Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 15

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Happy, cum a fost noaptea?

Ronina, m-am uitat pe la "tetinele" de formare/antrenament pentru canute la avent si scrie ca cele moi sunt de la 6 luni, iar cele tari de la 12 luni.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

eu am luat canuta cu cioc moale de la primii pasi, vroiam doar sa vad daca are rost sa investesc in ceva mai scump sau nu. Si Adrian chiar bea cu ea, scrie ca e de la 3 luni, nu curge dc o tine invers. I-am pus f putina apa, doar asa sa se invete sa foloseasca pe cand o fi nevoie. Bea doua guri apoi se stramba tare la mine si eventual mai scuipa pentru ca nu-i place Oricum nu vreau eu sa bea musai apa, ci doar sa se obisnuiasca si sa stie de unde sa bea cand o fi cazul.

Chiar, cata apa au nevoie dupa ce incepem diversificarea?

tala, ce frumos, al doilea dintisor deja.
happy, cum a fost noaptea? Al meu desi mai are zile proaste, si reprize de plans, vad ca noptile au ramas linistite.. inca.. Nu stiu cum rezistati voi, dar cand il apuca plansul pe al meu, ma termina psihic rau de tot. Am si avut noroc de un copilas cumintel, si nu am apucat sa ma calesc, dar pur si simplu nu suport sa aud ca plange

Cele care aveti probleme cu vederea, v-a fost afectata in sarcina/alaptat? Din timpul sarcinii am observat ca sunt ceva probleme, dar citisem ca se poate intampla din cauza progesteronului si am lasat-o asa, dar de cateva zile ametesc rau de tot si vad tot mai prost, chiar daca am ochelarii pe ochi Vroaim sa las controlul pentru cand termin cu laptele, dar se pare ca e musai sa merg curand.

Mami de Adrian, 31.03.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Pup fetele!

Ronina, eu stiam ca dupa 6luni e musai sa incepi diversificarea.. Bafta cu linguritele alea! O idee.. daca nu-ti ia din lingurita, incearca sa-i dai cu degetul tau, putin cate putin, ca ma gandesc ca-l suge si ia automat si niste papica..

Ladyx, si mie mi se pare ca vad mai prost, acu nu stiu daca e din cauza sarcinii sau pur si simplu mi se agraveaza miopia (la ultimul control acu' 2-3 ani aveam -0.5)

Dara, nu-i bai, te sunasem ca eram la farmacia Tei si intrasem in panica.. Eu cica trebuia sa incep cu mar+biscuiti insa toti aveau zahar si parca imi aminteam ca nu trebuie zahar de acum. Am luat pana la urma, insa m-am hotarat sa nu-i dau. Azi incep diversificarea, cu mar (simplu). Daca nu ia in greitate sapt asta cat trebuie, ii bag si cereale in mar. Peste 2 saptamani ii bag si piureul de legume.

La noi inca nu se vad dintisorii.. Cusrca, sa nu-i zici Matildei ca noi suntem mai incetisori, asa.. :) Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dana, eventual da sms, era galagie mare fix atunci cand ai sunat si dupa aia n-am reusit sa prind moment sa sun, decat noaptea tarziu. Da, nu prea trebuie zahar acum.

Daca vreti s-o ajutam pe Titi: http://www.okazii.ro/catalog?user_list=imre4ramona
si are produse si la bazar la desprecopii


