Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013, capitolul 14
Raspunsuri - Pagina 15
dankutza spune:
Katy am citit ca trebuie sa dormim pe partea stanga. Acum e vara si murim de cald, asa ca dormim pe toate pozitiile posibile, mai putin pe burta. Bebelusul e mic acum si ne lasa sa dormim cum vrem. O sa obesrvi ca la un moment dat, nu vei mai putea dormi pe spate. Bebelusul se ingreuneaza si apasa acolo, asa ca noaptea, in somn, daca te intorci cu burta in sus, o sa revii repede la dormit pe laterale. Nu mai tin minte din ce saptamana nu mai m-a lasat sa dorm ca un greiere bortos cu burta in sus....
Katy DT presupune eco morfofetala + analiza de sange. Se pot face amandoua in aceeasi zi, sau la diferenta de cateva saptamani. Recolatarea, in al doilea caz, prin metoda Nicolides se face pana la 10 saptamani si 2 zile. Vad ca ai trecut, asa ca poti sa le faci pe amandoua in aceeasi zi, adica DT clasic.
Apoi iti pune tot felul de intrebari ca sa le bage in ecuatie: varsta, greutate, inaltime, stimulare ovariana...
Salteaua nu am luat-o pe aia, tip sandvis, care are spuma in interior, ci am luat-o una ori de 6cm, ori de 8 cm grosime, nu-mi mai aduc aminte bine.
Blue super ca ti-a iesit analiza bine. Si eu trebuie sa o fac pt ca eu am 01 si tati A2. Sa vad cand ma mai intep si pt asta, ca am uita sa o fac si pe asta azi...
Mena felicitari pt confirmarea puticii. Eu nu ma grabesc, tot sper sa fie cu fundite si nu cu coite.
Ardna am si eu tot felul de stari. Uneori am si niste ganduri tampite de genul ce imi mai trebuie mie inca un copil, si asa nu fac fata la unul, adio vacante in strainatate, etc... Apoi, ma gandesc cum ar arata jucandu-se toti 3 (bebe 2, cu fetita si cu verisorul lor care e ca fi-miu... )
Mys suntem deja 3 pt restaurantul chinezesc. Suna bine...
Ioana felicitari pt schimbarea saptamanii. Eu am facut eco la 5, 7, 10, 13 saptamani. Doar cea de la 3 saptamani a fost detaliata, in rest, celalalte au fost facute de gine, la control. Eu zic ca ar fi bine sa faci o eco acum la 10 saptamani. Si pe mine, lipsa greturilor, m-a speriat, dar m-am linistit la eco. Mie mi-a spus sa opesc treptat Arefamul (progesteronul) cand trec in trim 2.
Diancic nu am cumparat nimic pt bebe2. Am pastrat tot de la primul copil si o sa folosesc si la al doilea. Acum, si chiar daca e baietel, cine stie ca poarta body roz pe dedsubt in afara de mine...
Intreba cineva de haine de gravida, dar nu mai tin minte cine, poate Ardna??? In fine, se gaseste cate ceva la Waikiki din Afi Palace. Daca mai ai cu ce te imbraca, asteapta Baby expo. Acolo vin mai multe firme din tara si din Bucuresti si ai de unde alege si panataloni, fuste, bluze. Eu, acolo am gasit panataloni de gravida si chiar si salopeta culaorea castanei de imi zicea co-autorul Yoggie Bear.
14 saptamani
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xtraordinary Buna la burtici, ma bucur pentru vestile bune. Mena imi pare rau de situatia in care esti, adevarul este ca treci printr-o perioada in care daca mama este langa tine totul pare mai usor. Voiam de mult sa-ti spun (cred ca si restul fetelor sunt de acord cu mine) ca ne prinde foarte bine caldura ta, prietenia cu care incerci sa ajuti pe oricine. Faptul ca esti printre noi ne ajuta mult, continua sa vorbesti cu noi despre ce te framanta si vei vedea ca va fi mai bine. Vezi ca ai promis ca nu mai pui totul la suflet! Mys te superi daca pun si eu linkul la semnatura, poate ajuta cat de cat. |
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Chiar ma simt special dupa ce mi-ai spus asta. De fapt va multumesc tuturor pentru caldura si sfaturi si cuvintele frumoase. M-au ajutat si ma ajuta. Sunteti minunate. Pup si eu si puiu mic din burtica care baleteaza pe : "http://www.youtube.com/watch?v=Jq3htwznGJk&feature=related". V-o dedic.
