300 lei

Raspunsuri - Pagina 57

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nu ca nu-mi ajung..dar in loc sa fie mi ieftine....parca s-au scumpit..si nici nu am luat ca de obicei....sunt scumpe fructele,pepenii,strugurii....sau s-au scumpit vreau sa zic...Eva e cu fructele....vedeam nsite emisiuni pe la televizor...pe discovery sau ceva de genul....nu mai stiu..in America,o familie de oameni obezi....care mancau cel mai mult junkfood,fast food...spuneau ca nu au bani sa-si cumpere fructe cu 1.85 dolari ei cumpara un meniu intreg de la fast food si ar putea cumpara doar un mar...care nu prea tine de foame....

Probabil peste tot mancarea ieftina e si proasta,iar ce e cat de cat mai sanatos,e scump si din cein ce mai multi oameni nu-si vor mai permite...gresesc oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Olympia,incercarea moarte nu are....s-ar putea sa iesi tot acolo...sa cumperi altul nou(care se poate defecta repede,repede) sau sa platesti putin mai mult curent.

Incearca si tu..parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mada, la mine strugurii Ceasla cica 2 lei/kg azi. Pepenii, 0,60 lei/kg, 1 leu/kg (parca) cei galbeni.

Nu m-am indurat sa dau 4 lei pe piersici.

In niciun caz acum nu mai e ca prin... 2088 si mai in jos, cand tin minte ca puteam cumpara cu plasele, la preturi mici, atunci mancam la fructe, de sa fac "poc". Acum parca de-abia apuc sa le gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Ingrid, am timp si de conserve, nu cat as vrea dar sunt multumita si asa.
Daca merg la tara copiii se joaca in curte si eu pot sa-mi vad de treburi.
Nu pun f multe, doar muraturi (castraveti si gogosari la borcan, varzi si muraturi la butoi pune inca bunica, eu inca nu ma bag la ele ), mai multe feluri de conserve de rosii (suc, bulion, cherry in bulion), gogosari in sos. Anul trecut am facut si zacusca, acum nu mai am timp de ea insa o sa congelez vinete si ardei copti.
De obicei mai fac compot (f. rapid, pun fructele in borcan, un pic de zahar, apa si fierb 15 min de la primul clocot) si dulceturi (astea se mananca iarna, mai facem clatite, papanasi, se mananca si in post; nu sunt f dulci, eu folosesc 1 kg de zahar la 3 de fructe, la prune si mai putin).
De unde comanzi miere? E naturala?

Carmen, si eu cred ca un congelator cu rafturi e mai util decat o lada (la care se umbla greu). Daca as avea loc, eu as renunta la combina pe care o am si as lua un congelator si un frigider normal, noua vara abia ne ajunge cel al combinei.

Olympia, proba o luna si vezi daca se merita .

Anul trecut am avut timp si am uscat legume multe in cuptor. Le-am maruntit cu blenderul, am pus si frunze uscate si a iesit un adaos pt. mancare excelent, abia de curand s-a terminat. Nu are sare, conservanti, etc si a costat f putin. Incerc sa fac si acum, vedem cum stam cu timpul.
Am mai gasit un amestec de legume uscate, fara sare, de la Sanovita, dar e vreo 10 lei o punguta mica, e cam scump.

In Auchan se gaseste un pui galben, osenesc ii zice, e mai bun decat strapezitii clasici, ei zic ca e crescut cu graunte. La gust e bunicel, consistenta se apropie de cea a puiului de tara, am mai luat si eu cand am avut nevoie.
Tot aici au f. multe legume si fructe congelate, vrac, dar si produse de bacanie, dulciuri, condimente. Sunt mult mai ieftine decat cele ambalate.

Inca ceva: cand am nevoie de pui din comert il pun la fiert si arunc apa dupa cateva clocote, in ea ies mai ies hormoni, medicamente si ce mai au ei.

Cand am pasare de tara si nu fac vreo mancare cu supa, o congelez si e excelenta pt. vreo ciulama, sos, vreo mancare de legume care nu e post, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Asa ma gandisem si eu, dar domnul sotz cica e mai incapatoare lada si incap mai multe.
Ce nu imi convine mie la lada e ca trebuie sa sap prin ele, sa ajung la ceva ce am pe fundul lazii si imi trebuie, de exemplu. Am senzatia ca ma organizez mai bine in sertare.
Dar am zis ca or fi niste beneficii nebanuite si nu le vad eu.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.



Lada e mai incapatoare, dar si mai incomoda. In plus, daca vrei sa pastrezi mai mult, e ok lada, ptr. ca (a mea cel putin) ingheata mai... rece. A mea e data la minim si totul e bocna cand scot din lada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mada, la mine strugurii Ceasla cica


Nu e prima data cand zici asta. Ce anume pui la indoiala? Ca din cate stiu eu asa se numeste soiul.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mada, la mine strugurii Ceasla cica


Nu e prima data cand zici asta. Ce anume pui la indoiala? Ca din cate stiu eu asa se numeste soiul.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!



