"Dinozaur tigan" gasit in Franta!
Raspunsuri - Pagina 7
b.nica spune:
Nu inteleg Andacos ma insulti si gata, imi iau jucariile si plec?
Poate macar ma lamuresti unde te-am dezamagit!
Ai citit bine postarea mea de inceput?
Glicina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Vezi Victoria ce nu inteleg eu in legatura cu comunitatile de romani din strainatate? Este lipsa identitatii care nu are nimic in comun cu infractorii romani care bantuie pe acolo! Romanii care isi vad de treaba si se remarca in strainatate trebuie sa propage mai mult identitatea romaneasca! Stiu f. bine ceea ce vrei tu sa spui, stiu ca multe scursuri au intins-o ca sa faca furaciuni acolo pt. ca aici era cam "sec"! Dar nu la asta m-am referit cand vorbeam de comunitati. Romanii au destule motive ca sa se uneasca si sa combata alaturi de autoritatile locale infractionalitatea si sa-si arate CALITATILE si BUNATATEA! Cred ca initiativa le lipseste! |
bnica, daca as fi malitioasa te-as intreba in ce fel ai propagat tu aceasta identitate, de fiecare data cand ai iesit din tara. Dar nu sunt.
Uite, sincer si cu mana pe inima iti spun, pe mine m-a preocupat mai mult sa fac ce era de facut in primul rand pt mine si pt familia mea, problema identitatii n-a fost chiar prioritara, cel putin in primii 7-8 ani de strainatate, fiind in acelasi timp f corecta cu tara care m-a primit. Vezi tu, omul, nu neaparat romanul, se ia cu viata. Adica ia viata ca pe-un intreg, nu face neaparat un puzzle, in care una dintre piese sa fie obligatoriu identitatea. Zau, nu e cazul sa le bati obrazul romanilor din alte tari, ca tu chiar nu ai cum ghici modul in care fiecare se raporteaza la identitatea nationala. Am vazut ca vorbesti despre unguri. Pai de cate ori guvernul maghiar a luat pozitia calului care bea apa in fata altora? Cati ani a fost Ungaria pasalac turc? Daca am mai spus ca romanului ii place sa fie balcanic, mi-am luat si ceva rosii. Mda... Eu inca mai visez la momentul ala in care romanul sa uite ca are un deget aratator in plus si sa urmeze exemplul altora de-au reusit. Si-al de-acasa, ca eu, pe-afara, sunt minoritate, fac ce pot :) Bunaoara, daca nemtii, imediat dupa razboi, si-ar fi plans soarta sau s-ar fi multumit sa se scalde in piscina proprie, ce-ar fi fost?
Si sa fiu si on: ce pozitie au autoritatile de la Bucuresti in privinta numelui dinozaurului?
Si tot on topic: nu pot sa nu remarc cat de sensibili au devenit romanii si cum au ei pretentia sa fie respectati, eventual fara reciprocitate. Si se vede treaba ca-n Ro chiar nu sunt cunoscute bancurile pe care le fac francezii la adresa belgienilor.
Oameni buni, pe francezi ii doare fix la motul de la basca de orice alta natie, ei se cred cei mai grozavi si basta. Deh, superioritatea colonizatorului... Aruncati un ochi in istoria nu f indepartata a Frantei! Abia atunci veti intelege ca ofensa nu-i dintre cele mai grave.
Glicina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Cu dinozaur fara dinozaur eu atat as vrea sa mai spun pe acest subiect acelora care au plecat din tara: LASATI LOC DE INTORS CA NU SE STIE NICIODATA! |
eu as zice sa nu doresti raul altuia, ca nu se stie niciodata
Rufus spune:
Mai, dar asa, ca o curiozitate: scotienii se supara pe seama zgarcieniei lor "proverbiale"? Sau rusii pe betia lor? Si mai sunt exemple...
Rufus, Tora si iadele
sm spune:
B.nica tu esti suparata pe comunitatea din Franta ca nu a luat pozitie, eu sunt suparata pe ambasadorul roman in Franta ca e platit sa isi faca treaba si nu o face. Ca in Franta nu este o comunitate romana foarte unita sunt de acord cu tine. Ca francezilor le place sa faca bancuri pe seama belgienilor e drept au si ei placerile lor, chiar daca eu ii apreziez foarte mult pe belgieni, nu o sa pot eu sa-i inschimb pe francezi asta este istoria lor.
