Mamici, tatici si pitici din Anglia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

e foarte interesant ce spuneti aici, citesc si eu cu placere subiectul.


Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Recitind, mai am cateva completari:
- pt lista gradinitelor si scolilor din zona voastra, plus rapoartele inspectiilor intrati pe ofsted.gov.uk
- alternativa la gradinite sunt childminders (o persoana care are pregatire in domeniu si ia ingrijire la ea acasa cativa copii, 3-4 cred, nu mai multi, costurile in Lndra sunt de 4-5 lire pe ora), nanny care poate fi live in sau live out si costa chiar mai mult decat gradinita, uneori si dublu ajunge (prietena mea a lucrat pe 1500 pe luna), aupair sau mother's help (desi nu stiu daca mai exista avand in vedere ca pt asa ceva se platea destul de putin...) si clasicul babysitter pt cateva ore platit cu aprox 10 pe ora. Desigur, in alte orase costurile pot diferi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Si iar eu, ca mi-e lene sa editez :)
Vaccinul pt tbc - BCG, se cam face in Londra iar in alte zone, cu risc mai mic zic ei, doar la cerere. Acum fiecare cum se stie pro sau anti vaccin, dar pt altele se poate cere doctorului de familie (gp), de ex eu le-am vaccinat pe ale mele pt hep a si hep b, dupa ce initial aflasem ca astea se platesc si am mers la clinica sa le cer asa, cu plata, dar mi le-au facut fara cand au auzit ca mergem des in Ro si acolo e risc crescut la astea. La fel daca mergeti inAsia de ex sunt anumite vaccinari de calatorie oferite gratuit.

Pt socializare, cautati cel mai apropiat children's centre si aflati ce program au pt playgroups, eu am legat o prietenie pe viata, sper, cu o mamica ccc cunoscuta asa iar copiii nostri au crescut impreuna, si la grupuri si in afara lor.

Ar tb sa fiti informate de catre health visitor unde tb sa mergeti in mod regulat la vizite pt a cantari copilul si a discuta despre orice nelamuriri sau temeri aveti. La mine a fost aceeasi clinica unde faceam vaccinarile, la prima fetita. La a doua, total diferita, vaccinarile le fac la gp, cantarirea si vizita la health visitor la children's centre.

Si pt ca (inca) e vara si destul de frumos afara, cele mai multe leisure centres care au piscine au si cursuri gen tots world unde mamici cu bebelusi in brate se joaca in piscina, exista si o antrenoare care face tot felul de joculete si cantecele, eu am dus-o des pe cea mare, la cea mica nu am mai avut cum si regret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui mya85

roxi_mami multumesc pt raspuns. la mine situatia a fost putin mai complicata in sensul ca m-am relocat cu familia in alta zona a Angliei la 14 sapt, dar job-ul e tot in cadrul aceleasi companii. La noul job am anuntat cam dupa 2-3 sapt dupa ce am inceput lucrul si a fost ok, am primit si eu zile libere ca sa merg pt programari dar doar la cele stabilite de ei (adica de la spital) pt ca pe mine ma vad la spital din cauza cezarienei ce am avut-o. Dar totusi sunt ingrijorata ca pana acum nu am avut o intalnire adevarata cu moasa, nici nu stiu cum ar trebui sa decurga. Singurele intalniri au fost cele de booking appointment la 11 sapt si inca una aici in noua zona la 15 sapt, unde mi-au luat datele si toate informatiile despre mine. Apoi am primi doua programari la spital prin posta si cu scrisorile astea am mers la managera mea si am beneficiat de zi libera sa merg. Faza e ca daca vreau eu sa fac programare cu moasa managera mea imi spune sa o stabilesc in ziua mea libera (care e lunea), problema fiind ca nu sunt moase lunea la surgery... Alta problema e ca e greu sa gaseasca cover in locul meu si nu le prea convine sa imi iau liber fara sa dau macar o luna notice... Intrebarea mea ar fi: e absolut necesar sa ma intalnesc si cu o moasa de la surgery pe timpul sarcinii???