Noi am inceput sa comunicam prin atingere. Pun mana pe burtica si se culcuseste in palma mea sau atinge suficient de tare cat sa simt lovitura si la mana. E minunat puiutul asta mic de om. O sa aiba toata dragostea din lume.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 18+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X
aschiutza spune:
citat din mesajul lui mena1906 Noi am inceput sa comunicam prin atingere. Pun mana pe burtica si se culcuseste in palma mea sau atinge suficient de tare cat sa simt lovitura si la mana. E minunat puiutul asta mic de om. O sa aiba toata dragostea din lume. UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 18+ cu Eduard Florin In love with my little kid :X |
Asa am impresia ca face si al meu bebe. Ne mingiiem si ne dragalasim. Si deja il simt tare. Azi a topait de numa-numa, da a fost si zi mare. Socru a avut ziua de nastere, iar ieri flacaul meu a implinit 2 ani !
La 19 saptamini e deja cu capul in jos, oare e vreo problema?
kmy_black spune:
neatza fetelor!!!
va astept la o www.trilulilu.ro/imagini-evenimente/cafeaua-de-dimineata-15" target="_blank">cafelutza si un www.trilulilu.ro/imagini-diverse/desert-pentru-indragostiti" target="_blank">desert usor!
o duminica linistita va doresc!!!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!
monica_dicut spune:
Buna dimineata si de la mine. Las si eu o aburinda cu mult lapte.
Baietii mei inca dorm asa ca imi permit sa scriu si eu un mesaj pe aici.
In primul rand ma bucur pentru crismac, ma bucur ca s-a linistit
Vik, inteleg ca ai trecut cu bine peste amnio. La fel vei trece si peste rezultat, sunt convinsa de asta
Mena nu lasa pe nimeni sa te doboare, lupta pentru tine si familia ta frumoasa .
La o chinezarie in Dristor ma bag si eu ca stau 2 intersectii mai incolo (langa Auchan Titan aproximativ)
Vineri am fost si eu la eco si DT si am dat peste un bebe in prima faza super miscacios ca nu reusea sa-l prinda nicicum (bausem si 3 guri de cafea dimineata acasa ) Apoi a luat o pozitie de nemiscat, dar fix o pozitie din care nu putea masura nimic. Intr-un final a reusit si am iesit bine. Are vreo 6 cm si ceva, pliu nucal 1,13 .
Insa, sentimentele care m-au incercat... m-au bulversat putin. M-a impresionat pana la lacrimi cand l-am vazut acolo dand din maini si din picioare dar nu am avut aceleasi sentimente ca la prima sarcina si la Dragos. Parca e altceva. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, mi-am dorit enorm acest copil doar ca e altfel, un altfel pe care nu mi-l pot explica. POate celelalte mamici la al doilea bebe ma ajuta. E cumva ciudat ca am deja acasa un copil pe care l-am vazut de atatea ori la eco zburdand prin burtica si parca il asociez cu el, si nu ar mai trebui sa fie acolo. Nu cred ca sunt prea clara in exprimare. Cumva ciudat ca e altcineva decat Dragos acolo la mine in burta.
Hai ca plec pana nu va bulversez de tot
Monica de Zgatie si 12+
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei
monica_dicut spune:
Ah, ref haine gravida (ca eu le-am dat pe toate si acum ma ). Am fost aseara la C&A si mi-am luat o pereche de pantaloni de gravi f frumosi cu 39 de ron la reduceri si niste blugi la 129 foarte draguti. Ca si bluze si rochite nu au cine stie ce.