O fi vrut sa zica "ciRca"???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Off topic un pic...
Ador sa dau cu mopul!!!
e minunat ca nu mai trebuie sa scutur mochetele alea si sa le perii la mana cu otet pana imi ieseau ochii...
Acum ...luna viitoare de fapt, ca acum gata cu banii, trebuie sa fac soba si sa cumpar senzorii de monoxid.
sotul pe de alta parte vrea pompa submersibila... si bineinteles ca eu nu vreau.eu vreau hidrofor ca sa bage apa si in casa si sa scap de astia de la apa nova.
Aseara au venit nasii pe la noi si imi spunea ca hidroforul consuma cat nu face.adica banii in loc sa-i dai la apa nova ii dai la electrica...
e adevarat?! ca daca e asa numai vreau nici un hidrofor...

+28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Am dat o cautare pe net, si uite ce-am gasit :

Cat de util este un hidrofor

Sistemele de presiune pentru apa menajera/nepotabila de tip pompa electronica sunt ultima inovatie a producatorilor de profil, care vin pe piata cu dispozitive dintre cele mai fiabile si usor de folosit, special destinate pentru irigarea gradinii sau alte scopuri domestice intr-un deplin confort si conditii maxime de siguranta. Printr-un control electronic bine gandit aceste pompe de presiune, cunoscute noua si sub denumirea de hidrofoare, pornesc automat atunci cand deschidem robinetii si se inchid de asemenea automat atunci cand nu se mai inregistreaza curgerea apei la dispozitivele folosite pentru irigare sau alte activitati din gospodarie.

La hidrofoarele conventionale similare se acuza mereu faptul ca, de multe ori, presiunea apei este inconstanta, iar acest lucru se datoreaza in principal problemelor aparute pe durata exploatarii lor, cand se poate risipi foarte multa apa (presiune inconstanta) si energie chiar si pe perioadele cand consumul este redus la minimum. Un alt aspect negativ pentru hidrofoarele conventionale este si nivelul crescut de zgomot care, corelat cu consumul marit de energie, poate genera o serie de insatisfactii destul de greu de depasit.

Modernele pompe electronice de presiune vin insa echipate nu doar cu un control electronic al presiunii apei, dar sunt si economice si nici nu deranjeaza inutil prin zgomote puternice produse pe durata functionarii lor. Pentru a se realiza acest lucru se calculeaza exact cam care ar fi necesarul de apa intr-o gospodarie moderna standard sau o ferma de productie mica si se adapteaza hidroforul la niste parametri nu deosebit de ridicati, dar care sa permita un debit de apa menajera mai mult decat suficient, o presiune constanta a apei precum si economii importante de apa si energie.

Un model de pompa electronica de presiune foarte adecvat pentru gospodariile sau micile ferme care necesita astfel de servicii este Hidroforul – pompa electronica de presiune 4000/5 LCD. Este o pompa usoara si echipata cu utilitati dintre cele mai moderne, ofera un display LCD cu rol de indicator de functii si defectiuni, este echipata cu turbina – jet, cablu alimentare 1,5 m H07RNF si un manometru electronic care porneste pompa automat cand este nevoie de apa si o opreste tot automat daca s-a atins o presiune maxima a pompei. In cazul in care nu curge apa exista si o siguranta de mers in gol care sa previna deteriorarea pompei. Hidroforul – pompa electronica de presiune 4000/5 LCD vine de asemenea echipat cu dispozitive pentru inghet, dar este necesar sa se consulte cu atentie si instructiunile producatorului, mai ales daca va fi vorba de pomparea din greseala a apei sarate, a substantelor agresive sau a celor usor inflamabile precum si a alimentelor.

Producatorul modelului Hidrofor – pompa electronica de presiune 4000/5 LCD este compania Gardena, care a gandit acest dispozitiv si din punct de vedere ecologic, pompa electronica consumand nu mai mult de 1.000 W, dar oferind totusi un debit maxim de 3.600 l/h. Inaltimea de ridicare a apei este performanta, de 50 m, iar inaltimea maxima de aspiratie de 9 m. Pompa de presiune model 4000/5 LCD suporta o presiune maxima de 5.0 bar si functioneaza impecabil atunci cand exista o presiune minima de functionare de 2,0 +/- 0,2 bar.




allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

-si pompa iti poate baga apa in casa doar ca iti trebuie sa ii atasezi un rezervor cum are hidroforul.
-2 am 2 fantani..una pe hidrofor si una pe pompa cu rezervor
-abia astept apa de la ApaNova pt ca m-am saturat de calcarul pe care il are apa din fantani
-oricum folosesc apa doar pt uz menajer..de baut comand cutii de La Fantana -sursa Talmaciu..cica...

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput