Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (26)
Raspunsuri - Pagina 19
vreausaninga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IPopica Aham, m-am edificat. Intre timp am cercetat si pe goagal si mai exista si alti roboti d-astia magici de si gatesc si sterilizeaza biberoane. Chiar palavrageam ieri cu jumatatoiul despre sterilizatoare (noi tot la stadiul de lista de cumparaturi am ramas, concret nu am pescuit nimic nimicuta); si ni se par destul de scumpe avand in vedere ca in momentul in care incepi sa-i diversifici hrana nu mai poti steriliza tot ce folosesti (deci maxim 6 luni sa-l utilizezi). Dar cu ideea alor tai, Vreausaninga, oameni ne-am facut! Macar un robotel d-asta cu gateala aburoasa si sterilizare e util mai mult timp; daca mai si mixeaza deja e lux. Acum raman de studiat volumele, sa fie mai incapator asa la categoria papica (sa beneficieze si babacii nu numai copila). Fetelor, planuiesc eu planuiesc, si fac listute si tot schimb si mut si le eficientizez, dar si cand o sa scap in magazine ........ faliment scrie pe mine. Onutz, carucioarele alea sunt 3 in 1, sau 2 in 1? 1.500 ron tot mult mi se pare - sunt eu defecta? PS: am fost in week-end in debenhams (aveam un vouchert de reduceri, dar nu am avut de ce sa ne lipim); suflete, ce hainute de new born au acolo dar si ce pretuuuuuri (100-150 ron - jachetica milimetrica de new born de 3-5.5 kg). Aveau si promotie la body-uri, ce-i drept, 3 la 25 ron - rezon, dar tot nu m-am hotarat sa cumpar gogoasa hormonizata |
Aoleu ce preturi! Astia chiar exagereaza, mai ales ca vorbim de hainute de nou-nascuti care cresc repede.
Noi am facut ceva chizitii de la C&A si de la Tesco din Ungaria, unde preturile chiar sunt rezonabile.
Chiar exista o oferta bogata de astfel de aparate, cred ca mama a mers pe principiul vazut-placut-cumparata, nu cred ca a mai studiat oferte. Ea se axeaza pe cumparaturi pt faza de diversificare si zice ca bebeii cresc vazand cu ochii si imediat ajungem la piure-uri.
28+
"buburuzul"
onutz83 spune:
Popics, nici-nici, maica, e doar caruciorul sport. Tre' sa beau muuult gaz sa dau 1500 ron pe un carucior fara cos auto macar
Cat despre sterilizator... sa zic ca o sa-l folosim maaaxim un an (luam in considerare ca poate pruncii vor avea suzete, stiu ca noi zicem acum ca nu, dar nu se stie niciodata cand cedezi nervos), dar eu zic sa mai asteptam nitel cu achizitiile astea. Pentru mine ar conta sa fie ceva cat mai compact, ca nu stam asa bine cu spatiul, dar nu pot comanda de pe net inainte sa vad. Am vazut zilele trecute in Carrefour un candidat pentru 2 biberoane de la Primii Pasi in care nu incap decat cele mai mici si mai subtiri biberoane din lume.
Asa ca pentru mine tot cate un magazin ici-colo si Baby Expo raman de baza inainte sa fac cumparaturi serioase.
Cat despre gateala la abur pot sa va spun ca detin un astfel de aparat (fitza, nu alta) pe care mi l-am dorit taaaareeee taaaaareeeee si pe care l-am folosit o data. Una singura. Probabil ca o sa trec peste lene ca sa-i prepar lui niste piureuri de legume. Sa vedem si ce succes vor avea.
Fetele care suntem la primul copil, io zic sa mai scotocim nitel pe forumuri, pe la prieteni, pe acest forum sa vedem in ce masura au folosit mamicile care au deja puiuti diversele aparate, aparatele si accesorii.
Onutz 27+ cu Lucian
vreausaninga spune:
Onutz ai mare dreptate referitor la ce cumparam noi cele care suntem la primul copil, dar vb reclamei"nu ma pot abtine"
Cat despre gatitul la aburi, pot sa-ti zic doar ca nasa mea are un bebe de 7 lunite si-i face cate 4-5 piure-uri pe zi, ca nu le accepta chiar pe toate, si chiar mi-a zis ca avand plita electrice fierbe cate 40 de min un cartofel si-un morcov. Acuma, ce sa zic, doar din auzite pot sa vb si eu.
Maine ma intalnesc cu o doctorita pediatru sa pove despre vaccinuri si alte cele, s-a oferit ea ca e draguta si e colega unei prietene bune. O sa notez tot si va raportez si voua!
28+
"buburuzul"
IuliaCospy spune:
Fetelor, legat de stelizator, sugestia mea e sa nu va grabiti. Nu stiti cat lapte veti avea, si daca aveti destul n-o sa aveti nevoie de sterlizat mai nimic. Iar suzete si eventual un bibe pt apa, le puteti fierbe bine merci intr-o oala. Eu nu am avut la Sara si nici nu intentionez sa cumpar acum. Am procedat cum va spuneam, chiar daca pare demodat, dar mi s-a parut f scump un sterlizator care sa indeplineasca toate conditiile.
Daca insa va bate gandul sa faceti totusi investitia, va surgerez sa va uitati mai intai la ce biberoane vreti sa cumparati, respectiv la ce tetine vreti sa folositi. Sunt de multe neamuri si dimensiuni, iar unele dintre ele, zic producatorii, ca sunt ca forma si dimensiuni mai aproape de cele ale sanului. Numai ca acestea sunt si mai goase/ mari biberoanele, asa ca va trebuie un sterlizator mai mare (incapator). Nu va recomand sterlizatoare in care incap 2 bibe, pt ca daca chiar veti avea nevoie de el va veti umple de nervi sa sterlizati de n ori pe zi cate 2 bibe. Asadar, inainte de sterlizator, cautati si alegeti bibe. Intr-o postare mai veche ziceam ca am foloit de la Nuk, first choice (au tetina mai mare aproape de forma sanului), din silicon, caci cele din latex mi s-a parut ca se distrug mult mai repede.
Cu steamer-ul, nu stiu ce sa zic. Am auzit mamici care il laudau grozav. Eu n-am deci nu imi pot da cu parerea. Cand vreau sa gatesc la abur insa, folosesc asa ceva http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/90112531/ si e foarte ok. Pt Sara, nu cred ca am gatit niciodata la abur, ci fiert. Apoi de pe la un an, i-am dat din mancarea noastra.
Iar cu caruciorul, eu zic sa nu va faceti planuri ca vor sta puii in el pana la 3 ani. Sara l-a folosit pana la 1,5 ani, cand i-am luat o bicicleta cu maner si adio carucior. A fost mult mai practic asa (si mai usor de carat si mai usor pt ea). Am fost cu ea chiar si pe Acropole
In alta ordine de idei, Sara nu a fost un copil care sa nu stea in carucior, dar am incercat sa tinem pasul cu dezvoltarea ei si sa nu folosim carucior sau alte lucruri/ jucarii pt varsta mai mica. De aici si motivul pt care am renuntat destul de repede la carucior.
N-am avut nici premergator - in principal din lipsa de spatiu. In schimb folosim si acum scaunul pt masa. A fost o investitie geniala si solutia ca sa o pot tine langa mine in bucatarie cand aveam treaba. Acum o saptamana s-a instalat insa singura pe scaunul normal de la masa, asa ca probabil ca vom renunta curand la cel special si il pastram pt bb.
Fetelor, din nou, va rog sa nu imi luati sugestiile in nume de rau. Va povestesc pur si simplu din experienta mea si sugerez sa luati lucrurile treptat si sa reactionati la nevoile propriului copil, caci ei pot fi extrem de diferiti.
toata gasca!
Iulia, mami de Sara Andreea si 24+
onutz83 spune:
Eu am zburat din blog in blog saptamanile trecute, am citit zeci de listute cu ce vom avea/nu vom avea nevoie si am ajuns la concluzia ca nu vom avea nevoie de nimic
Si totusi acum am vreo 10 body-uri, un... cum sa-i zic... o chestiuta din aia in care sta suzeta- o cutiuta, o salopetuta pentru vara viitoare si un tricou cu maneca lunga, un set pt nou-nascuti cu manusele si caciulita si burtiera pt fericita de mine (in speranta unei nasteri naturale pe baza de teleportare).
Acum sunt pusa pe cautat termometru, cadita, chestii d-astea.
Onutz 27+ cu Lucian
onutz83 spune:
Iulia, complet de acord cu tine
Daca era sa cedez primului impuls, pana acum aveam de toate. Ce v-am zis mai sus ca am cumparat au fost rezultatul unei chibzuinte zdravene, am ajuns la concluzia ca nu le putem lasa pe toate pentru ultimul moment sau dupa nastere (mai ales ca, daca va fi nevoie de ceva dupa nastere nu voi putea studia oferta, cum imi place mie, ceea ce ma ucide ) si nu am cumparat absolut nimic la pret intreg.