Insa, va recomand sa va cumparati colanti si rochite gen tricotate, groase pt la iarna. Haine de gravi mai gasiti si la Mothercare, Debenham's, Prenatal, Premaman, Coco-ceva (era sa zic Cocorico ) Le gasiti in Mall Vitan si Baneasa (eu in alte mall0uri nu am fost gravida deci nu stiu )
Asteptati-va la iarna sa vi se umfle picioarele si sa nu incapeti in nimic. Eu am de gand sa investesc in niste cizme UGG sau gen UGG, sau oricum ceva comod care sa intre usor. La capitolul geaca o sa ne fie teribil de greu. Cele slabute vor imprumuta de la sot, cele fluffy cu sot slabut (aka io ) nu stiu ce vor face (avand in vedere ca asta e ultima sarcina chiar nu vreau sa mai investesc pre mult in haine pe care sa nu le mai port apoi ever)
Hai ca acum chiar plec
Monica de Zgatie si 12+
Povestea noastra
Ingerasul Andrei
monica_dicut spune:
Inca una, ca ma intreba cineva (nu dati cu rosii, da nu mai stiu cine) de dormitul cu copilul.
Poveste lunga. Eu eram aia, ca multe dintre voi, care sustinea sus si tare ca: "copilul meu o sa doarma la el in pat (nu avem decat doo camere asa ca partea cu la el in camera nu mrgea)". A dormit pana la 1 an jumate cand m-am intors eu la munca si l-am lasat cu mama. Insa, cand era bebe mic si il alaptam, eu fiind cu cezariana, imi era usor daca il luam langa mine, scoteam si adormeam amandoi ca doua zuze. Deci ramanea in pat. Ideea era, ca la ora de culcare, alaptam , pac la el in patut si la prima trezire peste noapte il luam cu mine.
Mi-a fost si mie tare frica de sindromul mortii subite, mai ales ca sotz doarme aiurea si face niste intoarceri cam ciudate. Apoi, dupa ce am terminat alaptatul, ii dadeam bibe si adormea singurel pana dimi la el in patut. Daca se intampla sa se trezeasca, mergeam la el, il luam in brate, i cantam, il leganam ,pupam, dragaleam pana adormea la loc si jap la el in patut.
Cum spuneam asta a tinut pana cand m-am intors la munca (cu mici exceptii pt ca il mai luam ca imi era si mie drag), moment in care mama, speriata de bombe sa nu vina vreaun cutremur sa cada biblioteca pe copil, l-a luat la ea in pat. Si acolo a ramas. Recunoaste copilul ca "ala/acela" ste patutul lui "Gagos" dar e face nani cu mami si cu tati.
Acum, daca cititi despre attachement parenting, co-sleeping, babywearing, veti afla ca dormitul cu bebe este un lucru foarte bun pentru el. Sfatul meu este sa nu duceti nimic la extrem si sa va mulati dupa copil.
Ref babywearing, consider foarte utile acele minunatii de carat copilasii. Eu am sling, dar este cam greu de aranjat, te trec toate transpiratiile. Insa, dupa parerea mea, caruciorul e sfant si de mare ajutor mamei. Daca bebe vrea in brate, luati-l, nu-l lasati sa planga in speanta ca adoarme, daca plange inseamna ca are nevoie de voi. Aici intervin ustensilele de babywearing.
In fine, e un subiect pe care se poate discuta mult si pe care pot iesi multe discutii . La odiseea cu Dragos am avut cateva mamici care duceau lucrurile la extrem si nu acceptau parerile nimanui, considerau ca detin adevarul absolut. Daca va intereseaza va pot da multe linkuri si bloguri utile ref la ce am scris mai sus.
Hai ca fug ca dau semne baietii de trezire.
Monica de Zgatie si 12+
Povestea noastra
Ingerasul Andrei
mena1906 spune:
citat din mesajul lui monica_dicut Inca una, ca ma intreba cineva (nu dati cu rosii, da nu mai stiu cine) de dormitul cu copilul. Poveste lunga. Eu eram aia, ca multe dintre voi, care sustinea sus si tare ca: "copilul meu o sa doarma la el in pat (nu avem decat doo camere asa ca partea cu la el in camera nu mrgea)". A dormit pana la 1 an jumate cand m-am intors eu la munca si l-am lasat cu mama. Insa, cand era bebe mic si il alaptam, eu fiind cu cezariana, imi era usor daca il luam langa mine, scoteam si adormeam amandoi ca doua zuze. Deci ramanea in pat. Ideea era, ca la ora de culcare, alaptam , pac la el in patut si la prima trezire peste noapte il luam cu mine. Mi-a fost si mie tare frica de sindromul mortii subite, mai ales ca sotz doarme aiurea si face niste intoarceri cam ciudate. Apoi, dupa ce am terminat alaptatul, ii dadeam bibe si adormea singurel pana dimi la el in patut. Daca se intampla sa se trezeasca, mergeam la el, il luam in brate, i cantam, il leganam ,pupam, dragaleam pana adormea la loc si jap la el in patut. Cum spuneam asta a tinut pana cand m-am intors la munca (cu mici exceptii pt ca il mai luam ca imi era si mie drag), moment in care mama, speriata de bombe sa nu vina vreaun cutremur sa cada biblioteca pe copil, l-a luat la ea in pat. Si acolo a ramas. Recunoaste copilul ca "ala/acela" ste patutul lui "Gagos" dar e face nani cu mami si cu tati. Acum, daca cititi despre attachement parenting, co-sleeping, babywearing, veti afla ca dormitul cu bebe este un lucru foarte bun pentru el. Sfatul meu este sa nu duceti nimic la extrem si sa va mulati dupa copil. Ref babywearing, consider foarte utile acele minunatii de carat copilasii. Eu am sling, dar este cam greu de aranjat, te trec toate transpiratiile. Insa, dupa parerea mea, caruciorul e sfant si de mare ajutor mamei. Daca bebe vrea in brate, luati-l, nu-l lasati sa planga in speanta ca adoarme, daca plange inseamna ca are nevoie de voi. Aici intervin ustensilele de babywearing. In fine, e un subiect pe care se poate discuta mult si pe care pot iesi multe discutii . La odiseea cu Dragos am avut cateva mamici care duceau lucrurile la extrem si nu acceptau parerile nimanui, considerau ca detin adevarul absolut. Daca va intereseaza va pot da multe linkuri si bloguri utile ref la ce am scris mai sus. Hai ca fug ca dau semne baietii de trezire. Monica de Zgatie si 12+ Povestea noastra Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Ingerasul Andrei |
Da, ma intereseaza. Am mai strans si eu linkuri si am mai citit si m-au ajutat foarte mult sa imi dau seama ca bebe vrea dragoste in primul rand, ca regulile nu se impun decat prin propriul exemplu. Am facut 7 ani de psihologia copilului si 7 ani de pedagogie. Am lucrat cu copii de toate varstele,incepand cu clasa a 10 a (de la 1,5 ani pana la 17, de erau mai mari si mai inalti decat mine) dar am impresia ca nu stiu nimic. Am impresia ca tot ce am invatat este inutil de aplicat in educatia copilului meu si ca o sa ma ghidez dupa instinct si dupa exemplele de "asa nu" din viata mea.
majia spune:
Bubble, intradevar ma refer la sulul ala pentru alaptat. Eu l-am cumparat la prima sarcina si l-am folosit intens si innainte de nastere pentru mine si dupa nastere pentru bebe, desi n-am alaptat mai deloc.
Dankutza, bravo pentru analize bune si schimbat de semnatura .
Aschiutza, la multi ani flacaului tau . Nu cred sa fie vreo problema ca e cu capul in jos. Ei au loc o gramada acum si se pot suci demulte ori pana la nastere.
Monica, nici pentru mine nu sunt aceleasi sentimente ca la prima sarcina … timpul trece mult mai repede mi se pare mie. Dar nu imi fac griji, amadoi baietii mei vor fi iubiti la fel de mult. Dragostea unui parinte nu se imparte, se inmulteste
Duminica placuta
17+
mena1906 spune:
Fetele mele moderne, cine a purtat vreodata ugg-uri? Eu, sa imi fie rusine nici nu le-am probat. In primul rand nu mi-au placut deloc si in al doilea rand imi e groaza de apa care ar putea sa le udesi sa imi intre pe la picioare si sa racesc. Asa ca purtatoarelor de Ugg-uri aruncati cu rosii si spuneti-mi care sunt partile bune si care sunt cele nasoale. Va intreb pentru ca in ciuda inaltimii mele de 1,74 am purtat numai tocuri fie gheata, fie zapada, ca o zana ce ma aflam.