efecte neasteptate
buna ziua
as dori sfatul vostru intr-o problema arzatoate pentru mine . doresc sa fac un fiv anul acesta , iar medicul mi-a dat lista de analize hormonale de refacut . pentru ca menstra mea vine la 60-90 zile si deja nu mai suport spihic sa astept atata vreme , m-am gandit ca iau ac pentru a veni mai devreme . am avut prima zi de sangerare si am inceput o folie de mycroginon - pe care l-am luat vreo 13 ani cu mari succese in toate problemele pe care le am .
a doua zi de pastila seara - acum 2 seri , am ajuns acasa , am intrat pe dc si am simtit ca mi-a explodat un plaman . am crezut ca mor , am inchis calculatorul , m-am asezat in pat , cum ma miscam cum incepea . nu am inchis nici un ochi ca macar am zis ca daca mor sa fiu treaza .
normal ca nu le-am mai luat .
intrebarea mea pentru voi : ce facem cu tratamentele alea tari pentru fiv caci eu iata ca nici macar ac nu pot lua . voi ce efecte urate ati avut ? cred ca as vrea sa stiu inainte sa pun in balanta . stiu ca efectele sunt individuale , dar as vrea sa stiu ce ati simtit aiurea de la medicamentele recomandate .
ps : probabil voi merge la endocrinolog sa-i expun acest aspect .
Raspunsuri
sper spune:
Analize de trombofilie ai facut? Tu spui ca iei de ani de zile AC, stiai ca sunt contraindicate daca ai trombofilie?? Nu la endocrinolog tb sa mergi ci la hematolog.
Am fumat 5-6 ani cateva tigari/zi (max 6-7) pana cand au inceput sa ma doara plamanii. Atat tigarile cat si AC nu fac casa buna cu trombofilia.
gabriela_tutuianu spune:
nu mai luam ac de 4 ani . iar de fumat nu fumez , insa suspectez ca am niste mutatii . analizele de trombofilie urma sa le fac dupa cele hormonale .
sper
sper spune:
Gabriela neaparat sa faci anal de trombofilie. Durerea aceea care ai simtit-o poate fi un semn de embolie pulmonara, stopeaza AC-rile si fa-ti anal de trombofilie. Este indicata si o investigatie mai aprofundata la plamani (RMN)
Estrogenii sunt cei mai periculosi in tratamentele care le facem, ei sunt cauza tuturor "bubelor" :fibroame, endometrioza, cancere . E bine sa fie cat mai putini in tratamente.
gabriela_tutuianu spune:
astea sigur le voi face pentru fiv-ul care urmeaza . pana atunci ma gandeam la alte chestii neplacute la care sa ma astept . adica nu credeam ca mi se va intampla asa ceva . in special ca mai luasem si apoi am zis ca am un organism puternic , dar se pare ca nu e chiar asa .