Buburuze se 2009 **35**
Raspunsuri - Pagina 13
Picky_toto spune:
Salutare
Iar ma bag ca musca-n lapte dar nu m-am putut abtine sa nu o incurajez pe Alina . Matei nu cred ca are autism, ca sigur ai fi observat anumite semne.. tu iti cunosti cel mai bine copilul si ai fi simtit ca nu-i ceva ok..insa dupa parerea mea autismul nu-i o boala grava ci din contra un copil cu autism are nevoie de o atentie mult mai mare, iar daca o educatoare a pus un verdict asa la ochi, eu cred ca aceea femeie nu are ce cauta sa lucreze cu copii..si ptr informatia si un copil cu autism are voie la o gradinita/scoala normala...si cum va lucra cu el acea fundatie? ..
Simina insanatosire rapida nepotelului si multi pupici la puiuti tai.
madyrizi spune:
whattttt??? mai, Alina, pupezele astea de la gradinite deja au luat-o pe aratura. eu cred ca au primit toate "educatele" la gradinite din lipsa de personal. zau ca as lua-o nitel la suturi, pe bune. eu deja ma gandesc la una din educatoarele celui mic s-o reped nitel, daramite sa-mi mai si spuna ca are copilul meu nu'sce inventie de-a ei...
una din educatoarele lui mihaita s-a trezit sa le spuna la socri, cand s-au dus sa-l ia, ca nu mananca, plange, nu vrea sa faca nimic... si alte laude din astea. o s-o trag deoparte luni si o sa-i spun ca eu vin sa-mi aduc copilul in fiecare dimineata, asa ca poate discuta cu mine ca io-s parintele.
eumada spune:
Las` ca in grupa fiica-mii toti sunt revoltati...adica cei mici...Eva care papa singura refuza sa manance, sa se joace cu ceilalti oricum ei ii plac copiii mai mari nu soriceii,nu vrea jucarii...sta botoasa si cu botic....
madyrizi spune:
eu sunt convinsa ca si al meu face exact ca eva, dar daca nu as merge la gradinita as mai zice. asa sunt in fiecare dimineata la dispozitia lor ca sa discute cu mine, sa-mi spuna ce nu e ok si ce putem remedia, eventual si cum.
este normal ca un copil mic, desprins din mediul in care se simtea insiguranta, sa se revolte si sa nu se comporte normal.
daca eu inteleg acest lucu, cu atat mai mult un educator care are o anumita experienta si are si ceva psihologie infantila facuta prin facultate (sau macar modul pedagogic).
eu sunt constienta ca a fost si este "baiatul mamii", ca a fost rasfatat si cocolosit, dar cred ca toti copiii mici sunt asa.
eumada spune:
Mai,eu am zis ca aici la gradinita asta toti educatoarele si ingrijitoarele o cunosc bine pe mama si se straduiesc din rasputeri sa o adapteze,se sperie cand refuza manacarea....e doar revolta unor suflete mici bulversate.Aseara Eva a cerut in parc,am dus-o impreuna cu mama mea...si doua ore a plans si a cerut acasa la bunica....m-am speriat,niciodata nu a plans atat de neconsolata....a avut izbucnirea aia de suflet plin...apoi s-a inveselit,s-a jucat si chiar a zambit ceea ce nu a mai facut de luni.....
La gradi e cuminte,politicoasa,toti au remarcata sta,dar plange foarte tare cam odata la doua ore....adoarme singura de ciuda si circul incepe la 15.30 cand incep sa vina parintii.Sotul ajunge la trei jumate,dar o gaseste necajita si plangand....acasa e revoltata si botoasa si fiind leoaica...va dati seama.Eu sunt terminata si de felul meu sunt foarte rezistenta la nervi.
Lali_mete spune:
Neata fetele!
vrea cineva?
Azi l-a dus sot e paul la gradinita,sa vad cu ce impresii se intoarce, ca eu m-am intors in fiecare dimineata cu sentimente contradictorii. L-am lasat plangand de fiecare data, ieri si azi a inceput sa planga de cum a vazut ca ii pregateam hainutele. Doamnele educatoare mi-au spus ca se linisteste repede dupa ce plec eu ,dar plange si in cursul zilei dupa mine, vecina,baiatul vecinei,Teodora,si dupa toti de care isi aminteste. Nu ii place sa stea inchis acolo , cred. Il intreb de ce plange si plange si mai tare,nu spne nici un motiv,asa ca sunt convinsa ca plange impresionat fiind ca plange toata cladirea. Efectiv se aude n plans general cand ajungi dimineata acolo. Ieri era asa liniste cand ne-am dus sa il luam! Mai erau 5 copii ,cu tot cu Paul,se jucau cu lego si ascultau "casuta muzicala" . Paul radea cu un copil,cu care se mai intalnise in parc de multe ori inainte sa inceapa gradinita. De fapt cu jumatate din grupa se mai jucase de multe ori inainte,dar na,atunci erau si parintii,pe cand acum erau singuri.
Va pup,revin, acum ma apuc de trebi !
alynta27 spune:
Buna! Multumesc de incurajari! Ma bucur de progresele de la gradi ale copiilor! Asa e la inceput-mai plang,nu mananca!
D-na educ. are master in psiho si cica a lucrat cu copii cu probleme. Pe mine ma deranjeaza ca-si pun etichete- vezi ca-s scolita! Si eu am ce eticheta sa-mi pun, dar nu mi-a placut niciodata asta! Consider ca pentru a fi OM nu ai nevoie de studii postuniversitare!
Evit sa ma cert-pana imi ajunge cutitul la os. Eu voi mai avea inca un copil in acea gradinita, posibilitate sa merg altundeva nu mai am. Sunt constienta ca nu am un copil comod, dar dreptul la educatie il au toti. Ma irita iarasi pretentia de adaptare din prima! El deja e mai linistit!
Alta faza: la plecare, finnca el nu prea vb i-am aratat sa faca "pa" cu mana, la care ea a zis ca trebuie sa zica "la revedere". A doua zi nu am mai pus copilul sa faca/zica nimic. Am salutat-o doar eu si gata! Cu siguranta ca daca ii faceam un cadou pana acum statea altfel problema!
eumada spune:
Eva e singura care la trei juma plange...dupa tati...toti urla mama ea...tata,cand vine tata?
Pe mine ma bate acasa....cu palma la picior...na na ca o duc acolo,pe taica-su` il impresioneaza cu lacrimi si el e mai moale,asa.....per total is amarata ca plange pana nu mai poate....
Picky_toto spune:
La multi ani Mady!
Cum ati procedat la intarcare? Ati avut dureri? ce ati facut?
Alina la revedere? in loc de pa? ..pretentii mari are respectiva pacat ca lucreaza cu copii..eu i-as recomanda sa-si schimbe meseria.
Mada lasa ca o sa-i treaca si o sa inceapa sa-i placa la gradi.
Lali si ce a zis sotul?
Anna