Hai Cami! Bv Zizou,IIuli,Miha,Cristina,Lorena!(56)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Fetele, am o intrebare: cum va dati seama cand ii e frig lui BB?
Am iesit 2 ore sa ma epilez si sa spal masina si cand m-am intors am avut un cu maica-mea care imi invelise copilul cu patura in conditiile in care in casa erau 28 gr; cica 'are manutele reci' (eu stiam ca BB-ii in general au extremitatile reci si ca esential e in zona de la ceafa sa fie temp ok).
M-am mai enervat si cu bona, care tot incerca sa adoarma copilul, desi i-am spus ca el nu doarme decat noaptea si la pranz. Dovada - azi a dormit de la 11 la 13 si de atunci e tot treaz (atipeste max 15 min).
Zau ca ajung la vorba Porumbitei: ajuta-ma cum vreau eu sau lasa-ma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Fleur mai am cam 10 zile. Deja nu mai am rabdare si nici nu mai pot, ma dor toate cele in special mijlocul cand stau in picioare. Si mi se umfla ingrozitor picioarele.

37+

AMR 2 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Niccostea, toti medicii pediatri recomanda ca in camera lui bebe sa fie 22-24 de grade, temp crescuta cu 1-2 grade la baitza. Sigur la 28 de grade nu-i e frig. Dc are extremitatile reci se pun ciorapi si manusi. Bb se tine vara in body cu maneca scurta. Eu obisnuiesc sa-i pun un scitec pe picioare, ca am observat ca atunci cand e agitat, se linisteste ( tine loc de infasat) dar nu patuta...

Ada mie dr de la RM mi-a recomandat sa renunt la lapte, din cauza lactozei ( si poate chiar la toate prod lactate), eventual sa schimb nan normal pe nan sensitive care are mai putina lactoza. Mi-a dat si niste pliculete de bifido baby sa-i pun in lapte, in locul protectisului. Azi vad ca a facut, cam la 40 de ore, inainte sa pun plicul, dar nu am baut lapte, nu am mancat iaurt. Te tin la curent dc vad vreo schimbare.

Maria eu am fol lanolina de la lansinoh, dar ce-i drept si protectii de mamelon. De ce nu incerci cateva zile?

Miha, o camasuta subtire cu nasturi, sutien de alaptat si un scutec pt protectie.

Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana

Mergi la inceput

Ada a mai facut un kk... deci posibil sa fie ok cu bifido baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Ce fac fetele ?

Nu mai vreau sa ma plang , ca mi se pare ca doar mie imi este greu , parca la voi este mai usor . Bebe a facut baita , i-am dat tzatza si acum ne chinuim sa-l adormim .

Maria si eu recomand garmastan la greu , nu stiu daca a contat dar eu am folosit din luna a 7-a de sarcina si nu am avut nici o problema . Tine-te tare , asa cum ne-ai incurajat si tu mereu pe noi .

Si bb al meu are manutele reci si i-am pus manusi , azi cand am fost afara l-am imbracat un pic mai bine , batea vantul tare si imi este teama, ca tot eu o trag cu el nu altcineva
Eu am inceput sa cam mananc orice , fructe , lapte , iaurt ca si asa bb tot plange macar sa stiu de ce , nu am probleme cu el la capitolul KK , face cam de doua ori pe zi , am renuntat la protectis de cateva zile si vad ca este bine si eu pap ce prind

Zizou , hai ca mai ai putin si devii si tu zombi ca noi , eu am apucat azi sa dorm doar o ora langa el , ca au venit balaurii la burtica lui Andrei si a trezit toata casa . Dormisem oricum prea mult , sper sa avem o noapte usoara .

Maine plecam pana la tara sa-mi fac eu molifta , sper sa nu fie agitat , am obs ca nu prea ii place sa schimbe locul si mai sper sa nu ma enerveze mama soacra cu vreun sfat sau sa cheme jumate' de sat sa-l vada

Ada , cum este acasa cu bb sambata seara ? cred ca ar fi fost bine intr-un club ? nu ?

La inceput am fost si eu stresata cu alaptatul in public , acum ma cam doare in cot de ce zice lumea , decat sa-l aud urland mai bine ii bag tzatza in gura sau mai iau la mine un biberon de 60 ml lp cat sa-l amagesc sa taca pana acasa . Nu am o tinuta anume , ridic tricoul in dreptul sanului , mufat bb bine si gata , ma acoper cu un scutecel pe sanul respectiv daca este prea populata zona

Maria si la mine a iesit tare greu bb , m-au cam chinuit si pe mine si pe el , la el saracu ia invinetit manuta cand l-au tras , trei dr au tras de el , mie mi s-a parut experienta asta cam horor , avantaj ca traieste momentul scoaterii puiului si esti cu ochii pe el si super mi s-a parut cand mi l-a dat sa-l pup , a primit primul pupic de la mami lui , aici m-a inmuiat toata
Ali , cred ca tu esti cu botezul in seara asta ?!? sau am luat-o eu razna de la oboseala
Sper sa avem o noapte fara colici si sa ne auzim cu bine ,,,, pupici la mamici , puiuti si putinele burtici care au mai ramas .

