siofor/metmorfin

siofor/metmorfin | Autor: gabriela_tutuianu

Link direct la acest mesaj

buna ziua

vin catre voi cu o intrebare : ati avut recomandat siofor / metmorfin pentru a ajuta ovulatia ? eu am un ciclu anovulator , iar hormonalele au iesit bine , doar ca insulina este mare , iar progesteronul mic . trebuie sa-mi refac profilul hormonal pt ca e de anul trecut si sa merg la endocrinolog pentru a-mi recomanda siofor . am o prietena care nu ramanea insarcinata , iar a doua luna de siofor a ramas si a si nascut in urma unei sarcini fara probleme un baietel .

voi cum ati luat siofor/metmorfin si care au fost rezultatele ?

multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu am luat Metfogamma 1 pe zi in combinatie cu Clomid pentru stimularea ovulatiei si calitate mai buna a ovocitelor.
Rezultatul este in semnatura

6+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriela_tutuianu

buna ziua

vin catre voi cu o intrebare : ati avut recomandat siofor / metmorfin pentru a ajuta ovulatia ? eu am un ciclu anovulator , iar hormonalele au iesit bine , doar ca insulina este mare , iar progesteronul mic . trebuie sa-mi refac profilul hormonal pt ca e de anul trecut si sa merg la endocrinolog pentru a-mi recomanda siofor . am o prietena care nu ramanea insarcinata , iar a doua luna de siofor a ramas si a si nascut in urma unei sarcini fara probleme un baietel .

multumesc

"niciodata nu e prea tarziu"

Eu am ramas insarcinata in a 4-a luna de metformin, 1000mg/zi.
Asta dupa aproape 4 ani de stimulari, laparoscopie ovariana, SOPC, menopauza chimica pt endometrioza, trompa dreapta infundata si naturiste de le-am pierdut numarul.
Am avut o sarcina ff grea, dat fiind problemele de sanatate enumerate mai sus, dar sunt convinsa ca am reusit datorita Metforminului care m-a ajutat sa ovulez de calitate.

Este insa un tratament ff agresiv si trebuie luat doar la recomandarea si sub supravegherea stricta a unui medic.

Numai bine, sa-ti ajute Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Emi felicitari! Ma bucur din suflet pt tine! Sarcina usoara si un pui sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

emilia felicitari pt samnatura - cum ai spus tu

elly - bineinteles ca va fi sub supravegherea medicului , insa ma intrebam de eficienta tratamentului . mai am ceva dubii , insa sper ca le voi rezolva - prin intrebari .

cum a fost monitorizarea , emilia ? ai ramas natural ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankcta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellyshor

Citat:
citat din mesajul lui gabriela_tutuianu

buna ziua

multumesc

"niciodata nu e prea tarziu"

Eu am ramas insarcinata in a 4-a luna de metformin, 1000mg/zi.
Asta dupa aproape 4 ani de stimulari, laparoscopie ovariana, SOPC, menopauza chimica pt endometrioza, trompa dreapta infundata si naturiste de le-am pierdut numarul.
Am avut o sarcina ff grea, dat fiind problemele de sanatate enumerate mai sus, dar sunt convinsa ca am reusit datorita Metforminului care m-a ajutat sa ovulez de calitate.

Este insa un tratament ff agresiv si trebuie luat doar la recomandarea si sub supravegherea stricta a unui medic.

Numai bine, sa-ti ajute Dumnezeu!

Elly de Babyboom minunat! - 23 Aprilie 2012

elyshor ce mai faci? Nu ai mai trecut pe la noi, la aspirante!!!