In afara de asta, nu se prefigureaza ca vom primi mare lucru, asa ca nu-mi fac mari sperante in acest sens si ii dau inainte cu studiile de piata
Onutz 27+ cu Lucian
onutz83 spune:
A, si premergatorul este a no-no. Ar fi util, nu zic, dar are f multe dezavantaje. Daca stie cineva avantaje (medicale, nu de comoditate pentru noi) acum e momentul, ziceti tot
Onutz 27+ cu Lucian
dannnah spune:
Buna fetelor,
imi permit sa va spus si eu din experienta mea: Pentru Mara am luat ABSOLUT totul de la Tesco (Szeged): Paturica, prosoape, body-uri, sac de dormit, chiar si un pachet cu biberoane Avent - pe care am dat o groaza de bani si le-am dat ulterior ptr ca le prefera pe cele de la NUK ! Hainutele de la Tesco sunt ieftine si frumoase foc!
Sterilizator am avut de la Avent cu aburi (imprumutat) ptr microunde dar nu recomand. Luati-va electric, il puteti lua oricunde cu voi. S-a intamplat sa fim plecat la Dunare si am luat termoplonjonul si oala cu noi ca sa fiebem apa ptr sterilizat!
Iarasi am gasit util un incalzitor de biberon de masina. Noi mergeam foarte mult prin oras in timpul zilei, luam parcurile la rand si vesnic aveam problema cu incalzitul apei. In felul asta nu esti legat de casa atunci cand vine ora mesei.
Mi-am luat si eu aparat de gatit la aburi, odata cu inceperea diversificarii. Sa va zic de cate ori l-am folosit???? O singura data, apoi i l-am dat mamei cadou! Noi nu mancam fierturi din alea, iar ptr cat de putin mamanca bebeii mai mare era deranjul cu spalatul.
Sa va luati interfon, e foarte util. Noi nu am avut si chiar si acum cateodata imi lipseste. Mara are 3,5 ani si cateodata seara stam in curte cu prietenii. Mi-ar placea sa aud daca se trezeste si ma striga, uneori se intampla sa viseze urat. Din pacate unul bun e cam scump, dar e important sa aibe semnal bun pe o raza mare. Cele de la Chicco si Avent sunt foarte laudate.
Sa va luati neaparat un sac de dormit, mai ales ca va fi perioada rece. Am mai vazut si intentionez sa-mi cumpar (dar nu stiu inca de unde) o paturica din blanita de oaie de pus in carucior.E extraordinara pentru confortul termic.
Eu am niste dureri groaznice de spate, abia pot sa merg. Ma doare si cand stau pe scaun, si in pat...Am citit pe net ca e presat nervul sciatic de la greutatea sarcinii. Sufar ca babele de "sciatica" ! Am mai citit ca sunt indicati pantofii cu talpa ortopedica, ori eu in ultimele zile am purtat doar balerini...
Va pup
mamica de Mara - 3 ani si 23+
IuliaCospy spune:
Onutz imi suna tare cunoscut faza cu primitul. Noua ne mai ziceau parintii ca o sa primim si daia, si de-ailalta si ca sa nu luam. Intr-un final am luam doar strictul necesar inainte de nastere si a doua zi dupa ce am iesit din spital sotul s-a dus la targul de bb sa mai ia una, alta, caci n-am primit nimic, nimicuta. Doar lantisoare, cercei... chestii valoaroase, nu zic, dar nu pt un pui de o sapt care are nevoie de mami, tati, haine si papa.
Asa ca spor la cautari! Nu va puneti mari sperante in targ. Eu nu am gasit acolo lucruri la super preturi, ba din contra, dar cu exceptii. Singurul avantaj e ca sunt multe magazine adunate si ti-e mai usor sa compari sau sa alegi. Am luat insa hainute la preturi f bune. Si ce am mai luat a fost patutul si scaunul de masa.
IuliaCospy spune:
Dannah, imi pare rau ca ai dureri de spate. Incearca niste masaj si sa sa faci niste exercitii pt relaxarea coloanei. E unul pe care il recomanda inclusiv in timpul travaliului, cel in patru labe, in pozitia pisica, cand lasi bazinul in jos si apoi arcuiesti tot spatele in sus, exact cum fac pisicile. Nu stiu daca m-am exprimat prea clar, dar sper ca ai inteles cam cum.
Iar cu incaltarile, incearca sa porti ce iti face bine. Pe mine m-a durut groaznic spatele dupa ce am mers cu niste papuci cu talpa f joasa. Vezi daca nu te simti mai bine cu ceva care are o talpta putin mai moale. A! Si nu uita sa fii atenta la cum mergi, adica nu leganat ca ratusca.
sa treaca!