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

ASA, Carmen oare la al meu merge protectis dac#259; a fost prematur? Trage la parturi de nu mai pot , zici ca-i toba de esapament. Of, sper sa se rezolve si la mine. Laura, î#539;i dai seama ca mi-ar fi prins bine vreo iesire, dar stam pe camera amândoi. Asta e , si copil si ie#537;it nu merge deocamdat#259;. Poate-mi iau vreo bona filipineza sa fac#259; infarct ai mei.Vreau sa dorm si vad ca iar nu am nicio #537;ansa.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

fetele nush ce am azi, mi se intampla numai oratanii: il spalam pe BB cu maica-mea care la un moment dat il apasa tare pe fontanela si zice "da' aici de ce e mai moale?". Am inghetat si am inceput sa urlu la ea, ea e ferm convinsa ca eu nu aveam capul la fel, etc.
BB n-a reactionat in nici un fel, dar eu am ramas cu un ghimpe: daca i-o fi atins ceva si descoperim peste nush cat timp ca are probleme din cauza asta? (am un caz in familie de adult ramas cu sechele de la nastere - moasa care l-a apasat prea tare pe cap cand l-a scos)
Sunt fiarta, pe dr nu pot s-o sun ca-i miezul noptii, m-as duce la spital dar nu stiu la care...
Stie cineva ce centri nervosi sunt sub fontanela (anterioara - cea din crestet)?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Multumesc fetelorde incurajari , nu disper dar uneori m#259; urc pe pereti de durere, nici nu stiu ce doare mai mult. Pt. ragade am folosit si garmastan si bepanthen si lapte si stat cu sanii la aer si compresess de la multimam. Cea care are insa efecte vizibile este crema cu lanolina de la Medela.
cu somnul nu stam nici rau nici bine, bebe se trezeste de 2/3 ori pe noapte, insa de la ora 04/5 dimineata vrea alintat, dispare orice urma de somn. seara adoarme la 21 dar dupa trebuie sa ma ocup de fetita si se face 23 asa ca mai prind 1 max. 2 de somn. In timpul zilei doarme si trei sau patru ore legate dar nu pot profita ca am fetita de care trebuie sa am grija. Bine ca de gatit si cumparaturi se ocupa sotul ca nu stiu cum m#259; descurcam.

Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Buna fetelor,

am pus pe mailul comun un articol despre somnul bebelusilor, e in franceza, dar cred ca poate fi gasit si in engleza pe net.
Pt cele ce n-au chef sa traduca, va spun o chestie de acolo ce n-o stiam: cica bebeii cand adorm intra mai intai in faza de somn lejer (paradoxal), care dureaza cam 20 de minute, abia apoi in faza de somn profund (invers ca la adulti). Asa ca, daca adormim bb-ul la san sau leganat sau prin orice metoda si il punem imediat in patut, de regula va face ochii mari si se va trezi (ceea ce eu pateam cu Eric ff des, mai ales ziua). Asta explica sindromul "patutul are tepi", nu?
Deci trebuie asteptat sa treaca 20 de minute din momentul in care bb adoarme si apoi pus in patut. Sau se asteapta sa treaca faza in care bebeul face prin somn miscari involuntare, usor de recunoscut.
Eu am aplicat asta (dupa o zi infernala, in care a vrut continuu san de dimineata pana seara, cu o singura pauza de nani la pranz, vreo 2 ore)si conincidenta sau nu, a functionat. Desi am transpirat cu el in brate pe perna de alaptat, a meritat, acum doarme linistit in patut. Sa vedem cat...
Are si alte chestii interesante articolul, vi-l recomand, si despre colici si altele.

Roxypuiut, ce mai faceti voi,ca n-ai mai intrat demult, sigur bebelina te acapareaza. Sper ca sunteti ok.

Ali, daca ati avut botezul azi sper ca bb a fost cuminte si v-ati distrat pe cinste.

Va pupic, incerc sa merg la culcare mai devreme, cat doarme "vikingul mic".

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Buna dimineata! Haideti la o cafea/ ceai de lactatie

Raportam o noapte linistita cu o adormire relativ usoara pe la 11, apoi o trezire la 3, pana pe la 4.30, si din nou trezire la 7.15. Mai raportam cu bucurie si un kk in timpul mesei, adineauri . La noi e sarbatoare in famile cand face kk :)))).

Ada nu am vazut pe prospect sa scrie ceva de prematuri. Sunt probiotice. Si se pare ca au efect.

Fleur acum inteleg multe ... si mie mi se intampla des sa-l pun jos si sa se trezeasca...

Mergi la inceput