accepta suzeta numai cand e in ergo, altfel o scuipa cat colo. suzeta reduce riscul de sids, nu stiu de ce o consideri sperietoare.
ancamak spune:
strumful meu a fost alaptat un an si opt luni, dar suzeta a refuzat-o categoric. Cand era mai marisor a descoperit una si se juca cu ea.
aschiutza spune:
Juniorul meu a fost alaptat pina la 11 luni si nu a vrut suzeta sau biberon.
Uneori mi-as dori sa fii luat insa suzeta, pt ca el isi baga doua degete in gura si de obiceiul asta il voi scapa mai greu decit de suzeta .
Zic si eu ca ceilalti, daca o vrea o ia, daca nu, nu. Nu il obliga sau insista. Da, e mai greu de linistit fara suzeta, mai ales de cei "straini" (adica nu de tine sau de sot).
ina.click spune:
nu i-am oferit lui Alex, din diverse considerente ...pe care nu le discut aici, pt ca NU e un thread pt mamicile anti-suzeta :P
A descoperit una pe la baietelul unei prietene si a tzocait si el din ea , pe la 1 an jumatate.
Dar parea m mult intrigat si imitativ.
ali24 spune:
pe mine m a ajutat f mult de cand a acceptat suzeta.e clar mai linistit si nu mai ma foloseste pe mine pe post de.daca ii e fomica va cere tzitzi stai linistita.pana nu a descoperito nu statea in carut sau in pat decat daca dormea ei acum sta si cate o ora la plimbare si nu plange si tare bine e.nici la mine primul nu a acceptato si imi pare rau cand vad acum ce usor e asa
crisspy spune:
Porumbita incearca in prima faza sa vezi daca o accepta. Razvi a fost pe LP din prima si a acceptat suzeta din prima, insa Andra fiind alaptata a refuzat-o, precum a refuzat si biberonul.
Verisoara mea are un bebe de 6 luni alaptat, a acceptat suzeta in primele 2 luni dupa care nici sa o vada.
Sunt variante si variante, insa copilul decide.