Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (25)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mena1906
Rad si zic ca bebe e je m'en fiche'ist ca tac-su si imi transmite si mie aceeasi stare.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 19+ cu Eduard Florin

In love with my little kid :X

Vreausaninga, te intreb cu teama: in ce spital ai fost?
Popescule, taticii nu au voie aproape nicaieri in Ro, pentru ca ei practic n-au legatura cu mamicile sau copiii; da, stiu, mediu steril bla bla, dar oare nu pot fi si ei dezinfectati si imbracati corespunzator, ca doar medicii nu s-au nascut sterili.

Io n-am apucat sa vad link-ul acela de la Looana, nu vreti sa ni-l transmitem pe privat?

Onutz 26+ cu Lucian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Neata

Bubu, saru'mana de urari! Are maman energie, dar trebuie s-o consume la serviciu din pacate. A apucat-o pe ea ca se pensioneaza anticipat, dar la ce penalizari se aplica la varsta ei (57), desi are tot stagiul de cotizare, mai bine lipsa. Ii consumam concediile in schimb

Jumatatoiul meu a fost la cursuri si a plecat de acolo mai bulversat decat era inainte . DOi doctori s-au contrazis flagrant: neonatoloaga ne-a zis sa ne ungem milkinies doar cu lanolina pura, ginecoloaca sustine ca trebuie sa ne dam cu glicerina pe care sa nu o stergem inainte de a suge bebele, ca-l ajuta si pe el (vezi aftele care se pot forma din cauza de lapte). Tidula pe care ne-a dat-o neonatoloaga sustine ca nu tre sa spalam sanii, ea spunea ca tre' sa-i spalam. Cine sa-i mai inteleaga?
Iar ieri am dat si o proba de cadere nervoasa, pentru ca am intrebat ce solutii sunt pentru nascatoarele ingrozite si panicoase, iar doctorita a inceput sa-mi spuna ce minune aduc io pe lume si ca sa ma duc la psiholog. Nu frate, ce faceti voi daca aia se inverzeste acolo pe masa, o apuca palpitatiile, i se face rau, etc etc etc. Pt ca la amnio vorbeau peste mine cat de nasoala e interventia, fara nici o jena, si eu ma scufundam in moarte lent dar sigur ca nu puteam nici sa mai deschid gura. Abia la final si-au dat seama ca-s verde si m-au intrebat de vreo 2 ori daca sunt ok inainte sa pot articula si eu ceva. Asa ca da-i si plangi suflete, si-am plans taticu' de nu mai stia nici al meu ce sa-mi faca.
O sa reiau discutia cu doctorul meu (cu care voi si naste) si o sa-i repet la fiecare control ca mie trebuie sa-mi vorbeasca tot timpul, sa-mi explice ce face pe acolo, ce face fi-mea, ce face organismul meu. Si cineva sa ma tina de mana si sa ma mangaie pe frunte . Trecand la registrul serios, mi-e extrem de clar ca am o problema grava la capitolul asta, pentru ca numai cand ma gandesc ca va trebui sa nasc, intr-un fel sau altul, incep sa-mi tremure membrele si ma trec transpiratii reci si mi-o mai ia si inima la trap. Si din pacate majoritatea gravidelor sau mamelor cu care am incercat sa vorbesc pe tema asta, se uita ciudat la mine si-mi spun ca toate femeile fac asta de mii de ani si ca m-am trezit io mai cu mot, si ca oricum nu mai pot da inapoi acum - de parca as vrea sa dau inapoi.

