Oportunitati de munca la domiciliu (5)
Raspunsuri - Pagina 10
xxxwoman spune:
cu siguranta voi mai avea nevoie de oameni noi, multi lucreaza in timpul liber si e obositor. In plus de asta nu poti sa faci o luna intreaga acelasi lucru, e nevoie de pauza, faci un proiect, te odihnesti o saptamana... O zic eu care am facut asta cu intermitente in ultimele 3 luni, fara pauza nu merge, ca nu mai dai randament.
Ramaneti pe pozitii si pastram legatura.
Selene_Bunny spune:
O sa zici ca sunt carcotasa, dar...
Citat: |
dar am muncit cca 12-14 ore/zi |
Cum poate o mama cu cel putin un copil mic sa scoata timpul asta zilnic? Mi se pare enorm... E un timp pe care il asociez cu persoanele super libere, gen nici macar casatorite... Adica o persoana care nu are obligatii casnice, familiale...
Am citit de crese/gradinite cu program 6 dimineata-6 seara. Se aplica (,) chestia asta in cazul tau?
xxxwoman spune:
Copiii sunt la gradinita (respectiv cresa), dar am prins si perioada de vacanta. La gradinite stau acum de la 8 la 4, nu de la 6 la 6... Uite ca m-am descurcat, fara niciun ajutor pentru ca nu avem bone, bunici, vecini sau prieteni binevoitori care sa-i scoata in parc :).
N-am zis ca ritmul de 12 - 14 ore pe zi l-am mentinut zilnic si pe o perioada lunga (7 zile sunt de luni pana luni). Poate sunt eu o norocoasa ca-mi sunt suficiente 5 ore de somn ca sa fiu fresh, de copil am fost asa... N-am probleme cu trezitul, machiajul il realizez in 7 minute pe ceas, m-am obisnuit cu viteza de cand au aparut cei mici.
Ce presupune activitatea nu te solicita intr-atat incat sa nu mai stii de ce-i in jurul tau, asa ca pot sa lucrez si conversandu-ma cu cei mici, si hranindu-i, si jucandu-ne ("eu zic una, tu zici mai multe", eu decupez, ei lipesc, nu-i pierd din ochi oricum). Eu fac un calcul asa - de la 8 la 19 sunt 11 ore (faci pauze, iesi in parc cu cei mici, ii hranesti, ii culci de pranz, etc - un 8 ore de munca tot le prinzi). De la 19 la 22 suntem si cu tati si ne vedem de-ale noastre in familie... La 10 copiii deja dorm, asa ca te intorci "pe plantatie" si mai prestezi 3 - 4 ore. Te culci la 2 (avantajul meu cu sotul programator, noptile suntem amandoi pe cai - fiecare pe-ai lui :D), te trezesti la 7... Reiei :)))
xxxwoman spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny ... E un timp pe care il asociez cu persoanele super libere, gen nici macar casatorite... Adica o persoana care nu are obligatii casnice, familiale.. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... |
Sunt convinsa ca persoanele super libere si "nici macar casatorite" au altfel de preocupari. Presupun ca are de-a face si cu puterea de munca, sau de sacrificiu a fiecaruia...
Selene_Bunny spune:
Daca rezisti saptamani, luni, ani in ritmul ala, fara probleme de sanatate, da, esti o norocoasa.
Cum pisicu' sa lucrezi jucandu-te, conversand si hranindu-i pe cei mici??? Nu ai nevoie de liniste, de concentrare, de ambele maini pentru a tasta, de ochii atintiti asupra copilului si nu in calculator sau invers? Io nu pot pricepe si pace, am gresit unele proiecte pentru ca nu am avut suficienta liniste si ce tupeu sa am sa pretind bani pentru munca aceea...
Eu stiu persoane nici macar casatorite care lucreaza in draci, tocmai fiindca nu au niciun fel de obligatie familiala - nu ii trage nimeni de maneca sa faca la ora fixa alte lucruri decat munca. Unii mai sunt inca la facultate/masterat/doctorat.
Acum, de cand merge si Daria la gradi, desi numai 4 ore, am si eu mai mult timp liber. Dar nu as avea de unde sa scot asa ritm precum al tau, as fi un constant pachet de nervi. Ba mai mult, am fi 3 oameni frustrati si ne-am certa des.
5 ore de somn/noapte, noapte de noapte, suficiente pentru a te simti fresh si a nu da rateuri a doua zi, a nu fi nervoasa, da, esti o norocoasa.
xxxwoman spune:
:)))
Eu ma gandeam ca cei singuri inca au alte preocupari - gasirea jumatatii, o carte buna, o iesire cu (,) colegii de serviciu... Nu ma gandeam ca ar fi neaparat foarte motivati sa lucreze intr-un ritm sustinut.
:) Ti-am zis, ce fac eu e infinit mai usor decat munca de traducere, cand (clar), trebuie sa fii cu mintea acolo. Aici devine automatism la un moment dat, asa ca n-am de ce sa fiu un pachet de nervi daca-i galagie. Sunt multumita per ansamblu, am linistea atat de necesara unei familii si trag pentru ei, in ritmul meu, pentru ca am pentru cine. Mi s-a buburuzat pielea cand mi-a zis o mamica cum ii explica celei mici ca astazi n-are bani de fructe... Si-asa cred ca sunt multi...
N-am de gand sa stau cu mainile in san, fac cat pot, viata-i o lupta, nu? Am fost sus, am cazut odata cu criza, mi-am scuturat genunchii si uite-ma-s, pe baricade!
Cu nesomnul m-a obisnuit cel mare care in primii 3 ani n-a dorit o noapte intreaga... Am schimbat astfel ritmul si a ajuns obisnuinta. Eu zic ca petrec suficient timp si cu familia, sau cel putin tot cam atat cat petrece si o persoana cu job full time si 2 copii acasa... Iar in vacante ii vad si-i aud ziua intreaga, nu am grijile celui care i-a lasat cu bona si se intreaba daca sunt hraniti, schimbati, etc.
Daca ar fi sa revin la birou si sa pierd 2 ore pe zi numai pe drum nu m-as simti mai castigata. De fapt gandul ma cam sperie, abia atunci nu stiu cum m-as descurca cu spalat, gatit, hranit, etc.
PS - Daca iti permite cat de ca timpul, te astept in echipa.
Selene_Bunny spune:
Sa stii ca muncesc, tinerii. Aia care chiar au planuri, adica. Si eu, cand stateam la mama (prin 2006, asa), munceam pe rupte, nu-mi ridicam fundu' de pe scaun 8 ore, daca 8 ore trebuia. Si pana sa raman insarcinata, la fel.
DAR...
Locuiam la mama si, ulterior, la soacra-mea. Niciuna nu mi-a/ne-a cerut nimic, nici sa contribuim la cheltuielile casei, nici sa facem de mancare, doar curat si ordine in camera noastra si atat.
Colege de-ale mele de facultate si-au cautat joburi inca de atunci, fiindca aveau niste target-uri bine stabilite. Pe una dintre ele o gaseai si la 8 seara la sediul Orange, se ocupa de HR sau ce acolo.
Nasa de botez a Dariei mele s-a casatorit recent, si ea, si sotul au lucrat intens, ea cel putin un an, el posibil doi. Si e tanara, cred ca 22-23 de ani are.
Avem prieteni de religie penticostala, cat au muncit copiii aia, inca din liceu, majoritatea in constructii si amenajari interioare. Si cat au acum, 20-24 de ani? Sunt f. muncitori, cei pe care ii stim noi.
Sunt tineri si tineri, si frate-mio a facut munci dintr-astea. Si el acum trage tare, pentru un plan personal, chit ca face zilnic naveta, 30 km dus, 30 km intors. Are 24 de ani.
Multumesc de oferta!
xxxwoman spune:
Fiecare isi urmareste un tel.. Eu am vorbit urmarind exemplul tinerilor singuri din jurul meu, si cam asa sunt.. in bataia vantului, probabil le lipseste motivarea alor mei :).
Si eu am lucrat din anul 2 de facultate, full time + facultatea la zi, o alergatura continua, castigam bine, eram doar noi doi, dar ajunsesem la concluzia ca am bani si nu am timpul necesar sa ma bucur de ei.
Acu nu mai am nevoie de timp sa cheltui banii, sar efectiv din portofel in toate partile :)).
Selene_Bunny spune:
Asa si la mine, chiar am facut exces saptamana asta, incerc sa ma opresc si sa fie nu stiu daca ultima data, dar sa nu se repete des.
litora spune:
Raportez si eu mandra primii 15 dolari castigati pe vworker
sper sa faca pui.
Merita totusi proiectul mai multi bani dar am facut un compromis, am zis ca trebuie sa incep si eu de undeva.