Mergi la inceput

Multumesc fetelor.
Metformin in cantitate mai mica de 1000 pe zi (adica 750 cum e in Metfogamma) nu e asa agresiv, da doar niste schimbari minore cum ar fi digestie mult mai rapida (uneori spre diaree) si cateodata senzatie de greata. Mie mi l-a recomandat endocrinologul si nu m-a urmarit pe perioada tratamentului propriu-zis. Ne vedeam o data la 5-6 luni pentru tiroidita si atat. Doar mi-a zis sa nu incep brusc cu doza mare ci intai cu jumatate de pastila si incet incet sa urc la o pastila si apoi la una si jumatate dar la doza mai mare de o pastila aveam stari de greata accentuate si am zis ca mai bine raman doar la o singura pastila si pana la urma a fost ok si asa. Oricum nu ovulam doar cu el indiferent cat luam, dar in combinatie cu Clomifen a fost ok. Metformin romanesc sau Siofor sunt mai greu de tolerat decat Metfogamma.

6+

Mergi la inceput

Cu monitorizarea mea si ramasul meu a fost o poveste mai complicata. Am renuntat la ACO in Decembrie. Am luat Metfogamma pana in Martie cand am inceput si Clomifen. Monitorizare ecografica in ziua 12 si in ziua 16 pentru ca daca aveam folicul mare in ziua 12 imi dadea injectie de declansare a ovulatiei si pe urma ma chema la inca o eco sa imi confirme ca am ovulat si ca se vede corpul galben. In Martie am ovulat cu 1 pastila de Clomifen pe zi 5 zile si Metfogamma 1 pe zi pana la confirmarea ovulatiei (deci nu toata luna ci doar jumatate de luna). N-am ramas. In Aprilie cu acelasi tratament nu am mai ovulat. In Mai mi-a crescut doza la 2 pastile Clomifen si 1 Metfogamma pe zi si am ovulat dar tot nu am ramas. In Iunie am facut pauza de orice medicament si am facut Histerosalpingografie si Laparoscopie (drilling ovarian, desfundare trompa, indepartare aderente). In iulie am luat iarasi Clomid 2 pe zi 5 zile si Metfogamma 1 pe zi din ziua 1 pana in ziua 15. La monitorizare n-am mai fost ca m-am dus in concediu dar simteam la ovare ca cresc foliculii ca aveam intepaturi si balonare si mici dureri. Asa ca primul lucru dupa ce am ajuns in tara si am intrat intr-o farmacie mi-am cumparat Ovitrelle si m-am injectat. Asta se intampla fix in ziua 14 a CM. Si in ziua 18 am prins loc la eco si mi s-a confirmat ca ovulasem. In ziua 28 am facut test de sarcina, teste de fapt ca am facut vreo 5 ca nu imi venea sa cred, se vedea o a doua liniuta slaba dar existenta. Am facut Beta HCG care mi-a confirmat ca sunt insarcinata, am repetat la 48 ore si crestea foarte greu beta si m-am temut de extrauterina, am luat Medyn si Aspenter ca banuiam ca am ceva mutatii de trombofilie (m-am consultat cu MeAlex si ea m-a ajutat) si a inceput sa creasca beta si apoi la eco s-a vazut saculetul in uter si o sapt mai tarziu si embrionul cu inimioara lui s vezicula vitelina. Intre timp am aflat ca chiar am mutatii si am fost si la Uscatescu la Fundeni de mai multe ori si o sa mai merg sa-i spun si de mutatii ca inca n-am apucat ca e in concediu si am sa vad daca imi da Clexane sau nu.

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

ce poveste . deci merita sa le iau . clar . eu am urmat o stimulare cu clomid , dar cu 2 / zi , cred ca am ovulat insa am avut dureri cumplite de ovare . vreo 3 zile abia am mers .

de data asta ma voi monitoriza . si incep cu 1/zi . sa vedem ce schema primesc .

Mergi la inceput

Gabriela, sa stii ca eu in prima luna, la doza mica de Clomid, tot asa dureri mari am avut, desi n-aveam decat 1 folicul dominant pe unul din ovare.
Pe urma, cand am mai crescut doza, n-am mai avut dureri asa mari ca prima data. Prima data cred ca a fost mai crunt pentru ca organismul neobisnuit cu ovulatia era cam socat de ce-l fortez sa faca
Cand a vazut ca n-are de ales a acceptat.

10+

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput