Diaspora nu mai conteaza ...???
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
bb_alinus spune:
eunice daca inteleg bine: pot vota la Ambasada- ca pana acum- dar nu sunt numarata in cvorum?? Sper ca nu se ajunge pana aici!:)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bb_alinus eunice daca inteleg bine: pot vota la Ambasada- ca pana acum- dar nu sunt numarata in cvorum?? Sper ca nu se ajunge pana aici!:) |
's-a ajuns aici' din 2008 de cand este legea care spune ce si cum e cu listele permanente. De ce abia acum ai aflat si te revolti? In 2008 de ce nu te-ai revoltat?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Stati asa ca acu o sa-i scoata si pe cei cu drept legal de munca afara ca asa poate iese socoteala. Ca daca muncesc afara, prin deductie domiciliaza acolo ...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lili_mar/lili_mar.jpg)
lili_mar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Nu, nimeni nu a propus nici o radiere. Cine spune asta, dezinformeaza. Poti sa votezi in continuare asa cum ai facut-o pana acum. |
daca am inteles bine se pare ca poti sa votezi (dar nu contezi decat cand se decide ca (am vrut sa las kk-ul) contezi - adica daca votezi sa iasa cum vor ei)
bb_alinus spune:
Laura ia-o incet nu ma la asa, eu doar intrebam ca nu pricep ce tôt povestiti voi aici! Nici nu te mai obosi sa imi raspunzi ca io nu am drept de vot in Ro, au avut grija autoritatile sa ma descurajeze in à-mi reface pasaportul ( acu ceva ani) deci nu contez pt nimeni in Ro.
Io dadeam doar un exemplu cum e intr-un alt stat european - si mi se pare logica procédural lor
Racoreste-te!:)
Laura25 spune:
citat din mesajul lui bb_alinus Racoreste-te!:) |
Sunt extrem de calma si de neagitata (sincer, ma deranjeaza zicerea si insinuarea ta). Nu ma uit la stiri, nu imi mai pasa. ok? Pur si simplu nu mi se par ok dezinformarile si agitatul asta brusc. Realitatea este ca sunt legi valabile de 4-5 ani de care nimanui nu i-a pasat, nimeni nu s-a agitat ca ii sunt luate /ingradite drepturile. Si brusc acu, cand lupta e puternica pe B1, evz, antene &co toata lumea intra in fibrilatie. Stati calmi, nu se incalca nici o lege, ci asa este legea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
Laura insa eu tot nu inteleg - daca e legea de cand zici tu, de ce s-a dat acum ordinul sa fie scoasa diaspora de pe liste? De ce nu s-a facut asta inainte de referendum?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lili_mar/lili_mar.jpg)
lili_mar spune:
citat din mesajul lui coracora Desprecopii, dar de ce-ar trebui sa fie pe listele permanente romanii din Zwolle / Leeuwarden / Zierikzee / Enschede de exemplu? Aceste orase sunt la sute de km de Haga iar sansa ca acei romani sa voteze e aproape nula. Iar daca e asa, daca acelor oameni nu le sunt create conditii adecvate pentru a vota (sa iei avionul ca sa te duci sa votezi mi se pare aberant si extrem de costisitor), atunci ce rost are ca ei sa fie pe listele permanente? De ce sa fie numarati si ei pt cvorum? Ai argumente pentru ideile pe care le sustii? Sau vezi peste tot comploturi menite a scapa "puscariabilii" de puscarie? |
eu nu inteleg vreo 3-4 chestii (rabdare daca sunt mai grea de cap):
1 - de ce ii vorba aia pe unii grija cat de departe sunt romanii din diaspora de sectiile de votare? daca cineva vrea sa isi exercite de dreptul de a vota o va face nu conteaza distanta (deci dupa mine argumentul asta cu grija fata de buzunarul romanului din strainatate cand ii doare in brisca de romanul de acasa nu tine; este chiar pueril).
2 - daca la localele din iunie 2012 (nu din 1900 toamna) au fost vreo 18 mil locals fara aliens (ca se zice s-a respectat ce scrie in legea respectiva) ce s-a intamplat cu cei 1,3 mil locals disparuti in numai 6-7 saptamani? (ma gandesc ca poate se invalideaza si alegerile locale si se reiau ca tot dau banii afara din casa - jk)
3 - romanii de pe listele suplimentare din tara (care se pare ca nu fac parte din listele permanente dar poate ca am inteles eu gresit, nu contest) conteaza la cvorum?
4 - daca inca nu s-au scos mortii de pe listele permanente cine ii scoate pe cei care au votat la locale si la referendum (si cand)? sau poate mortii raman pe listele permanente avand in vedere ca isi au domiciliul stabil in cimitirele din tara...
mie toata afacerea asta mi se pare o farsa sinistra. in fiecare dimineata (data fiind diferenta de fus orar) ma intreb ce vraji au mai facut pat & patachon
Laura25 spune:
Mirela, eu am vazut textul legii, nu stiu cine si ce ordine a dat. TV-ul meu merge doar pe olimpiada si meciuri de vreo luna. Scuze ca m-am bagat in discutie, nu'sh ce mi-a venit (probabil titlul 'prapastios', ce suna la fel cu subiectul care dezbatea "nesimtirea" autoritatior de a cere echivalare diplomei lui Funeriu pe care tot asa a-i luat-o ca pe o mare jignire la toata diaspora).
Scuze, nu mai zic nimic. Noapte buna!
eunice78 spune:
citat din mesajul lui desprecopii Laura insa eu tot nu inteleg - daca e legea de cand zici tu, de ce s-a dat acum ordinul sa fie scoasa diaspora de pe liste? De ce nu s-a facut asta inainte de referendum? Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Pai cui sa ii pese daca se respecta sau nu legea..pana nu apare interesul...nu interesul guverneaza? din pacate..
Oricum eu cred ca legiuitorul, cand a modificat textul in 2008, numai la cvorum nu s-a gandit. Cred ca a fost efectiv o chestie practica, de fonduri. S-a pus probabil problema ca in cazul cetatenilor din tara se poate stabili/aloca un anumit buget pt tiparirea buletinelor etc. pt ca probabilitatea de a veni la vot a celor din tara este mult mai mare decat in situatia celor din afara tarii.
Pe de alta, parte, desi nu se aplica in speta de fata, e interesanta prevederea aia pe care am citat-o din legea 67, de pe celalalt topic cu cetatenii UE. Sincer, pana sa citesc in seara asta, habar nu aveam ca se face o asemenea distinctie.