mami de ( iulie 2010) si 24+ cu


cauta un children center in zona ta si vezi ce program au moasele, e imposibil sa nu prinzi si lunea...la mine aveau program in fiecare zi a saptamanii

rozi, de asta nici nu ai primit toate informatiile de la inceput, daca aveai intalnire cu moasa ea ar fi trebuit sa-ti spuna...in fine mie mi-a dat o mapa bounty in care aveam toate informatiile, brosura etc si in plus mi le-a si prezentat ea, eu inteleg ca tu toate vizitele le-ai avut la medicul de familie...sau inteleg gresit?!.. eu ma vedeam cu moasa la children center si cu medicul consultant in spital, la medicul de familie am mers numai pentru retete...

si apropos de anticonceptionale si mie mi-a infipt in mana reteta medicul...parca era disperat, zici ca aveam o tarla de copii dupa mine si ii era frica sa nu mai torn inca o tarla in tara lor....culmea e ca nu sunt nici o adolescenta sa ii apuce frica

faza cu asistentele la receptie am trait-o si eu, dar erau asistente medicale nu moase, moasele nu stateau o clipa in spital, era un furnicar, daca aveau timp de stat se apucau sa schimbe paturile...asistentele insa sunt mai ceva ca medicii...de astia cel putin nu dai decat daca se considera ca e musai sa vina sa te vada

mie mi-ar frica in anglia fara moasa, era o mamica in spital si in timp ce urla de dureri moasele o interogau cum de a scapat fara sa fie vazuta de o moasa 9 luni...dar ma gandesc ca nu avea nici cartea de gravida...si deci nu fusese vazuta de nici un cadru medical

desi mare lucru nu face, in cazul meu imi masura tensiunea, m-a cantarit doar la prima intalnire, si mi-a masurat burta de vreo 3 ori, ultimele cca 2 luni m-am dus doar la spital la control, la moasa nu am mai mers, ca se suprapuneau programarile si mi s-a spus sa renunt la una..asa ca am renuntat la cea cu moasa

planul de nastere l-am facut verbal (si nu e bine, trebuie sa insisti sa fie facut pe hartie si sa fie prins in cartea de gravida...imi scapa acum numele...white "ceva")... nu e bine nici cu prea multi specialisti in jur, ca lasa unii pe altii si tu ramai cu ochii in soare si te mai si judeca...de parca suntem toti experti in sistemul lor

stateam la coada la testul pentru glicemie provocata si una dintre gravide era panicata ca dura prea mult si sefa ei deja era exasperata de prea multele invoiri, si spunea saraca fata ca nici nu se invoise, isi aranjase toate consultatiile la prima ora si ajungea la serviciu la ora de inceput de program, dar sefa era avertizata ca se poate sa intarzie, asa ca de fiecare data o taxa cu "iar mergi la consultatie?!", "cand termini cu consultatiile?!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

eu nu am primit niciun cardul pt exemption si bebitza a facut deja 8 luni, cred ca totusi se trimite la cerere si cum eu nu am cerut nimic :)

edit: am fost si eu la un sure start la curs de masat bebelusul, chit ca fiimea avea deja 6 luni si nu prea mai statea la masat, asa a picat grupa, a fost distractiv, avem si tzidula de participare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi_mami spune:

motanik,

Multumim de informatii, se facu lumina in sat , e complicata tare treaba pe aici cu gradi si cu childminder. Noi inca speram sa o convingem pe buni sa vina din Romania permanent pt ca ne-ar fi mult mai usor!
Cat despre vaccin, pe 22 august trebuie sa merg cu pitica la surgery pt cel de 2 luni. Alta intrebare, vaccinul este administrat de GP sau de vreo nurse? Ma ingrozeste gandul ca o sa o intepe si o sa o doara, dar stiu ca e spre binele ei.Apropos, asta e cel de la care e posibil sa faca febra? Uff....deja ne luptam cu BCG-ul din maternitate care abia acum a colectat si a spart. Nu-i nimic, asa crestem mari!
Cand am zis de vouchere, da, ma refeream la alea pt mancare/lapte/vitamine etc.

