Bravooo Patricia!Hai Lalu, Oana, Gabi! (25)
Raspunsuri - Pagina 5
danielabejan spune:
andreea ma bucur ca ai primit vesti bune la dr, tine-o tot asa
stella capul sus nu te gandi la rau, ai ajuns pana aici cu bine si asa va fi si mai departe si bebe va fi un scump frumos si mancacios nascut la termen
corina felicitari pt noua sapt, cate un pic , cate un pic ajungem toate la termen, asa ca lasati gandurile negre deoparte k aveam prea multe lucruri frumoase la care sa ne gandim
ramona7575 sa te ajute dumnezeu sa vii de la dr numai cu vesti bune si sa fie total diferita nasterea asta de cealalta, dar in sensul bun
iuli o sa am 2 poze asa ca am sa aleg una sa o si pun la avatar pana apare si bubulina
simonix ce ai aflat la dr?
pt toate
34+ Emma
danielabejan spune:
stela reteta mea ar fi ceva de genul
curat cam un kg de mere de coaja si le dau pe razatoare, apoi le pun intr-o oala, tigaie ce ti se pare tie mai ok pt tine merele cu o cana de zahar, cana normala de ceai, nu exagerata ca dimensiune si le las sa fiarba la inceput cu capac si mai mestec din cand in cand, dupa vreo 10-15 min depinde si de mere cat is de zemoase, iau capacul si le mai las pe foc pana scade zeama din ele, cand a scazut inseamna k sunt gata pt chec sau praji ce vrei sa faci cu ele merg si in clatite ca umplututa si cu putina ciocolata topita deasupra sau putin finetii de decor dupa ce rulezi clatita hai k sar de la una la alta
iar compozitia checului depinde un pic de tava, daca ai tavi din alea lungi k de cozonac sau o tava normala mai inaltuta
eu am o tava mai adanca de circa 27cm latime si 36-38 lungime si inalta de vreo cm, asta ca idee pt tine
pt tava mea eu folosesc
10 oua
10linguri de ulei
1cana de zahar
1 pliculet de praf de copt
1 aroma de vanilie
si faina cat sa fac compozitia sa curga ca o ciocolata topita, ca nu stiu cum sa iti spun altfel, sau sa fie compositia putin mai groasa decat cea de clatite
ouale se separa- albusurile se bat spuma pana se intaresc putin apoi adaugi in ploaie, adica treptat, zaharul din cana si le bati in continuare pana se topeste zaharul (o sa iti dai seama k nu se mai aude un zgomot aparte cand dai cu mixerul pe marginea sau fundul vasului) si pana se intareste spuma de nu curge deloc daca incerci sa apleci, sa intorci vasul in care le-ai batut
separat zbati putin cu o furculita galbenusurile si cele 10 linguri de ulei si adaugi si vanilia
apoi adaugi treptat in timp ce mesteci cu mixerul spuma de albusuri pana cand amesteci toata compozitia de galbenusuri in spuma de albus
intr-o cana , ca sa iti fie mai usor amesteci faina cu praful de copt si incepi sa pui treptat din ea in albusuri si tot pui faina pana ajungi la compozitia de care iti spuneam mai sus, ca o ciocolata topita care sa curga
pui compozitia in tava si cu o lingurita sau furculita adaugi merele cum vrei tu, rasfirate, faci o linie numai cu mere, eu le pun la intamplare incat sa gaesc la final portii de mere cam in orice felie taiata
o bagi la cuptor si incerci mijlocul checului cand ti se pare ca e gata cu o scobitoare, un bat de gratar sau un pai de la matura ca sa fii sigura ce e copt mijlocul si daca nu simti coca sau umed paiul inseamna k e gata si in interior
si o poti scoate din cuptor si poti presara zahar pudra peste
am uitat sa mentionez sa nu dai aragazul la foc mare, sa fie potrivit ca sa se faca incet si in interior sa nu se faca prea mult exteriorul si apoi sa astepti dup interior
nu e cine stie ce retete si dupa ce ai facut-o o data e super usoara, o faci ca si cum ai recita o poezie
in schimb mie imi place foarte mult la cate e de usor de facut, bineinteles ca poti pune orice altceva in ea in loc de mere
poti pune cirese, visine, cacao chiar sau bucatele de cioco, nu stiu, ce iti place practic
sper sa fi fost destul de explicita si sa indraznesti sa o faci in maxim jum de ora compozitia e gt si e si bagata la cuptor
34+ Emma
stella87 spune:
Multumesc mult, mami_ilinca pt incurajari! Ti le intorc inzecit si sper ca micuta ta sa ramana cumintica in burtica pana la termen! Eu m-am linistit si am credinta ca totul va decurge cum trebuie.
