Aspirante optimiste (805)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Ramayana, cred ca 14 zile sunt suficiente ca sa nu fie fals pozitiv...Nu stiu ce sa zic, exprimarea cu sub 50 nu ne ajuta prea mult. Daca ai pierde repede, HCG ar fi mic (mai) oricum.
Moni, si eu am fost la bioenergetician...si mi s-a parut ca doar vroia sa ne ia banii...mi-a zis ca am unele probleme, dar cred ca multe se puteau ghici, iar de altele nu stiu.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramayanaa spune:

buna din nou, am tras un pui de somn si m-am trezit de sforaiturile sotului
Gabi, nu e obligatoriu sa fac toate cele 8 inseminari, atat e maximum cat ajuta casa de sanatate financiar...oricum posibil ca din cele 8 cateva sa facem si pe ciclu natural, fara stimulare, ca luna asta de exemplu am ovulat exemplar, doar cu injectie de declansare...iar pt fiv, da tot asa o sa fac, depun la casa de asigurari doar o cerere, un formular pregatit de doc, sa imi aprobe jumate din costuri, dar la fiv e pt maxim 3 incercari, iar pt a treia se aproba doar daca la primele 2 sau macar la una din primele 2 a avut loc fertilizarea ovulelor...asa au ei conditiile de aprobare...daca eram asigurati privat, prelua asigurarea complet costurile, dar ca sa fii asigurat privat trebuie sa ai un anumit venit minim, pe care noi nu il indeplinim...

Moni, aceeasi problema cu infectiile urinare o am si eu, fac des sau mai bine zis faceam des...pana am descoperit 2 lucruri: sucul de merisor (cranberry), pe care il beau de cateva luni bune, aproape zilnic cate un pahar, nu mai mult, imi ajunge o sticla o saptamana...si al doilea lucru: spalatul intim imediat dupa contactul sexual...de luni bune nu am mai facut infectie urinara, de cand ma tin consecvent de cele 2 lucruri...chestia cu spalatul dupa, era asa o chestie in capul meu, ca se zice ca sa nu te speli imediat, sa nu iasa spermatozoizii,etc..stii tu, tot in scop de procreere...pana am vazut ca cu tot spalatul dupa si facut dus si tot tacamul, la testul postcoital tot a avut ce preleva la 20 de ore de la contact...

Mergi la inceput

iar legat de endometrioza, nu inseamna endometru subtire, ci inseamna tesut endometrial care se gaseste in afara uterului, poate fi oriunde, pe ovare, pe peretii bazinului, chiar pe osul sacru, pe vezica urinara...si eu stiam ca se depisteaza doar laparoscopic, ca simptome sunt dureri mari la ciclu, uterine si in alte parti localizate, de exemplu de spate, jos (sacrale, lombare), dureri la contactul sexual, infertilitatea. La cateva ecografe, in urma cu doi ani si in urma cu un an, in incercarile mele, am auzit insa la 2 medici diferiti, la eco transvaginala exprimarea :" nu sunt semne de endometrioza"...deci probabil se poate depista mai noi si ecografic...am avut cateva puncte mici de endometrioza, care se manifestau la mine cu dureri in zona sacrala la ciclu, dar au fost depistate si indepartate la laparo...au fost atat de mici incat dr a zis ca nu e nevoie de tratament si intr-adevar nu au revenit nici durerile

Mergi la inceput

Moni, cum adica nu puteti scapa de bioenergetician?
cu homeopatia, a fost asa o poveste...m-am dus o suta si ceva de km si am platit o caruta de bani, la o tipa ce e renumita ca ajuta in probleme din astea...ne-a dat cateva bobite din alea mici, doza unica, mie si sotului, sa le luam acolo la ea pe loc, zicea ea ca le face singura...efectul a fost reducerea la zero a libidoului la amandoi, la mine la primul ciclu dupa niste sangerari masive cu un mucus f ciudat si dureri de am sunat la ambulanta, care s-au calmat doar cu ketonal fiole...am zis ca na, cunoscand principiul homeopatiei, o fi semn bun ca lucreaza organismul...atat a fost, am continuat cateva luni tratamentul la ea si in afara de faptul ca ajunsesem sa mi se scurteze ciclul de la 28 la 24-25 de zile si cu spotting muuuulte zile inainte, nu am obtinut nimic...asa ca am zis pas mai departe...

