Diaspora nu mai conteaza ...???

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Dar de ce sa fie scosi din calcule doar pentru ca nu au conditii adecvate pentru a vota? De ce sa nu le creeze conditii adecvate pentru a vota? Atata timp cat sunt cetateni romani opinia lor ar trebui sa conteze indiferent de locatia in care se afla.

Ok, atunci propun infiintarea a minim 2000 de sectii de vot in SUA pentru a crea conditii normale de vot romanilor de-acolo. Adica orice roman sa se poata urca in masina, sa conduca maxim 10 km si sa intre in sectia de votare.
La fel si in Canada, vreo 2000 de sectii, tot atatea in Australia, samd. In tarile mai mici, vezi Olanda, ne multumim cu 100.

Lumea se plangea ca a costat mult referendumul asta, insa eu constat ca de fapt unii doresc infiintarea de sectii de votare peste tot, indiferent de costuri, doar pentru a pastra un cvorum. Daca asta nu e utopie curata, nu stiu ce e....

Sau poate mai bine investim in votul prin corespondenta. Sau in cel electronic. Nu-mi doresc sectie de votare aproape de mine, dar uite state mai civilizate decat noi ofera votul prin posta si nu se gandesc sa arunce la gunoi opinia cetatenilor care nu sunt in tara. Si mai usor cu ca strica la sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

oamenii lui basescu au avut insa 4 ani sa corecteze listele conform cu legea pe care au aprobat-o...bancu' asta nu e prea bun,nu e asa?!...

Nina,mami de,

Nina, s-a plans cumva PDL-ul in astia 4 ani ca nu's bune listele?! .

PS: acest mesaj este un pamflet si trebuie tratat ca atare . No offence, dar pentru mine orice alta discutie pe tema listelor electorale "ale lui basescu" e subiect pentru catavencii sau kamikaze.

se plange acum...cu cor de bocitoare dupa el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali

Citat:

Revenind la diaspora, iata si stenogramele in care se discuta la nivel inalt situatia lor:

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/actualitate-stenograme_0_752924876.html#

Intr-un stat democratic nici macar nu-ti pui intrebarea: de ce le sunt ascultate convorbirile celor de la MAI? De ce ajung in presa?
Interesant ca nu ajung in presa convorbiri de-ale celor din PDL....
Oare de ce?
Citeam nu de mult undeva ca Romania detine recordul la dosare facute in urma intreceptarilor telefonice.

ali
Mama fericita de Andrei (20.06.2008)

"Potrivit referatului semnat de procurorul general al României, Laura Codruta Kovesi interceptarile din acest dosar au fost facute în baza ordonantelor provizorii de interceptare si înregistrare a convorbirilor telefonice nr.90/2012 din 03 august 2012, 91/2012 din 03 august 2012 si nr.92/2012 din 04 august 2012, toate confirmate si prelungite de catre Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala prin încheieri.

Citi#355;i mai mult: INTERCEPT#258;RI Complicitatea chestorului Manoloiu: Ce dracu s#259; fac?!... Tu faci liste speciale pentru afar#259;? - Justi#355;ie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/interceptari-complicitatea-chestorului-manoloiu-ce-dracu-sa-fac-tu-faci-liste-speciale-995950.html#ixzz23BFM6PbQ
EVZ.ro "
Mie asta imi spune ca un judecator a aprobat inregistrarile convorbirilor respective si ca au fost facut conform legii. Intr-un stat democratic nu ar trebui sa te ofenseze ca un procuror isi face datoria de a ancheta un caz de incalcare a legii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

DEZINFORMEZI
Pdl si corul de bocitoare sustin doar ca listele dupa care s-a tinut referendumul , care nu au fost contestate de nimeni in termenul legal sunt listele care tb sa conteze.

Citat:

Citat:

Citat:

oamenii lui basescu au avut insa 4 ani sa corecteze listele conform cu legea pe care au aprobat-o...bancu' asta nu e prea bun,nu e asa?!...

Nina,mami de,

PS: acest mesaj este un pamflet si trebuie tratat ca atare . No offence, dar pentru mine orice alta discutie pe tema listelor electorale "ale lui basescu" e subiect pentru catavencii sau kamikaze.

Nina,mami de,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

DEZINFORMEZI
Pdl si corul de bocitoare sustin doar ca listele dupa care s-a tinut referendumul , care nu au fost contestate de nimeni in termenul legal sunt listele care tb sa conteze.

Citat:

Citat:

Citat:

Nina,mami de,

Marina

si pe aceste liste nu sunt cei din diaspora...parca despre asta se boceste pe topicul asta... ca eu despre subiectul asta vorbesc nu despre informatii ca sa ma acuzi tu ca dezinformez, v-ati format un reflex in a arunca cu acuzatii, parca am fi la vanatoarea de vrajitoare, cum va sta cate unu in gat ca nu boceste cu voi in cor cum il luati la inghesuit cu rastalmaciri si acuzatii aiureistice...auzi "dezinformezi"..ce sunt eu gazeta, televizor?!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Marina, termen legal se pare ca a devenit asa o notiune laxa... Trag de el ca de un elastic doar-doar s-o intinde pana unde au ei nevoie...

Ma intreb cati de pe aici care sustin cu tarie ca termenul stipulat de lege e o chestie optionala ar reactiona la fel daca incalcarea de catre altii a unui astfel de termen legal le-ar aduce lor niste prejudicii. Intr-o cauza civila, sa spunem. Tare imi e ca reactia lor ar fi alta, cum ca termenul legal trebuia respectat.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

nadaflorilor, cre' ca ai incurcat ceva. PDL-ul nu plange pentru listele existente in momentul desfasurarii referendumului, ca nu PDL-ul le-a contestat. USL-ul le-a intocmit, a zis ca-s bune, dupa care le-a contestat.

PDL-ul o sa planga (eventual) dupa ce modifica USL-ul listele, post-factum.

Cred ca d-aia a zis Marina ca dezinformezi, pentru ca nu exista nici o declaratie a PDL-ului vizavi de listele care exista in momentul de fata (nu vorbesc de modificarile pe care le face USL-ul, pentru ca acesta inca nu a publicat alte liste, deci avem deocamdata o singura varianta de liste - cele de la referendum).

Citat:

si pe aceste liste nu sunt cei din diaspora...parca despre asta se boceste pe topicul asta... ca eu despre subiectul asta vorbesc nu despre informatii ca sa ma acuzi tu ca dezinformez, v-ati format un reflex in a arunca cu acuzatii, parca am fi la vanatoarea de vrajitoare, cum va sta cate unu in gat ca nu boceste cu voi in cor cum il luati la inghesuit cu rastalmaciri si acuzatii aiureistice...auzi "dezinformezi"..ce sunt eu gazeta, televizor?!!

Daca pe listele existente in momentul de fata n-ar fi cei din diaspora, de ce s-ar lupta Ponta sa ii scoata afara? Vezi punctele din memorandumul trimis la primariile din tara. Ei exista si conform aritmeticii de partid nu sunt buni acolo, trebuie scosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Si eu cred ca nu-s pe listele alea cei cu domiciliul stabil in strainatate, adica fara CI, ca cifra e apropiata de cea de la locale, ori la locale ei nu pot vota.
Si tot discutand de cifre, aveti idee daca exista undeva informatia cu nr anual de de persoane ce dobandesc prin cerere cetatenia romana?

Mergi la inceput

olympia, cei din diaspora sunt de doua feluri: cei care si-au predat CI si au doar pasaport (adica cei cu domiciliu stabil in strainatate) si cei care au inca CI cu domiciliu in RO, dar sunt temporar in strainatate. Eu din memorandum inteleg ca trebuie sa fie exclusi din lista si persoanele care au inca CI cu domiciliu de RO, dar traiesc in strainatate (care e baza legala pentru asta nu stiu, astept sa imi explice Ponta sau Dusa).

nadaflorilor zicea de diaspora in general. Or diaspora include cele doua categorii de mai sus. In liste nu apar primii (cei fara CI), dar cei cu CI sunt inca in liste si pentru ei e bataia acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Daniela, n-au lege pentru asta, clar. Incearca sa-i identifice dupa dreptul de munca obtinut in diverse tari, ca asa sunt inregistrati, asta am inteles dintr-o emisiune tv... Nu cred c-o vor face totusi, testeaza sa vada reactiile si dup-aia renunta... sper!

Mergi la inceput