Diaspora nu mai conteaza ...???
Raspunsuri - Pagina 3
eunice78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii da da, actualizata recent :))))) Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
La ce te referi cand spui actualizata recent??? Articolele in cauza au fost modificate in 2008 si 2009. Eu am dat titlul asa cum l-am luat din legis ca sa vezi ca nu pun o forma veche a textului legal (asa apare la orice text normativ consultat, nu numai la astea). Dar in textele normative citate am lasat expres si datele la care au fost modificate art. respective.
desprecopii spune:
interesant - cetatenii italieni care traiesc in afara italiei au si dreptul de a vota la alegerile locale :)))
http://livingitaliano.wordpress.com/2012/06/13/italy-voting-as-an-italian-citizen-in-the-local-elections/
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
eunice78 spune:
Si inca ceva: nu exista, juridic vorbin, erata la o hotarare judecatoreasca. In mod normal, in dreptul comun, daca hotararea judecatoreasca contine greseli, exista un text legal care iti permite sa te adresezi instantei pentru indreptarea erorilor. Iar instanta se pronunta prin incheiere in camera de consiliu. Chiar si in ipoteza in care hotararea contine greseli banale. Nu se poate modifica o hotarare altfel.
De asemenea, un judecator in dreptul comun nu are voie sa se anteproununte. Ori doamna aia care se pretinde/ este mare judecator exact asta a facut la momentul in care a spus ca referendumul trebuia anulat.
Bine, acum regulile enuntate de mine sunt asa..pt muritorii de rand. Nu pt mariile lor de la CCR. Aceasta Curte nu mai are niciun strop de credibilitate, in opinia mea. Indiferent de pe ce pozitii as privi problema.
desprecopii spune:
si cei americani la fel :))
http://www.fvap.gov/
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
coracora spune:
citat din mesajul lui Madanic Dar de ce sa fie scosi din calcule doar pentru ca nu au conditii adecvate pentru a vota? De ce sa nu le creeze conditii adecvate pentru a vota? Atata timp cat sunt cetateni romani opinia lor ar trebui sa conteze indiferent de locatia in care se afla. |
Ok, atunci propun infiintarea a minim 2000 de sectii de vot in SUA pentru a crea conditii normale de vot romanilor de-acolo. Adica orice roman sa se poata urca in masina, sa conduca maxim 10 km si sa intre in sectia de votare.
La fel si in Canada, vreo 2000 de sectii, tot atatea in Australia, samd. In tarile mai mici, vezi Olanda, ne multumim cu 100.
Lumea se plangea ca a costat mult referendumul asta, insa eu constat ca de fapt unii doresc infiintarea de sectii de votare peste tot, indiferent de costuri, doar pentru a pastra un cvorum. Daca asta nu e utopie curata, nu stiu ce e....
Marina spune:
Care e legatura dintre sectii de votare si cvorum. Cvorum la presedinte sunt toti cetatenii romani cu drept de vot. Cat participa, din ce motive si cum voteaza e treaba fiecaruia.
bb_alinus spune:
Nu prea inteleg, adica se propune scoaterea de tot à diasporei?
Uite eu sunt (si) cetatean francez cu domiciliul in strainatate (Olanda) si nu sunt pe nici o lista in Franta ci doar la Ambasada Frantei din Olanda singurul loc unde pot vota. Si asta pt ca am declarat domiciliul si sunt luata in evidenta in tara unde locuiesc.
Deci e normal ca cei ce nu domiciliaza in tara sa nu mai poata vota in tara ci la Ambasada.
Acu daca se propune chiar "radierea" diasporei mi se pare grav!
Laura25 spune:
Din start spun ca nu m-am uitat la nici o stire politica de zile bune, deci daca spun prostii, ma scuzati.
Eu inteleg asa: referendumul se organizeaza in baza unor legi. Legile alea inteleg ca spun ceva de genul: cvorum = suma celor de pe listele permanente si liste permanente (conforma legii din 2008) = cetatenii roman cu drept de vot cu domiciliul stabil in Romania). Corect? Legal, e corect ce spun?
Daca e corect, ce rost mai are filosofatul si datul cu parerea? Bine, are rost ca ne face sa ne simtim bine sa ne dam cu parerea, dar legal nu are nici un efect. Ca nu ne place cum e legea? Foarte corect! Sa facem ceva sa o schimbam! Dar schimbarile, asa cum e legal, vor intra in vigoare de la data aparitiei in MO.
Deci, e legal (conform legilor existente) ca numai cei ce au domiciliu stabil in Romania si sunt pe lista permanente sa faca cvorumul? Daca da, atunci asta e. Restul e filosofeala.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
citat din mesajul lui bb_alinus Acu daca se propune chiar "radierea" diasporei mi se pare grav! |
Nu, nimeni nu a propus nici o radiere. Cine spune asta, dezinformeaza. Poti sa votezi in continuare asa cum ai facut-o pana acum.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
eunice78 spune:
Marina, pai e o legatura. Ca nr de cetateni pt acel cvorum se calculeaza in functie de listele permanente. Ori in masura in care diaspora nu e pe listele permanente ( a se vedea textele legale enuntate mai sus) se schimba nr de alegatori.