Taxa pt cainii nesterilizati
http://www.gds.ro/Societate/2012-08-13/Taxa+pe+cainele+necastrat#.UCi33V_Cc5g.facebook
Nu pot crede ca in sfarsit cineva a gandit!! Poate avem si noi o sansa sa ne civilizam si sa nu mai fim aratati cu degetul de altii.
Bineinteles, parerile de la articol sunt de nivelul de care incercam sa scapam, dar na, macar exista o speranta.
Raspunsuri
carmencat spune:
Foarte buna initiativa cu obligativitatea sterilizarii. Mi-a placut ca au separat cainii inregistrati in asociatii chinologice de ceilalti. E ok ca declaratie.
Ma ia groaza in schimb cand ma gandesc la adapostul ala de 5000-7000 de caini.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
ina.click spune:
complet de acord, insa ar trebui sa fie inclusi si cei de rasa. singurii necastrati sa ramana cei care sunt detinuti de crescatori care obtin un profit in urma vinderii puilor.
cunosc suficienti oameni cu caini de rasa care au marturisit ca i-au lasat liberi (in special masculii) in perioada caldurilor, "sa se bucure si ei". Right.
iar in zona in care locuiesc eu sunt o multime de maidanezi metis pitt / boxer / husky. aia n-au aparut prin mutatie naturala.
Ramonika spune:
e buna initiativa, insa greu de crezut ca poate fi pusa in practica asa usor. cine va umbla din poarta-n poarta sa verifice care s-a conformat si care nu? plus ca cei care nu respecta decizia "vor fi sanctionati fara mila" cum? sa plateasca amenda ca nu platesc taxa?
ch_dana spune:
Eu am labradoritza, pe care NU intentionez sa o sterilizez, deoarece vreau sa faca pui, in vederea obtinerii de profit (adevarul e ca nu mai am chef sa-si exercite mamosheniile pe fi-mea ).
Mai "am" (impropriu zis, nu-s ai mei) o haita de maidanezi "pur-sange" pe strada, unii au crotal in ureche cum ca ar fi fost sterilizati, altii nu ; deja e o catelusa cu trei pui.
Cu aia ce facem ? Taxam si noi primaria ca-i lasa aiurea pe strazi ?
ingridnen spune:
esti buna de plata, Dana
eu sant in legalitate...una bucata boxerita cu drept de monta si una bucata maidanez sterilizat
Ingrid si Cristi 9 ani
ch_dana spune:
Ntz, ca e de rasa, acu' mai trebuie si dreptul de monta...dar sa o mai slabesc nitel, ca deocamdata e cam huiduma.
Aia cu masculii lasati liberi e...incalificabila . Eu am avut intotdeauna femele tocmai ca sa nu am probleme (vorba sa fie, cand ieseam cu ele in parc in "perioada vesela" eram cu haita dupa mine si speriata...)
carmencat spune:
Una bucata brac german sterilizat, nu a montat niciodata.
Una bucata ciobanesc carpatin cu drept de monta, femela. Va fi sterilizata in toamna asta. Nu vreau sa faca pui. E stresul prea mare, cheltuiala prea mare, nu scoti banii din pui pe cat ai investit in expozitii, plata monta, controale vet in perioada de gestatie, suplimente, vitamine, fatare, pazit cateaua sa nu se aseze pe pui, ca e mare si ii omoara, lapte special pui, daca sunt prea multi si nu ajung mamelele, basca tinut socoteala sa ii pui la tzatza cu randul care e la tzatza tura asta la masa urmatoare primeste biberon si invers, primele deparazitari si vaccinuri la pui. Clar nu scoti banii. Plus, cainii mei au patul lor fiecare cu cearceafuri, paturi iarna, perne, prosoape, li se serbeaza zilele, primesc cadouri de craciun si de pasti, au vizite periodice la veterinar, vizita anuala cu analize, ecografii, mancare la fiecare dupa necesitati, adica bracul mananca dieta hepatic, ciobaneasca mancare cu mai multa proteina ca e o sclifosita. Cui sa dau puii? Cine ii mai tine ca mine? Si ca sa ii dau asa ca sa fie dati... neeeeeeeeeee... mi s-ar rupe sufletul sa stiu ca sfarsesc legati de gard si cu un codru de paine/mamaliga mucegaita cand isi aduce aminte respectivul. Nu mai bine nu ii produc?
Am uitat alta posibilitate de cheltuiala: daca ai bafta si are probleme la nastere si trebuie sa ii faci cezariana...
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Amonar spune:
Carmen, asa da! Am citit pe forumurile americane ca exista crescatori care au liste de asteptare si ii verifica pe potentialii cumparatori sa fie siguri ca sunt compatibili cu cainele crescut de ei.
Problema e ca multi crescatori nu investesc in puii ce se nasc asa cum ar trebui. Or se zgarcesc la mancare, ori ii dau prea repede. Multi o fac doar pt profit, deci investitia e f. Mica.
Am adus din romania 3 pisicute nu pt ca imi lipseau pisici ci pt ca mi s a rupt inima sa le vad chinuite in vitrina Molului. Doua, persane, aveau o conditie f grava de diaree, tinute cu excremente in blana si murdare. Asta la un magazin de lux ca Molul......Celalat, birmanez, a fost adus impreuna cu surorile sale, in total5, la numai 2 sau 3 saptamani laMoll la vanzare. Cred ca imediat dupa ce au deschis ochii au si fost luati de la mama. Ce pot sa spun e ca sterilizarea este o solutie excelenta. Nu numai la caini. A venit un domn la Moll sa o intrebe pe vanzatoare daca primeste pui de la pisica lui. Nu erade rasa, asa ca nu.....Dar nu m am putut abtie sa nu ii amintesc ca sterilizarea rezolva problema puilor. Era de o inconstienta majora tipul, a spus ca el de fapt vrea sa o dea, ca are DEJA 6 luni si ca o lasa mult pe afara.....chestii din axtea. Zambea cand spunea asta...pt el era o mobila sau ceva de uz temporar. Probabil ca trebuia sa fiu multumita ca ii da de mancare si ca o primeste in casa.
Xio, exista protectia animalelor in Timisoara? Am avut tentatia de a i mobiloza pt animalele de la Moll. E abuz clar, cum sunt tinute si faptul ca mai exista axtfel de practici. In Olanda, Germania nu se vand animalele in vitrina. A fost, dar nu mai este. Zic eu, bine.
Amonar spune:
Apropo, am filmat situatia in care erau tinute cele 2 persane. Am intrat la vanzatoare sa o intreb daca are cunostinta de faptul ca unul dintre pisoi are ceva probleme, nu am putut sa vad bine exact ce era. Mi a raspuns pe un ton cu care cineva iti vinde varza la piata ca ...da, are cevz si a gesticulat cu mana ceva de genul....nu conteaza. Mi a mai spus ca ele nu raspund pt animalele de acolo, ca propritarii raspund. Ca ele au sunat propritara dar respectiva nu prea isi da interesul.
Am plecat, pot sa spun, revoltata, spunindu i ca am sa le fac reclama proasta. A doua zi l au spalat pe pixoi dar locul lor tog murdar era. A m hotarat sa ii cumpar. Intre timp si celalalt pisoi facuse diaree. Am auzit dupa catevz zile ca si celelzte pisici facusera diaree. Erau toate perane, de o frumusete rara. Nu ii inteleg pe oamenii care fac profit pe urma animalelor fara sa le pese de ele.