Taxa pt cainii nesterilizati

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Stii care e partea naspa? Ca tie iti e mila si le cumperi de acolo, nu mai zic ca platesti cat nu face, ca pe un pui sanatos de la crescator serios ai da muuult mai putin, dar ei din chestia asta inteleg (ma refer la patronii de astfel de magazine si vanzatorii) ca animalutele respective au cautare si vor continua. Parerea mea este ca trebuie descurajat acest comert. E dureros, stiu, dar numai boicotand astfel de magazine se stopeaza pet miller-ii. Nu trebuie cumparat nimic de acolo si gata. Sa dea faliment, sa constate ca nu merge si ca e mai profitabil sa vanda... nu stiu... leustean.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Una bucata brac german sterilizat, nu a montat niciodata.
Una bucata ciobanesc carpatin cu drept de monta, femela. Va fi sterilizata in toamna asta. Nu vreau sa faca pui. E stresul prea mare, cheltuiala prea mare, nu scoti banii din pui pe cat ai investit in expozitii, plata monta, controale vet in perioada de gestatie, suplimente, vitamine, fatare, pazit cateaua sa nu se aseze pe pui, ca e mare si ii omoara, lapte special pui, daca sunt prea multi si nu ajung mamelele, basca tinut socoteala sa ii pui la tzatza cu randul care e la tzatza tura asta la masa urmatoare primeste biberon si invers, primele deparazitari si vaccinuri la pui. Clar nu scoti banii. Plus, cainii mei au patul lor fiecare cu cearceafuri, paturi iarna, perne, prosoape, li se serbeaza zilele, primesc cadouri de craciun si de pasti, au vizite periodice la veterinar, vizita anuala cu analize, ecografii, mancare la fiecare dupa necesitati, adica bracul mananca dieta hepatic, ciobaneasca mancare cu mai multa proteina ca e o sclifosita. Cui sa dau puii? Cine ii mai tine ca mine? Si ca sa ii dau asa ca sa fie dati... neeeeeeeeeee... mi s-ar rupe sufletul sa stiu ca sfarsesc legati de gard si cu un codru de paine/mamaliga mucegaita cand isi aduce aminte respectivul. Nu mai bine nu ii produc?
Am uitat alta posibilitate de cheltuiala: daca ai bafta si are probleme la nastere si trebuie sa ii faci cezariana...

nu te contrazic, doar ma intreb unde o fi disparut instinctul natural si matern ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

In instinctul ala natural si matern si-ar face singura culcus undeva, perfect dimensionat necesitatilor ei. Asa ii amenajez eu culcusul, dupa mintea mea umana si nu intotdeauna se potriveste pe ce ar trebui.
In natura puii excedentari si/sau bolnavi ar muri si nu si-ar face nimeni probleme. Eu nu pot sa las sa se intample asta pentru ca... nu pot si gata.
Uite de aia nu sunt crescator (desi am intentionat, am si toate actele necesare si conditii si asa mai departe) ca nu ma lasa inima. Asa sunt eu mai bleaga.

Mergi la inceput

nu vreau sa te superi pe mine, dar eu chiar cred ca trebuie sa ascultam natura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

apai creste tu caini si lasa-i sa crape daca nu incap la tatza atunci.
cand vine vorba de copii nu mai asculta nimeni de natura, ha?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

daca vorbeai cu mine afla ca raspunsurile care se termina in ha? nu ma intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Carmen, m am gandit la chestia asta, sunt constienta de el. Pur si simplu nu ma lasa inima sa ii vad asa. As fi vrut sa iau tot cuibul de birmanezi dar as fi intrat in exagerare. Ei au fost ingrijiti cat de cat ok. Exista 2 magazine de pet in Moll. Si mai exista unul la Real. Am vazut acolo 2 pui de labrador, unul pur si simplu avea probleme mari cu caldura, isi punea boticul in apa fara sa bea din ea si statea asa. Era aproape lesinat, nu il interesa nimic in jurul lui. E dureros sa vezi asa ceva.

Cred ca am sa pun totusi filmul pe youtube. Nu pot concepe ca exista pretentia de "magazine a la occident" cu astfel de mentalitate. As intelege daca mentalitatea asta ar fi implementata ca si in Chinz, punem animalele la gramada, in custi si le tinem in strada la vanzare. Am fost si am vazut. Pe ei nu ii pot acuza de ipocrizie.

Sotul mi a spus sa fac o re lamatie la administratia generala a Mollului, el a spus ca astea sunt pra tici de magazin de mahala nu de magazin de lux si ca administratorii trbuiesc atentionati cu imaginea pe care o propaga. Erau la un moment dat niste turisti nemti care se uitau la pisici si se intrebau oare de ce dorm pisicile tot mereu. Nu cred ca nu au fost atinsi de imaginea de acolo.

Ma mai gandesc ce fac cu imaginile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mie mi se pare un prim pas spre ...o tzara fara ciini spre strazi!

Foarte buna initziativa,ar fi bine sa se extinda la nivel natzional,pe linga un "recensamint"al ciinilor cu stapin!

Sper doar ca ceea ce articolul numeste"ciine cu pedigriu"sa fie intr-adevar controlat de asociatzii si nu sa fie doar fictiva inregistrarea si inmultzirea lor"controlata"!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

sunt 2 tipuri de pedigree, se acorda si pt cei cu drept de monta si pt cei fara. adica d ex atesta ca un caine este de rasa pura, insa il exclude de la reproducere din cauza unor defecte congenitale sau de temperament care ar putea contribui la deteriorarea standardului rasei.

cred ca ar trebui mentinuta restrictia si pt acestia, ramanand nesterilizati doar cei cu drept de monta.

cat despre crescatorii autentici, rareori obtin profit real. Pentru ca sunt ca si Carmencat, investesc mult, ingrijesc cum se cuvine femela si puii si nu monteaza cateaua in fiecare an. Deci pentru ei e mai mult un hobby....caz in care taxa anuala nu cred ca i-ar deranja.

Cat despre cei care scot catei pe banda si se denumesc crescatori...ce sa zic, eu as vrea sa nu-i mai vad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

daca vorbeai cu mine afla ca raspunsurile care se termina in ha? nu ma intereseaza.

alina

Era si un smiley la sf. tocmai ca sa intelegi ca e exprimarea in gluma.
Intrebarea totusi ramane.

Mergi la inceput