Mergi la inceput

acum tot scriu din experientele mele...
am incercat de capul meu si cu vitex, ca tot am auzit ca e bun...la fel, libidou zero...dar nu am mai avut spotting si s-a lungit ciclul la 26-27 de zile...dupa 2 luni de vitex am incetat insa sa mai ovulez, fapt pt care m-am dus la dr si mi-a dat stimulare o luna sa functionez din nou... o buna prietena de-a mea, a devenit de la vitex, de-a dreptul agresiva...deci nu subestimez de fel puterea plantelor...de atunci mi-am jurat ca nu mai iau nimic de capul meu...

Mergi la inceput

si...at least but not the last...sa ma scuzati ca v-am inundat asa cu mesaje

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni05 spune:

Ramayana, sriu ca nu e de ras, dar m-a busit rasul citind povestile tale scrise intr-un mod asa haios.

Pey cu bioenergeticianul este complicat pt ca el asa este destul de prietenos are o atitudine foarte familiara inclusiv cand vine vb de a insista, sa vina sa ne lucreze ca altfel nu mai are efect ce ne face, in a renunta la anumite alimente si tot asa.
Noi simtind si ca are o energie, mereu simtim cand ne lucreaza, mie cel putin imi e cam teama sa nu ne faca si rau, asa cum poate face si bine. Are anumite chestii care m-au pus pe ganduri. Deocamdata o mai lungim, ca nu putem ca e o perioada incarcata si peste cateva sapt cand a ramas sa ne auzim o sa ii spunem ca vrem sa facem o pauza. Sper sa fie ok, fara repercursiuni.
Nu stiu poateca snt si eu prea tematoare..

Ref la sucul de merisor e mai complicat, in RO suc de merisor natural dar natural nu din ala la cutie din comert, nu prea se gaseste, cel putin eu nu am gasit sau nu am stiut unde sa caut.
In schimb homeopata care e specializata si pe fitoterapie si altele de gen mi-a dat pt cistite tinctura Polygemma 7 cai urinare si tinctura de Iarba Neagra ambele de la Plafar, care mi se par extraordinare.
Si ca tratament de durata iau in fiecare seara inainte de culcare extract de merisor 2 ml in putina apa.
Si ma simt mult mai bine ca inainte, dar tot imi mai apar cistitele, mai rar, dar nu am scapat inca.

Ref la spalatul dupa contact asa am mai citit si eu ca nu ar avea legatura cu micutii, dar m-am gandit eu sa nu ma risc totusi :p.
Insa daca spui ca ti-ai dovedit singura ca traiau bine mersi chiar daca facusei dus trag concluzia ca treaba sa nu te speli cateva ore dupa contact nu e valabila.

Cu Vitexul iar imi vine sa rad, m-am dus eu increzatoare la Plafar si l-am cump in gandul meu asta e, treb sa mearga.
Exaltarea a durat pana cand am citit pe prospect si scria ca nu este recomandat femeilor care vor sa ramana insarcinate. M-am tot gandit cine o avea dreptate cine a scris pe forumuri si in articole sau pe astia care au scris prescriptia, pana la urma nu am mai luat si am si acum cutia intacta.

Am vrut sa iau si branca ursului si sa ii dau si sotului dar am citit pe forumuri ca au avut si efecte negative atat la famei cat si la barbati.
Deci clar nu e indicat sa luam nimic de capul nostru fara indicatiile unui medic alopat sau de medicina alternativa.

La noi in familie e traditie cu homeopatia, nu la aceasta dr, la un alt medic care din pacate a murit...la 90 si ceva de ani.
Maica-mea se trateaza de mai bine de 20 de ani pt diferite afectiuni si in anumite sit numai acest tip de tratament a ajutat-o.
Deci am incredere ca functioneaza la un mom dat, daca si medicul este unul bun si minutios, si f atent la detalii.

Spun medic pt ca atat dr la care s-a tratat maica-mea atatia ani, chiar si eu cand eram copil, cat si dr la care merg acum, sunt fosti medici generalisti care au fost dezamagiti de medicina alopata, au inceput sa studieze homeopatia, au profesat in paralel si una si alta pana cand s-au convins ca homeopatia este mult mai eficienta si sanatoasa.

Insa stiti bine ca dupa atatea dezamagiri si dupa toate fazele de depresie posibile (cred ca nu mai sunt altele, sper) incerci absolut orice, tocmai de aceea am decis sa merg in paralel cu ambele tipuri de medicina, spunandu-i insa honeopatei astfel incat sa nu se anuleze tratamentele unul pe celalalt.