Va sumarizez rapidulet partea de neonatologie:
- san la cerere, nu mai tarziu de 3 ore (atentie, cerere nu inseamna neaparat planset, asta e ultimul semnal, si cand incepe bebe sa-si molfaie manutele tot chef de supt se cheama
- in timpul suptului, daca pe bebe il ia somnul, trebuie sa-l stimulam sa ramana treaz: mangaiat pe spate, masat piciorutele; are voie sa faca pauze de maxim 5 secunde, peste timpul asta clar adoarme
- pozitia la san: tot mamelonul in gurita, urechea, umarul si soldul lui bebe trebuie sa fie in linie dreapta, cu urechea usor mai sus decat barba/gura (vorbim de urechea dinspre podea)
- vedem daca e bine hidratat de la san si nu necesita alte suplimente daca uda intre 6 si 8 scutece pe zi
- in primele 2 saptamani e normal sa scada in greutate, cam 10% din ce aveau la nastere, dar dupa a 14-a zi trebuie sa ia in greutate cam 150-200 grame
- de preferat a se schimba scutecul inainte de masa, pentru ca dupa masa trebuie sa stea macar 15 minute sa i se odihnessca stomacelul
- la fiecare masa de golit un san (primul lapte care vine din san e practic apa cu zahar, abia pe la final apar proteinel esi substantele hranitoare care si tin de foame)
- musai de "ragait" dupa masa; cea mai buna pozitie - cea in care sustin bebele intr-o pozitie semi-sezut pe genunchiul meu si-l aplec usor in fata, cu palma pe sternul lui
- masuri anticolici: piele pe piele = intins bebele pe pieptul mamei/tatalui, masaj in sensul acelor de ceasornic pe burtica, pus pe burta in patut, pliculete cu gel (se gasesc la farmacie) incalzite si puse pe burtica (nu direct, ci invelite intr-un scutec de bumbac/finet), 15-20 ml de apa calduta data cu biberonul; si ultima solutie: picaturile (plansul de colici este cel nervos, in care isi freaca si piciorusele intre ele); apa trebuie sa fie din aceea speciala pt bebelusi (humana la cutie, sau hipp; sau orice alta apa plata dar fiarta si racita in prealabil)
- de preferat landou si nu scoica in primele 2 luni - trebuie sa stea cu spatele drept si nu chircit
- baia zilnic la ora 8 seara, apa cat sa-i acopere pulpitele, gel de dus foarte putin; apa de clatit se pregateste odata cu apa din cadita de baie (trebuie sa fie putin mai rece decat cea de baie ca sa-l revigoreze);
- de la 2 saptamanai pana la 1 an jumate - vigantol (vitamina D) - cate 1-2 picaturi pe zi; flaconul de vigantol se schimba la 30 zile de la desfacere
Carti recomandate: Berry Brazelton - Puncte de cotitura (2 volume) plus inca 4 carticele mai mici: hranirea / somnul / igiena / olita

Mai sunt si alte chestii prin carticica, dar e f mult de scris si marea majoritate a informatiilor se mai gasesc si pe net. O sa va mai pun si lista cu cosmetice/medicamente pe care am primit-o (dar am uitat-o acasa azi), desi eu personal nu sunt de acord cu toata suita aia de medicamentoase si chimicale si o sa cercetez dupa leacurile "babesti".

In ceea ce priveste scutecele iarasi am fost privita ca o nebuna cand am intrebat daca cele clasice de bumbac au iesit de tot din uz, iar tipa mi-a spus foarte senina ca exista pampersi pt piele sensibila. Bun, dar eu sunt nebuna si vreau s-o infas cum ma infasa pe mine mama - reactia a fost ca nu sunt bune alea de finet ca raman ude mai mult - cat de mult daca io-s acasa si stau cu ochii pe ea? Adica am fost nemultumita ca nu mi-a dat niste argumente clare contra scutecelor clasice.
Pentru colici, a intrebat o alta graviduta de ceai de chimen/anason - raspunsul a fost ca prefera sa nu-i dam si biberon in acelasi timp cu sanul, ca se invata sa traga de unde e mai usor si o sa refuze sanul. Dar mai devreme spusese sa-i dam apa acalda cu biberonul - pentru colici - aici de ce e ok biberonul? Si dac aii administrez ceaiul cu lingurita? Ca nu-i trebuie decat maxim 2 lingurite d eceai dupa masa. Plus ca a mai spus si ca ne putem mulge si lasa tatiocul sa-i dea laptele daca noi vrem sa fugim de acasa. De-aia zic ca si io si jumatatoiul am plecat mai retarzi de acolo.

Continuarea in numarul viitor ca acum am obosit nitel.

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Popico, eu zic ca neonato aia e putin dusa saraca! Ma iertati pt vocabular, dar pe bune ca asta pare ca-i pe alta lume. Vorba ta, s-a contrazis intr-una!
Atata timp cat ai lapte la san si nu trebuie bebe sa traga in disperare sa iasa ceva, nu o sa renunte la el in favoarea biberonului (decat daca e chiar lenes). Eu i-am mai dat ceai cu biberonul, sunt si biberoane speciale impotriva colicilor, ceva mai scumpe, dar eficiente, zic eu, mai ales daca nu ai sa-i dai titi. Si ceai exista in farmacii care e si pt stimularea lactatiei (in caz de ceva probleme) si colici 2in1. Sora-mea a luat si i-a fost super bun (tot de la ea stiu si de bibe de colici , ca mie la Andreea nu mi-a zis nimeni). Si daca bebe are crize serioase de colici nu se potoleste numai cu apa calda si stat pe burta.
Sunt insa de acord cu landoul pana la 2 luni. Mie mi se pare ca nu sta bine o fiinta asa fragila in scoica inca de la inceput. Cel putin nu in aia pe care o am eu.
Si sa nu te simti tu naspa ca esti mai emotiva in ceea ce priveste nasterea. Nu toate suntem la fel si mi se pare normal sa ti se spuna ce se intampla cu tine in asa un moment. Ca nu fac ei munca de caritate si e totusi vorba de viata ta si a copilului tau. Eu stiu exact la ce sa ma astept si cateodata mi-e groaza, dar abia astept sa vina si acel moment, ca sa-mi vad si sa-mi tin mica surpriza in brate ;am zis surpriza, pt ca nu ne asteptam sa o avem acum, dar ea a avut alte ganduri, draga mamii draga - azi sunt foarte melancolica si iubareata