Ma ia cu tremurat cand ma gandesc la cate formulare trebuie sa completez ca sa primim si noi ceva benefit-uri ca taxe am platit pana acum de ne-au iesit ochii si eu si sotul iar banii de pe maternitate ,pe luna, nu ajung nici sa platim chiria .
Am aplicat inca de cand eram graviduta pt Sure Start Maternity Grant ( ala care da 500 de lire o singura data) si m-au refuzat pe motiv ca nici eu nici sotul nu primim sociale sau child tax credit (cum sa primesc child tax credit cand eu nu aveam copil inca?), am mai incercat o data acum, dupa ce am aplicat pt child benefit si pt tax credit sa vedem ce motiv mai au acum sa ma refuze... Pt child benefit am aplicat acum o luna si ceva si nici un raspuns pana acum, voi ati aplicat? Cat a durat pana ati primit raspuns?


Motanik, sa-ti traiasca motatele si sa se faca mari si sanatoase!
Desprecopii, multumim ca ne urmaresti, daca ai ceva sugestii sau pareri te invitam cu drag sa te alaturi!


Va pup pe toate si pe toti!



Copilul ajunge pt parintii sai, dupa educatia pe care o capata: rasplata sau pedeapsa.
Jean Jaques Rousseau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxi_mami

motanik,

Multumim de informatii, se facu lumina in sat , e complicata tare treaba pe aici cu gradi si cu childminder. Noi inca speram sa o convingem pe buni sa vina din Romania permanent pt ca ne-ar fi mult mai usor!
Cat despre vaccin, pe 22 august trebuie sa merg cu pitica la surgery pt cel de 2 luni. Alta intrebare, vaccinul este administrat de GP sau de vreo nurse? Ma ingrozeste gandul ca o sa o intepe si o sa o doara, dar stiu ca e spre binele ei.Apropos, asta e cel de la care e posibil sa faca febra? Uff....deja ne luptam cu BCG-ul din maternitate care abia acum a colectat si a spart. Nu-i nimic, asa crestem mari!
Cand am zis de vouchere, da, ma refeream la alea pt mancare/lapte/vitamine etc.

Ma ia cu tremurat cand ma gandesc la cate formulare trebuie sa completez ca sa primim si noi ceva benefit-uri ca taxe am platit pana acum de ne-au iesit ochii si eu si sotul iar banii de pe maternitate ,pe luna, nu ajung nici sa platim chiria .
Am aplicat inca de cand eram graviduta pt Sure Start Maternity Grant ( ala care da 500 de lire o singura data) si m-au refuzat pe motiv ca nici eu nici sotul nu primim sociale sau child tax credit (cum sa primesc child tax credit cand eu nu aveam copil inca?), am mai incercat o data acum, dupa ce am aplicat pt child benefit si pt tax credit sa vedem ce motiv mai au acum sa ma refuze... Pt child benefit am aplicat acum o luna si ceva si nici un raspuns pana acum, voi ati aplicat? Cat a durat pana ati primit raspuns?


Motanik, sa-ti traiasca motatele si sa se faca mari si sanatoase!
Desprecopii, multumim ca ne urmaresti, daca ai ceva sugestii sau pareri te invitam cu drag sa te alaturi!


Va pup pe toate si pe toti!



Copilul ajunge pt parintii sai, dupa educatia pe care o capata: rasplata sau pedeapsa.
Jean Jaques Rousseau


cam o luna a durat cu child benefit si raspunsul a fost, banii in cont (retroactiv, ca am facut si aplicatia la mai mult de o luna)

paracetamol gratuit, asta nu o stiam, ar fi fost frumos din partea asistentei care i-a facut lu' bibi vaccinutele sa imi fi spus despre asta, ea a zis doar sa fiu pregatita acasa cu paracetamol in caz ca face febra si apoi mi-a dat cu "la revedere", ar fi fost mai apreciata o reteta....culmea e ca din boots am luat paracetamolul , asta e (si nici la spital la vaccinul bgc nu mi s-a spus nimic despre paracetamolul gratuit)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Roxi, vaccinul este facut de asistenta.
Da, e posibil sa faca putina febra, vezi ca poti lua paracetamol care se da de la 2 luni in sus sa ai in casa. De asemenea, se poate inrosi locul, copila poate fi iritata si fara chef in seara aia, dar nu mai mult. Ale mele nu au avut nimic.

