Radacinile noastre

Radacinile noastre | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Dintodeauna m-a fascinat sa aflu cat mai multe despre radacinile mele, ca om. Inca de cand eram un copil imi chestionam parintii despre bunici, despre strabunici, despre destinul si vietile lor ... convinsa cumva afland mai multe despre vietile lor trecute, pot sti cateceva despre viitorul meu...
Nu am aflat multe si nu foarte departe ... in plus, mai departe de bunici, e greu de aflat ceva despre radacinile anterioare :))
De la unii prieteni am aflat insa povesti fascinate despre generatiile trecute, cum au ajuns in zona in care au trait, sau chiar in RO, cum s-au casatorit, povesti de viata, pasiuni, etc...

Dar voi? Sunteti interesati sa aflati cat mai multe despre radacinile voastre? Ati reusit sa extrageti cat mai multe detalii despre bunici si strabunici de la parintii voastri? Vi se pare ceva interesant de aflat?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da!
Mi-a spus un coleg ca el si sotia s-au inscris pe un astfel de program din SUA, costa vreo 100 de dolari, ti se trimite prin post un kit pt ADN (adica trebuie tu sa iti freci putin betigasul de interiorul obrajilor, il pui inapoi in posta si pe baza ADN-ului ei cauta si cauta date despre tine).
E foarte tare, cand o sa am bani imi fac si u unul sperand ca printre stramosii mei gasesc si pe cineva de culoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

XIO, cred ca raspunsul pe care il poti afla facand acest test este ...ca te tragi din homo sapiens si ca ai si niste stramosi din Africa.

Serios, fara gluma, nu cred in astfel de chestii ... eu m-as multumi sa aflu cat mai multe despre stra si stra-stra bunici ;))

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
sperand ca printre stramosii mei gasesc si pe cineva de culoare

Sigur il vei gasi. Este stra-stra-...strabunicul meu, al tau, al Mirelei si-al tuturor userilor DC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Deci suntem rude??

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nu contest faptul ca daca mi-ar pune cineva in fatza arborele genealogic,nu as arunca o privire!

Insa pe mine personal,zau ca nu ma intereseaza cine si ce au fost strabunicii mei!Vorba capacunului si a mirelei,unul comun avem totzi!

Stiu ca sunt ceea ce sunt,in mare parte datorita muncii mele ,cu mine insami!In rest...sunt povesti!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

Deci suntem rude??

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

da . facem parte din familia DC

exista un site unde poti face arborele geneaologic. eu am inceput dar m-am blocat destul de repede pentru ca au uitat date de nastere sau deces. mai am decat o matusa care ma poate ajuta si nu intotdeauna cand vorbesc cu ea pot aborda subiectul. noi avem un neam mare, cu frati multi ai bunicilor. mie altceva imi pare rau, ca nu am fost inspirata sa inregistrez povestile bunicilor mei de cand erau ei mici, de la scoala, etc. si deja am inceput sa uit amanunte. iar acum e prea tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Si eu sunt fascinata de discutiile cu seniorii familiei.

Incerc sa 'profit' de ei cat pot, cu atat mai mult cu cat vad ca si lor le face placere sa vorbeasca despre tinerete...despre cum se intalneau, cum socializau, ce se intampla pe la mesele lor in familie (invariabil discutiile se aprindeau....)
oameni cu personalitate puternica majoritatea, spre colerici (concluzia mea)

de asemenea, mai aflu care de ce boli a suferit, etc

insa mai departe de strabuni = bunicii mamei mele, nu am reusit sa obtin info

cel mai interesant mi se pare porecla pe care au avut-o bunicii, stabunicii mei: 'mierla' / eu eram nepoata lui gh mierla acolo, asa ma recomand si acum ca sa ma identifice oamenii locului
in familie se pare ca multi au lucrat in padure, padurari, ingineri silvici, etc...cred ca unul dintre ei canta prin padure ft frumos de l-au poreclit oamenii din sat asa :) 'mierla'
(e povestea pe care am construit-o eu in mintea mea, nu am dovezi scrise sau pe cale orala in acest sens...dar eu tot sper si scotocesc prin talentele copiilor ceva tril de mierla... glumesc)
Bunica mea a fost aleasa 'regina balului'...in copilarie eram sedusa de cateva 'ilustrate' pe care imi povestea cu mandrie ca le-a primit ea cu ocazia acelui bal.
(le mai am si acum si cred ca le voi povesti si eu copiilor mei)

aaa si ceva important (pentru mine)...
Cred ca ceea ce sunt eu ca persoana acum nu e doar un merit personal sau contextual. Consider ca tine si de genele transmise pe arborele genealogic de stra stra bunii mei

edit: mai avea vreunul dintre voi indoiala ca facem parte din aceeasi familie!?
..da da, DC!

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

vacantele copilariei...

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu stiu cate ceva si despre strabunici, pentru ca erau bunicii parintilor mei si am aflat de la ei . Pe una din strabunici am si cunoscut-o, a murit cand aveam 21 de ani...

Povestea stramosilor mei e una frumoasa, foarte bogata, se trag din toate colturile tarii si din afara ei si vreau sa o scriu la un moment dat pe blog, ca sa le las fetelor povestea radacinilor. Inca mai am pe cine intreba, ca sa scriu cat de multe, deci e cazul sa ma apuc de treaba, se pare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Da!
Mi-a spus un coleg ca el si sotia s-au inscris pe un astfel de program din SUA, costa vreo 100 de dolari, ti se trimite prin post un kit pt ADN (adica trebuie tu sa iti freci putin betigasul de interiorul obrajilor, il pui inapoi in posta si pe baza ADN-ului ei cauta si cauta date despre tine).
E foarte tare, cand o sa am bani imi fac si u unul sperand ca printre stramosii mei gasesc si pe cineva de culoare

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, suna interesant ce spui, dar in zilele noastre, cum poti sa crezi asa ceva?

In primul rand ar trebui ca toti, sau marea majoritate, a oamenilor de pe pamant sa aiba facut testul ADN, test depus intr-o baza de date nationala.

In al 2-lea rand, ar trebui ca toate aceste baze de date sa fie centralizate undeva, la nivel mondial.

In al 3-lea rand, nu consider ca oricine poate avea acces la testul ADN al altcuiva, contravine legilor si chiar drepturilor omului [:-D]

....si mai sunt motive, pentru ca de tare complicata treaba [:-D]

Mergi la inceput