28 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Buna dimineata!
Popi cu frica de nastere mi se pare normal. Si mie imi era frica de nastere dar ca prin minune cu cat ma apropiam de moment frica a inceput sa disparat. E adevarat ca atunci cand am inceput sa am contractii puternice as fi facut orice sa scap, chiar si cezariana (inainte imi era cel mai frica de cezariana). Am cerut epidurala relativ tarziu, dilatatie 3 cm aveam deja pe la 2 dimineata dar abia la 3. jum. am cerut-o si pana a venit medicul anestezist si apoi mi-a facut pomelnicul cu toate riscurile pe care le implica si daca sunt de acord s-a facut 4 jum. iar la 8.35 s-a nascut Vladut.
Nu-ti mai face ganduri negre, cand o sa vina momentul o sa treci cu brio peste.
Legat de ceai, ii dau dreptate neonatoloagei, atata timp cat bebe e alaptat exclusiv nu are nevoie de nimic altceva. Aici mi-au spus inca din Spital. Deci daca e alaptat, fara ceai.
Plus ca am vazut mamici care le dadeau ceai din ala graule care are si indulcitori in el.
Ingrozitor!
De acord sunt si cu faptul ca e mai bine ca bebe sa stea in landou, e de preferat o suprafata dreapta iar in patut fara pernuta. Bine, exceptie cand trebuie sa mergeti cu masina.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vreausaninga spune:

Citat:
citat din mesajul lui onutz83

Citat:
citat din mesajul lui mena1906
Rad si zic ca bebe e je m'en fiche'ist ca tac-su si imi transmite si mie aceeasi stare.

Vreausaninga, te intreb cu teama: in ce spital ai fost?
Popescule, taticii nu au voie aproape nicaieri in Ro, pentru ca ei practic n-au legatura cu mamicile sau copiii; da, stiu, mediu steril bla bla, dar oare nu pot fi si ei dezinfectati si imbracati corespunzator, ca doar medicii nu s-au nascut sterili.

Io n-am apucat sa vad link-ul acela de la Looana, nu vreti sa ni-l transmitem pe privat?

Onutz 26+ cu Lucian

Eu vb despre maternitatea din Sibiu, nu stiu daca sunt viitoare mamici din Sibiu in grupul nostru,dar eu le sfatuiesc sa evalueze un pic spitalul inainte. Si va spun cu mana pe inima ca nu fac fite nici n-am impresii de vedeta, ma refer la minimum de igiena si bun simt!

26+
"buburuzul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Popi dar neuronul ala gravid a retinut cate ceva,nu gluma...bv bv
Si eu sunt de parere ca alaptatul la cerere nu inseamna cand plange,cu asta sunt de acord.
Azi ma duc si eu la dr,nu cred ca imi face eco.Am mai multe intrebari,plus scrisoarea medicala pentru calatorie si analize de recoltat.
Eu am luat pana in 3kg,oare bebelusul meu a luat in greutate?Am luat putin fata de cat ma asteptam,dar am timp de acum inainte.Oricum la ce greutate am mai mult de 10kg ar fi riscant pt mine si pt bebe(am plecat de la 74kg).

Vreausaninga trebuie sa ne spui maternitatea,sa ne ferim sau sa le spunem altora sa ne fereasca
Mena daca tot esti in tema -nasterea normala se poate si provoca la Medicover?Cu un balonas,ceva? Se practica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vreausaninga spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana0000

Si eu sunt de parere ca alaptatul la cerere nu inseamna cand plange,cu asta sunt de acord.
Azi ma duc si eu la dr,nu cred ca imi face eco.Am mai multe intrebari,plus scrisoarea medicala pentru calatorie si analize de recoltat.
Eu am luat pana in 3kg,oare bebelusul meu a luat in greutate?Am luat putin fata de cat ma asteptam,dar am timp de acum inainte.Oricum la ce greutate am mai mult de 10kg ar fi riscant pt mine si pt bebe(am plecat de la 74kg).