Dar sa revenim la problema ta cu dinozaurul - din punctul meu de vedere Ambasadorul Frantei - a carui activitate nu o cunosc deloc si nici nu se prea vede ce face pentru Romania- trebuia sa ia o pozitie. Ce a facut? Ce a facut in problema cu tiganii?
b.nica spune:
Sm sincera sa fiu ambasadorul ca diplomat chiar nu putea nici macar sa le bata obrazul.
Comunitatea stiintifica din tara putea cel mult sa intrebe care au fost criteriile de alegere a acestei denumiri....ciudate.
sm spune:
b.nica, omul de rand nu poate el nimic face sau e prea greu si prea multa energie pentru a face ceva ce este in functia unui om care este platit pentru asa ceva.
Canalul de televisiune nationala francez France2 a facut un reportaj destul de urat despre romania. Intr-o seara vazusem ca pe acelas canal de televiziune unul din realizatori al jurnalului de seara se cheama Daniela Suteu ( pentru mine acesta este un nume romanesc). La inceput am fost si eu un pic surprinsa cum un roman a lasat sa se difuseze un astfel de reportaj sau cel macar sa fi facut un reportaj care sa arate adevarul despre romania. Dar apoi am inteles de ce sa-si puna ea postul in joc cand sunt sute care profita despre aceasta imagine proasta.
Madanic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Aici e problema, b.nica: romanii cinstiti nu se aduna... nu stiu de ce. Probabil ca toti gandesc ca si mine, ca in comunitate, aia de se aduna la picnicurile romanesti , sunt infractori, scursuri, si prefera sa se imprieteneasca cu nativi. Prefera sa mearga la oktoberfest, la ribfest, la Festival of Friends, decat la un picnic romanesc... tocmai ca sa evite scursurile. Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia! VICTORIA |
Nu cunosc realitatea din Canada, insa aici in Seattle noi avem o groaza de cunoscuti romani si facem sarbatorile in comunitate. Cercul nostru este format mai mult din profesionisti din IT, si o parte din comunitatea medicala. Exista si comunitatile religioase penticostale si Martori, de care suntem oarecum izolati, foarte mari. Am ramas socata sa vad steagul Romaniei si harta romaniei facuta din flori pe un deal in Kirkland (in cartier sunt majoritari romani de cult penticostal).
Nimeni din cercul nostru nu a avut probleme cu legea pana acum. Si sunt sigura ca nici romanii penticostali nu au avut probleme cu legea.
Comunitatea romaneasca din Seattle ridica in momentul acesta din donatii o biserica ortodoxa, pana acum slujbele ortodoxe se tineau intr-o biserica apartinant cultului rusesc, sau in biserici inchiriate. Comunitatea incearca sa pastreze legatura, obiceiurile romanesti si limba. Toti copii pe care ii cunosc vorbesc si romana.
Mergem la festivalurile din jur si apreciem alte culturi dar nu o uitam pe a noastra. Si sincer, imi place asa. M-as simti extrem de stinghera sa nu am si bucatica mea de romanism, m-as simtii lipsita de legaturi.
cristinuk@ spune:
Exact la fel e si cu comunitatea de romani de aici si la noi se construieste biserica pana acum era inchiriata una catolica toate sarbatorile le facem romaneste cu romani si participa si amici francezi ,englezi, filipinezi care sunt super incantati de mancare
Copiii romani care sunt nascuti aici au posibilitatea sa invete sa scrie romaneste invata poezii in romana si un curs de pictura toate organizate de biserica gratis Fac spectacole folclorice
Anul asta a fost un mare eveniment caritabil de strangere de fonduri unde au participat zeci de romani in buricul targului cu bufet de papica romaneasca si meniu frantzuzesc la masa
Copiii au cantat recitat dansat absolut traditional romanesc
Adultii au pus in scena o piesa de teatru
romanii care doresc au curs de franceza gratuit
Se fac diverse evenimente caritabile
Parintele ajuta cum poate diversi romani aflati in dificultate la unii plateste chiriile la altii le cauta de lucru adica daca apelezi exista solutii
Da na daca vii in vacanta aici probabil ca nu ai sa observi toate astea ....
b.nica spune:
Madanic si Cristinuca, atata timp cat Dumnezeu este cu voi si noi romanii din tara va dorim tot binele din lume!
Ma doare sufletul ca trebuie sa se duca in lume romanii ca sa o duca bine!
Daca ar pleca si copiii mei cred ca as suferii ca un caine!
Poate d'aia exagerez in postari!Avem aici toate darurile lui Dumnezeu si ticalosii ne fac pribegi!