Daca mi-oi mai permite o sa incercam si reiki, o col mg cu copilul si este multumita, cica ar fi ajutat si cupluri sa faca bebei.
Teoretic rau nu ar avea de ce sa faca pt ca practic se lucreaza cu energie pozitiva si lumina sa echilibreze campul energetic al organelor deficitare.

Om vedea, intai sa ne refacem toate analizele cat mai amanuntit si in functie de rezultat vedem daca ne permitem sa ne tratam pe toate caile in paralel sau alegem doar una...

Sa aveti o seara frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni05

Monique, ce spui tu ma pune pe ganduri.
Stiam ca endometrioza inseamna intr-adevar o pelicula, daca o putem numi asa, care se depune pe diferite organe chiar si pe stomac, dar nu ca se hraneste cu hormoni.
Tu cum ai depistat-o? Ce analize ai facut?
Pff, sper sa reusesc sa fac mai repede rost de bani si sa merg la un dr competent care sa dea de cap si pb noastre.
Mie cand mi-a facut a n oara ecografia transvaginala ex-medicul meu ginecolog, mi-a spus ca am endometrioza, si cand am intrebat ce este mi-a spus ca am endometru subtire.
Ulterior cand am vb cu un alt dr, generalist de data asta, mi-a spus ca daca as avea endometrioza as avea si alte simptome dureri de stomac spre ex, daca se depune pe stomac.
Eu fac de multi ani, foarte des cistita si nici un medic nu i-a dat de cap, nici ginecolog, nici urolog si nici un alt doctor, oare endometrioza daca se depune pe vezica poate da astfel de reactii?

Ramayana ma cam regasesc in situatia ta, doar ca nu sunt 5 ani, si cu ajutorul lui Dzeu poate ca vor fi mai putin de 5.
Ma gandesc ca in Germania este mai scumpa medicina alternativa fata de cat costa la noi. Eu la medicul homeopat platesc 80 lei consultatia, si o contactez si telefonic cand nu pot ajunge iar ea imi spune ce sa fac. De ex cu tratam homeopat tratez efectele cistitei renuntand astfel la antibioticele care imi faceau rau pe alta parte.
Iar remediile homeopate sunt mai ieftine decat cele alopate. Dr la care mg acum, este unul la care am ajuns tot prin recomandari ca a ajutat multe cupluri sa aiba un bb, dar cam la 6 luni/un an de cand au inceput tratamentul, si au mers bineanteles si cu ceva analize, cum am facut si noi.
Nu stiu ce sa mai cred, am lucrat si cu un bioenergetician la care incercam acum sa renuntam pentru ca ne ingrijoreaza modul lui de a gandi nu ni se pare in regula, si este cam complicat sa renuntam pare-se.
Ca si voi si noi ne gandim sa incercam orice, am vrea sa incercam si reiki, din Octombrie, Noiembrie, dar in paralel cu toate investigatiile posibil si tratament de la dr alopat.

Mult succes Ramayana!!! Sa va ajute Dumnezeu sa vina bb cat mai repede si la voi!

Va pup

Moni
Endometrioza se vede la laparoscopie
Se poate vedea si la eco dar doar daca e f avansatya
Poti sa ai sau nu simptome
Simptomele pot fi: dureri de burta la ciclu
Dureri si sangerari la act sexual

Mergi la inceput

da, Moni, in legatura cu homeopatia, intervine din nou legislatia...adica in romania doar medicii au voie sa se specializeze pe homeopatie, ceea ce mi se pare foarte logic si corect, aici exista asa numita meserie de heilpraktiker, care fac terapii alternative gen fitoterapie, homeopatie, si mai stiu eu ce altele...tipa la care am fost eu era ca meserie de baza psiholog si facuse suplimentar pregatire ca heilpraktiker, lucrase 10 ani in elvetia la una din clinicile paracelsius, clinici specializate doar pe terapii alternative si de vreo 10 ani are cabinetul ei personal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni05 spune:

Fetelor eu m-am infricosat de-a binelea de acest potential diagnostic endometrioza, asa ca mi-am scos toate analizele si ecografiile si le-am luat la puricat.

La ecografia transvaginala, la comentarii scrie asa:
"Uter retroversat cu contur regulat, miometrul omogen
Endometrul subtire
Ambele ovare cu foliculi de dimensiuni egale, situati periferic
Fara lichid in Douglas"

La descriere uter scrie asa:
" Length (lungime) 2.93
Width (latime) 2.66
Endo Thickness (grosimea endometrului) 2.10 mm
Cervix Length 2.23 cm "

Cat trebuie sa fie grosimea endometrului? bag de seama ca la mine este destul de mica .....

Mergi la inceput