NadaFlorilor, acum ca ai zis, incerc sa imi aduc aminte daca am completat eu ceva sa trimit pt exemption card...si sincer nu mai stiu. Deci e posibil. Stiu sigur ca la prima eram angajata si a trebuit sa completez formularul cu moasa, pt a primi concediu platit, iar la a doua fiind self employed am cerut formularul de la job centre si l-am completat si trimis in ziua cu nasterea (a fost cezariana si am lasat plicul sa-l puna sotul la posta).

Oho, Roxi, stai sa vezi ce urmeaza, astepti la documentele astea...
In primul rand, ati inregistrat copilul, ati scos certificat de nastere?

Al doilea pas e sa trimiti aplicatia pt child benefit si poate dura pana la jumatate de an din pacate sa primesti ceva. Daca trimiti aplicatiile in primele 3 luni de la nastere, primesti (cand primesti) si din urma, de la nastere, banutii tai. Daca trimiti dupa primele 3 luni, vei primi ce ti se datoreaza din data cand ai aplicat si nu de la nastere.

Al treilea pas e sa aplici pt child tax credit. Din experienta iti spun sa completezi si sa trimiti formularul CHIAR DACA NU AI inca numarul de referinta de la child benefit. Aplicatia va fi inregistrata in sistem, ei iti vor cere informatiile legate de child benefit si tu castigi timpul in favoarea ta, ca sa primesti banii din urma, ca altfel daca stai intai sa primesti child benefit s-ar putea sa astepti destul de mult.

Child tax credit difera pt fiecare familie in parte, in functie de venituri, dar pe site la HM Revenue and Customs exista un calculator unde poti vedea estimata cifra ce o veti primi, dupa ce introduci detaliile salariilor voastre.
Childcare tax credit se acorda numai daca te intorci si tu la munca si copilul merge la un childcare inregistrat cu Ofsted. Daca o aduci pe bunica si te intorci la munca, nu vei primi elementul childcare din child tax credit, pt ca bunica nu e inregistrata cu ofsted, chiar daca sa zicem, ai plati-o.

Iar de Maternity Grant ala de 500, din cate imi amintesc tb sa ai un venit ff mic sa te incadrezi la el, ceva gen sub 16mii pe an salariile combinate sot+sotie. Asa si cu voucherele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Nu toate farmaciile ofera schema asta, tb sa te uiti daca au afisat posterul. Eu am si Boots si Tesco ce ofera asta si numai asa imi iau paracetamolul, chiar si cand nu aveam febra dar nu mai aveam in casa am mers si am luat asa.
La gp insa am avut mamici (eu translator fiind) care cereau paracetamol pe reteta ca sa nu mai plateasca si dr nu le dadea si nici nu le zicea de schema asta...ce sa mai zic...nu am stitu nici eu si am cumparat destul pana sa aflu dar am aflat de la asistentul din Boots care mi-a zis din proprie initiativa, probabil nu faceau vanzare la paracetamolul produs de ei, in favoarea Calpolului. Si posterul era pe perete de secole, dar cine sa-l citeasca


Si noi am fost la curs de masaj si ne-a placut :)


Acum am citit ca ai primit raspunsul la CHB intr-o luna, pai sa te consideri norocoasa in cazul asta, nu am mai auzit de asa rapiditate la astia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Uite aici mai multe informatii despre Minor Ailments Scheme (cu precizarea ca ei spun ca nu poti fi inregistrat la mai multe farmacii - 1. inregistrat e mult spus, ca de fiecare data se completeaza fisa pe medicamentul necesar; 2. eu iau si de la tesco si de la boots si nu au fost pb) si ce acopera (inclusiv pt mame cat sunteti acoperite de exemption card, iar pt copii pana fac 16 ani):

http://www.nhs24.com/FindLocal/~/media/NHS24/Leaflets/MAS%20leaflet%20-%20WEB.ashx
(siteul e de la NHS Scotia dar totul e valabil si in Anglia si Tara Galilor)


si iata si pe site la Boots
http://www.boots.com/en/Pharmacy-Health/Pharmacy-services/Prescription-services/Minor-ailment-service/



--------------------

Povestea minunilor

Mergi la inceput