Pana la urma se serbeaza sau nu? Soacra- mea zice ca nu, se serbeaza cea din 8 sept. O prietena zice ca : lasa , fa cand vrei tu ca tot sarbatoare este. Pai atunci cum fac?
Depinde de zona tzarii!
La mine la Galatzi,se sarbatoreste pe 15 august!In nordul Moldovei,pe 8 septembrie!
De fapt tu te referi la ce...petrecere,pomenire,parastas?
Dana
Maine este Sf. Maria mare (cum i se mai spune). Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai mari sarbatori. Celei din septembrie i se mai spune si Sf. Maria mica.
Faptul ca este si zi libera legala cred ca sustine faptul ca sarbatoarea de maine este mai importanta decat cea din septembrie.
33+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
Eu sunt din moldova si noi nu o sarbatoream niciodata in stilul de petrecere , aniversare pentru ca e Adormirea /moartea, zi de post si de rugaciune. Cand am ajuns in bucuresti si a inceput sa ma felicite lumea mi s-a parut tare ciudat.
Mariile si Marioarele le sarbatoream cu chef pe 8 Septembrie.
Vin in completarea raspunsului pe care l-am dat mai devreme. Ma refeream strict la importanta sarbatorii. De sarbatorit, nu mi se pare o alegere prea fericita, avand in vedere ca este Adormirea Maicii Domnului.
Acum fiecare face dupa cum pofteste
33+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
Tot de la Galati: de Adormirea Maicii Domnului sunt pomenite Mariile raposate iar de Nasterea Maicii Domnului se sarbatoresc cele "in fiinta". :)
Eu stiam ca se poate sarbatori si acum, adormirea Maicii Domnului poate fi si un motiv de bucurie, Maica Domnului s-a mutat la cer de unde se roaga pentru noi toti