Daniela, esti tare draguta, iar reteta nu pare asa complicata Multumesc! Ai explicat foarte bine si am inteles cum trebuie sa procedez. Desigur, va trebui mai intai sa-mi cumpar niste tavi, n-am de nici unele Imi surade sa incerc varianta cu bucati de cioco Ar merge si cu niste finetti? Orice, numai ciocolata sa fie
fericita 36+ cu
danielabejan spune:
stela poti pune ce iti place tie, e foarte gustos blatul asta si merge orice e bun si cald si recepoti sa ii pui si putina frisca tunci knd mananci depinde de gustul fiecareia
uneori eu fac si simplu fara umplutura doar cu putina cacao prin el
34+ Emma
madaiulia spune:
Eu tot pe sarite citesc, nu reusesc sa fac fata deloc la cat se scrie.
Lalu cum esti? Inca acasa sau ai ajuns la spital? Nu am mai vazut alte vesti decand ziceai la pranz ca ai venit de la dr si esti dilatata. Oricum punem motatele la lucru pentru tine
Oana mai asteapta pana joi :).
Am fost si eu la control azi, bebe e bine, mai mic cu aproape 2 saptamani, dar asa era si data trecuta, are 2041g. Colul e tot scurtat, dar a mai crescut fata de ultima masuratoare, desi eu nu stau mai deloc in pat si am mai sarit si din tratament. Acum imi e frica sa nu depasesc termenul, dupa ce am tinut cu dintii de la 28 de saptamani de fiecare zi.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007 si 33+ cu
MoRo_K spune:
Majoretele la inaintare!
Hai Lalu,TziTziri,g_rainbow !sa va dea Dumnezeu o nastere usoara,recuperare rapida bbii sanatosi,mancaciosi,cuminti si voiosi!
Si inca nu-mi vine sa cred ca incep nasterile :)...dar asa cum au mai spus fetele e bine ca nu sunt in general probleme mari...ca toate am trecut de 30 sapt si sa dea Domnul sa ne pastram ordinea la nasteri si toate sa trecem de 37 de sapt!!
Eu v-am citit zilnic dar iar cand ajungeam la scris mi se inchideau ochii
Daniela daaa am petrecut de Sf marie am soacra si nepoteii care sarbatoresc si am facut gratar pe terasa si a fost tare placut ...eu am cam stat doar tortul(am facut tort de inghetata) si o salata tabouleh le-am facut eu...in rest anul asta ...desi ma simteam uneori naspa ca nu pot ajuta...am stat...
Ieri a venit nenea si ne-a varuit si pictat camera lui bb si d-aia am sch si poza la profil...noua ne-a placut tare tare mult a facut un perete bleu si restul galben pal si a pictat 2 pereti unul cekl din foto si cel de vis-a-vis cu soare si ceva pasari micute unul sa reprezinte somnul altul ziua...acolo unde e ursuletul va fi si patutul dedesubt...adica pe peretele acela...a iesit mai frumos decat ne asteptam :)
In rest suntem bine azi am mai facut ceva cumparaturi Ikea/Prenatal si ne oprim un pic ne trebuie doar un termometru pt bb si cosmeticalele :)
Mie mai imi pica tensiunea dar nu m-a mai luat raul-rau si obosesc si eu repede ...ma doare mijlocul...pe dreapta imi apasa pe nervul sciatic...dar asta-i cred normal ca na...creste bb...si merg ca o rata veritabila...singurul lucru de care-mi pare rau e ca nu mai pot face plimbari asa lungi cum faceam...
Eiii cam atatica de la noi si scuze ca nu raspund nominal..na tot zic c-o sa intru mai des si-o sa raspund....mea culpa...
va pupic si weekend placut si hai Lalu!!! :)
31
g_rainbow spune:
wow, au iesit majoretele pt noi
lalu, iti tinem pumnii sa ai o nastere usoara! sa te recuperezi repede, bebe sa fie sanatos si mancacios si u sa ai mult laptic pt el! asteptam vesti cat mai curand
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 37+
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota
m_m51981 spune:
Buna dimineata fetelor!M-am trezit acum o ora, ca prea dormisem bine in ultima saptamana:P...In rest crestemmmm bine de tot!! In ultima sapt din august aflu si eu data cezarienei...si abia astept sa o aflu, ca sa am emotii mai mari:P
In rest,ma bucur ca nu avem evenimente neprevazute,si tin pumnii fetelor care sunt gata, gata sa isi intalneasca bebeii!!!!
va pup!
Kytana spune:
Neataa, neataaa!
Haideti la un suc de portocale rece sa ne invioram ca tot este weekend Ce fac fetele?
Lalu, cum esti? Cum mai sunt durerile? Btw ti-a spus ca esti dilatata, dar dopul cazuse? Abia astept sa ne scrii ca esti cu bebe in brate
Si noua la cursurile prenatale ne-a spus tot de spirt diluat si ne-a avertizat asupra baneocinului.Acum, daca cere in spital, vedem noi cum o scoatem la capat
mami.ilinca, hei nu te las sa te posomorasti! Bebelina va fi bine, ai sa vezi! Inca putin mai ai si tu, vei ajunge repede la 37w, sunt sigura! Maica Domnului nu te va lasa la greu
Mai fetelor, ma faceti sa nu mai mananc deloc mancare si sa pregatesc toate dulciurile pe care le prezentati voi!
Buna dimineata Mari, credeam ca sunt singura matinala. Te poftesc la decof sau un ceiut bun-buuun! Ma bucur ca totul e bine si ca mai ai putin si afli data minunatei intalniri
Moro of, si tu ma omori cu dulcele? Tortul de inghetata e facut in casa? Lasa, mai bine ca nu ai facut mai nimic. Cum imi zice mie dl. Pinguin "asta e perioada in care ar trebui sa te bucuri ca poti manca orice, poti face orice si toata lumea chiar te incurajeaza" Profita cat mai poti si odihneste-te, caci apoi vine bobocelul si cand mai ai tu timp asa? Eu nu vad poza de la profil schimbata, dar dupa descrierea ta, pare atat de frumos!
Pt sciatic ti-as recomanda un exercitiu simplu. Aseaza-te pe spate si indoaie genunchii. Departeaza usor maine de corp iar palmele sa pupe podeaua. Cu genunchii apropiati, lasa-i usor inspre dreapta pana ating solul, apoi inspre stanga. In timp ce genunchii se indreapta inspre dreapta, capul intoarce-l spre stanga. Daca faci 10 dimineata sa stii ca se simte diferenta.
madaiulia, felicitari pentru vestile bune!
Va veni bebelinul tau fix la tanc, ca toti bebeii din odiseea noastra de altfel.
Aseara dupa ce v-am scris voua am adormit cu leptoapa langa mine. M-am trezit pe la 23.30 si am crezut ca este dimineata M-am culcat la loc si m-am trezit astazi la 06.25 Asta numesc eu somn bun
33+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
Iulia va invinge cancerul!
m_m51981 spune:
kytana...dl pinguin are dreptate(ce ma distreaza alintul asta:))))), mananca ce vrei, oricum te vei ingrasa! Eu una asa am facut!!!!!
Am mancat de cand sunt insarcinata totttttttttttttttttt ceea ce mi-am dorittttttt si cat mi-am dorit!! De fff mult timp nu am mai mancat asa:P:P:P, si am 34 de sapt (maine) si 12 kg+,eu zic ca nu e fabulos de mult:P
PS daca bebelul meu va fi umflatel cum il pretinta ecografiile...o sa ii zic pinguin:P:P ca tareee imi place
PUP u !