Vreausaninga trebuie sa ne spui maternitatea,sa ne ferim sau sa le spunem altora sa ne fereasca
Mena daca tot esti in tema -nasterea normala se poate si provoca la Medicover?Cu un balonas,ceva? Se practica?

Vb de Sibiu!

26+
"buburuzul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana0000

Presupun ca se practica ca in orice maternitate atunci cand fatul e decis sa faca si liceul din burta mamei. Cel mai bine de intrebat e ginecologul cu care nasti sau Adina Chetran cu care semnezi contractul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Buna tuturor! Am ajuns si eu la munca azi si am citit ce ati mai scris de ieri. Am adaugat aseara cateva poze de la mare pe contul de poze, sa vedeti cum a crescut burtica (de fapt burtoiul pot spune ). M-am si cantarit aseara si sunt cam la +10kg de la inceputul sarcinii, dar numai in ultimele 2 luni am pus vreo 5 din ele . On the bright side, azi implinesc 27 de saptamani, intru in a 28-a saptamana si in trimestrul 3. Abia astept sa treaca si saptamana asta, 28 de saptamani implinite e un milestone .
Almy, multumim de informatiile despre nesting period, foarte interesant. Si eu vreau sa eliberez camera fetitei si sa ma apuc sa o aranjez, dar primele lucruri care trebuie facute depind de sotul meu (trebuie sa montam niste rafturi in camara pe care sa duc o parte din lucrurile care sunt acum in camera aia si trebuie sa montam cabina de dus care sta in mijlocul camerei). Incerc sa-l conving si pe el ca trebuie sa ne mobilizam acuma, dar la el nu e impulsul asta puternic . Oricum, macar in weekend vom merge la ikea si cred ca vom cumpara si patut, comoda, masuta de infasat.
vreausaninga, imi pare rau de ce ai vazut la spital si bine ca poti sa optezi pentru un spital privat. Si eu am optat la fel tot pentru ca am auzit niste povesti foarte neplacute din spitale de stat, dar inca mi-e teama ca as putea ajunge la stat daca tb sa nasc prematur (Doamne fereste). Pentru cele care tb sa optati pentru un spital de stat, am inteles ca in unele cazuri e mai bine sa fiti autoritare cu moasele si infirmierele (pe langa sa le dati bani), daca va purtati frumos riscati sa nu fiti bagate in seama . Bineinteles, depinde de persoana cu care aveti de-a face.
menics, succes la analize, sper sa fie bune rezultatele. Si felicitari pentru ca te-ai impus cu locatia comodei .
Looana, foarte faina poza cu bb. Si eu vreau linkul respectiv, poti sa mi-l trimiti printr-un mesaj privat? Multumesc mult.
Popi, multumim de informatiile de la curs, la noi la cursul de neonatologie a fost un doctor, cel care e sef la neonatologie in maternitatea Medlife. A fost super amuzant, a venit si cu o papusa, ne-a aratat cum trebuie sa tinem pe bb cand ii facem baita, cand ii scoatem aerul, ne-a pus filmulet cu alaptatul. Si noua ne-a zis ca nu trebuie sa dam biberon copilului, pentru ca riscam sa renunte la san daca e lenes (si la mine, la cat de lenesi suntem si eu si sotul , fi-mea probabil va fi la fel , asa ca voi incerca cat pot sa evit biberoanele). Dar a zis ca daca e nevoie, putem sa-i dam niste ceai de colici cu lingurita (dar tot asa in ultima instanta, daca nu merg celelalte solutii). Ce mi s-a parut interesant din ce ne-a zis e ca e important sa mentalizam procesul de alaptare dinainte, adica sa ne imaginam cum va fi.
Abia astept saptamana viitoare, miercuri merg din nou la ecografie sa o vedem pe bb!
O zi buna in continuare tuturor!

Andreea 27+ cu
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Ati vazut articolul asta: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13038809-bucuresti-medic-maternitatea-bucur-retinut-dupa-fost-prins-flagrant-timp-lua-mita.htm ?
Mi se pare inadmisibila chestia asta: "familia unei gravide i-ar fi dat lui Mircea Conea 300 de lei pentru o cezariana, iar medicul ar fi venit in salon si i-ar fi aruncat pe jos, spunand ca pentru un avort pretul este de 700 de lei." Ma bucur ca l-au reclamat, poate asa se va schimba ceva.
O zi buna si sanatate in continuare!

Andreea 27+ cu
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston

Mergi la inceput