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Multumesc dragelor pt aprecieri. Mirela ai dreptate, sunt putine pozele, dar inca nu le-am primit pe cele de la participanti (pe care ma bazez tare).
Ioana tot vroiam sa-ti spun: in sarcina am luat supliment de fe si dupa, pana acum o luna. Sfatul dr hematolog a fost sa nu il iau pe stomacul gol. Acum, ca ii dau Matildei, tin cont de asta si ii dau dupa ce suge putin, sau o alaptez imediat dupa. Insa nu m-as baza numai pe aportul de fe din carne (pe care noi o vom introduce mai tarziu si oricum putin) si nici pe cel din legume pt ca nu stiu cat le va manca. Recomandarea pediatrei noastre este pana la 2 ani si o voi urma. Lui David nu i-am dat si la 1 an si ceva l-am gasit cu deficienta de fe.
Anca va invidiez pt concediul vostru si mai ales pt curaj. Eu sunt inspaimantata de-a dreptul cand ma gandesc la orice calatorie cu masina pt ca Matildei chiar nu-i place, din pacate. Multumesc pt informatii, esti o mamica fff preocupata si documentata
Mirela voi aveti de anuntat vre-un dintisor ceva, la cum s-a anunta noaptea? sper ca ai apucat sa dormi si tu putin si pisicuta ta.
Acu te vazui Cuscra . Nu-ti face griji, deocamdata ne plac baietii fara dinti ca si noi suntem cam grasute si fara talie

daca vrei o sa scriu aici niste retete de biscuiti facuti in casa (din cartea "Copilul vegetarian"), sau mai bine le scanez.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Tala am pus pe docs doua carti, copilul vegetarian si inca una mama si copilul pt cine este interesant sunt o gramada de retete dar si alte informatii utile.

Am fost la control nu este nici o problema la sold.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

buna fetelor!
Tala tu ii dai Matildei fier haussman? nu mai stiu care din voi...cum ii dai o luna si apoi o luna pauza, noi am terminat prima luna si bineinteles am uitat cat fac pauza, doar in 9 sept ma mai duc la dr sa intreb.
Cristina ma bucur ca e ok fetita, stiu si eu prin ce am trecut cu gandul ca ar putea avea ceva la sold.

la noi ploua marunt,deci se anunta o zi de stat in casuca.
o zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, imi place de Matilda ca stie ce vrea, ce-i place si ce nu! Nu mai stiu sub ce forma ai zis ca se da fierul la bebe si de cand :(
Eu sunt ca tine cu Miruna cu masina :(

Link la cartea Copilul vegetarian pusa de Cristina, multumim Cristina!
(pentru acces mai rapid)
https://docs.google.com/file/d/0B7zzZviLhA72VDI0MU5aVE5ESGM/edit

Am gasit la Auchan Pomes Potes recomandate de J.D. si Buburuza, parca, 15 lei 4 plicuri de papa, mere simple si mere cu pere.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Dara: wow, deci escapada a fost pe motor nasol totusi pe canicula. Oh, bine ca ai zis de canute, deci eu insistam aiurea cu ciocul tare noroc ca m-am prins repede ca nu-i place si am pus-o deoparte. Parca la borcanele ziceai ca poate sta 3 zile deschis in frigider, e valabil si pt cele cu fructe sau doar cele cu legume? Fructele ma gandesc ca se oxideaza mai repede, insa astea din borcanel nu stiu cum sunt facute sa stea si poate la ele merge tinute o vreme in frigi.
Tala: tzac pac si-al 2-lea dintisor, bravo! E bine ca a iesit fara plansete. Stiu ca nu mananca ei mare lucru dar mananca totusi echivalent cu necesarul lor, necesarul de fier e direct proportional cu cantitatea de sange din corp care e direct proportionala cu greutatea. Un bebe de 6-7 kg nu are nevoie de acelasi necesar de fier ca un adult de 55 kg sa zic, deci teoretic s-ar descurca din alimentatie daca ar manca cat mananca un bebe la varsta ei. Cel putin si picaturile de fier noi le-am primit sa le administram tot asa echivalent cu greutatea, o picatura la kg corp / zi. La fel ii dadeam si eu fierul chiar inainte sa suga, pt a-i proteja stomacelul, desi eu stiu ca fierul nu se absoarbe decat in mediu acid. Cel putin eu atunci cand am tratat gastrita am oprit fierul, dr. de familie mi-a spus ca degeaba il mai iau ca nu se absoarbe concomitent cu pansamentele gastrice. Insa n-am renuntat la ideea de supliment, vreau insa sa ajung din nou la homeopata sa vad daca nu exista ceva care sa ajute absorbtia fierului fara sa produca aciditate.
Anca: nu ai de ce sa pornesti diversificarea cu emotii, bebeii sunt diferiti, daca mananca putin nu inseamna ca nu va accepta alt gust decat lapticul. Din contra, Bianca e atat de indragostita de gustul de laptic si de statul la san incat cred ca asta e motivul pt care nu accepta altceva, nu e proasta sa dea pasarea din mana pt cioara de pe gard Si eu sunt tare incantata ca ne-am cunoscut, sunteti o familie tare tare frumoasa
Happy: cum mai sunteti? Bianca des doarme doar 2 reprize de cate 30 min pe zi, ma distrez cand vad ca pt tine asta inseamna deloc Mai nou si ea geme/plange in somn, ma duc la ea in tromba si cand colo o gasesc cu ochii inchisi, banui ca vine si la noi un dintisor curand, vedem.
Lady_X: nu stiu nici eu cat ar trebui sa bea bebe diversificat, dar oricum probabil va bea cat vrea ea nu cat imi propun eu sa-i dau Legat de plans, da, e nasol, si pe mine ma oboseste psihic, si din pacate am avut parte la inceput de el la greu, mai ales ca Bianca plange cu tipete de te doare sufletul. Acum plange doar cand e obosita sau mai nou cand insist cu mancarica. Dap, si eu am nevoie de un consult oftalmologic, l-am si programat o data dar am intarziat 10 min si intrase dr. in operatie asa ca n-am mai stat ca eram cu Bianca dupa mine. Sper sa ma mobilizez din nou.
Dana: multu', am incercat si degetul, nu vrea si pace.
Cristina: bravo, ma bucur ca sunteti bine cu soldul, tot asa vesti bune sa primim!

Eu m-am mai relaxat cu papica, acum ca mi-am ales un plan de bataie. Nu, nu mananca mai bine, estimez ca a inghitit cam 2-3 grame azi in a 9-a zi, dar nu are rost sa ma stresez ca nu ajuta la nimic, mergem inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

SURPRIZA M-AM INTORS!

Fetelor vreau sa va multumesc PENTRU TOT SPRIJINUL SI INTELEGEREA PE CARE MI-ATI ARATAT-O cand v-am spus problema lui Edu si a mea.
Sotul m-a sfatuit sa ma intorc langa voi pentru ca doar intr-un grup iubitor ca al nostru se pot depasi problemele.

Pe scurt situatia e cam asa.... neurologul l-a diagnosticat cu o intarziere in dezvoltare de o luna si am inceput kinetotepia( cea clasica as vrea sa fac cea recomandata de Corina- cea facuta de Sabina terapia Vojta dar in Ploiesti nu exista nici un specialist ) si se vad niste progrese... Edu se roteste de pe spate pe burta ...sta pe burtica cu capu sus si se taraste usurel mai ales din picioare.
Problema cea mai mare ramane nefolosirea manutelor cauzata de o hipotonie axiala care sper si ma rog la Dumnezeu sa o putem repara prin kinetoterapie. Edu nu isi foloseste mainile decat pentru a le roade si a le baga in gura. Nu intinde mana dupa jucarii nu pune mana pe nici o jucarie si nici nu le foloseste pentru a se roti sau a se tara. Nu stie sa si le puna jos spre a se ridica pe palme.
Cauzele sunt multiple( lipsa oxigen la nastere, operatia de stenoza hipertrofica de pilor) ...inca nu a disparut reflexul Moro...pumnii inca ii tine stransi si palmele deschise sunt exceptii.

O sa mai acord credit inca 2 saptamani kinetoterapiei si apoi o sa consultam un alt neurolog pentru o a doua parere. Probabil o sa mergem si la oftalmologie sa facem si un fund de ochi(poate de aceea nu este interesat de jucarii). Pana atunci kineto de 5 ori pe saptamana si speranta in DUMNEZEU!

va pup..revin cu mai multe informatii cand ma lasa mandru... e ciufy de la dinti... o urmam pe Matilda... avem 2 dinti seriosi.

Azi am inceput si noi diversificarea cu suc de morcovi...cateva lingurite din care a scuipat jumatate. Poate un inceput bun

Mergi la inceput